מגוון ירקות כבושים מרוקאיים מהירי הכנה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




 טעימים בטירוף, פיקנטיים, מהירי הכנה ונחטפים כבר למחרת היום
 QUICK  MOROCCAN  PICKLED  VEGETABLES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - בתי החצר במחנה-יהודה ובנחלאות.  מצולם.  ירושלים + ציפי + 70
.....................................................................................................................................................................................

ירושלים של שנות השבעים.  זוג סטודנטים לעיצוב ב"בצלאל" בעיצומה של עבודת תחקיר על תופעת בניית בתי חצר בקו הרוחב הגיאוגרפי שלנו.
גולת הכותרת של העבודה היתה סיכום ביקור שעשינו בשכונת מחנה-יהודה ובנחלאות. 
 צילמנו וצילמנו שם ללא הכרה וכל העבודה הוגשה בטכניקת העתקות שמש, שנתנה לצילומים אופי של תמונות חומות עתיקות של פעם.  כל זה לווה בהקלטה של שעות השחר בשכונת מחנה-יהודה - ציוץ ציפורים, צחקוקי ילדים ופטפוטי עקרות בית עמלניות שהתעוררו להכנות לשבת.
 זוכרת שהסתובבנו שם ממש עם עלות השחר, כדי לא להפריע לתושבים.  הצצנו בהססנות לחצרות וצילמנו.
עקרות הבית העמלניות והסקרניות תהו למעשינו ומשנענו פתחו בפנינו בשמחה את חצרותיהן והפכו את הבוקר לחוויה בלתי נשכחת.
הבנייה המאולתרת והמתמשכת יצרה לבירינט של בתים וחצרות שנשקו זו לזו בגבהים שונים.  תכונת ההכנות  לשבת התערבבה בשיחות והצחקוקים של עקרות הבית שהתנהלו מחצר לחצר.  צמחי תבלין תלויים מסביב, חבלי כביסה מתוחים בין החצרות, מצעים מונחים לאוורור על המעקה, קערות של שעועית ושאר ירקות מטופלים במרכז החצר וצנצנות עם מגוון ירקות כבושים מעטרות את התמונה....

איזה יופי של חיים פשוטים...
  זיכרון שעושה חשק לרוץ למטבח לכבוש ירקות ...

.....................................................................................................................................................................................
  מגוון ירקות כבושים מהירי הכנה בסגנון מרוקאי 
.....................................................................................................................................................................................





טיפים :
      -   סוד הכנת כבושים מהירים לאכילה כמעט מיידית טמון בשימוש במים

          רותחים.  השימוש במים קרים יאריך אמנם את תוחלת חיי הירקות כבושים,
          אלא שהם יהיו מוכנים רק כעבור 10-15 יום לאחר שיונחו יומיים בשמש
      -   למניעת היווצרות עובש יש להמנע מהכנסת ידיים, כלי עץ או כלים משומשים

          לצנצנות 
      -   לא להכין כבושים בזמן מחזור חודשי


עיקור הצנצנת :
      להניח כף בצנצנת, לצקת דרכה לאט-לאט חצי כוס מים רותחים (מונע התבקעות

      הצנצנת), לסובב כך שיהיה מגע של מים עם כל דפנות הצנצנת, לרוקן ולסגור
      במכסה

המצרכים :
   הירקות - כולם או חלקם :
      -    פרחי כרובית קטנים
      -    כרוב לבן חתוך גס לריבועים
      -    "גפרורי" קולרבי עבים
      -    "גפרורי" גזר
      -    רצועות פלפלים אדומים  וירוקים
      -    פרוסות פלפלים טריים חריפים
      -    רצועות גבעולי כרפס
      -    פיסות לימון קלופות

   חומרי הכבישה :
      -   מים רותחים עד לכיסוי הירקות
      -   מיץ לימון בשפע
      -   מלח גס ביחס של 1 כפית גדושה לכל כוס מים
 


אופן ההכנה :
     -   לדחוס בצנצנת את הירקות  
     -   לכסות במיץ לימון, מים רותחים ומלח גס 
     -   לקרר ולאחסן במקרר


.....................................................................................................................................................................................
 התמונות מאתרים
.....................................................................................................................................................................................
 QUICK  MOROCCAN  PICKLED  VEGETABLES
 ............................................................................................................................................

TIPS :

      Pickling in boiling water enables eating the pickles on the same
         day, although the use of cold water will extend the life of the
         vegetables, but they will only be ready after 10-15 days
      To prevent mold avoid inserting hands, wooden tools or used
         cutlery into the jar
     -   Do not prepare pickles during menstrual cycle

STERILIZING  THE  JAR :
     -   Put a spoon in the jar, pour on it slowly half a cup of boiling water
         (prevents cracking the jar), and rotate so that the water will touch
         the walls of the jar, empty and close the lid

INGREDIENTS :

   The vegetables - all or some of them :
        Small
cauliflower florets
       -   White cabbage, coarsely chopped 
into quarters
       -   Kohlrabi, cut into thick  "Matches" 
   

       -   Carrots "Matches" 
       -   R
ed and green peppers, cut into strips 
       -   Fresh hot
peppers, sliced
       -   Celery
stalks, cut into  strips 
        Pieces of unpeeled yellow lemon

   Pickling materials :
       -   Boiling water to cover the vegetables
       -   Plenty of lemon juice
       -   Coarse salt -1 heaping tsp per cup of water
PREPARATION :
       -   Tighten the vegetables in the jar
       -   Cover with lemon juice, boiling water and coarse salt
       -   Cool and store in the fridge
 .............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה