טעימים בטירוף, פיקנטיים, מהירי הכנה ונחטפים כבר למחרת היום
QUICK MOROCCAN PICKLED VEGETABLES
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - בתי החצר במחנה-יהודה ובנחלאות. מצולם. ירושלים + ציפי + 70
.....................................................................................................................................................................................
סיפור - בתי החצר במחנה-יהודה ובנחלאות. מצולם. ירושלים + ציפי + 70
.....................................................................................................................................................................................
ירושלים של שנות השבעים. זוג סטודנטים לעיצוב ב"בצלאל" בעיצומה של עבודת תחקיר על תופעת בניית בתי חצר בקו הרוחב הגיאוגרפי שלנו.
גולת הכותרת של העבודה היתה סיכום ביקור שעשינו בשכונת מחנה-יהודה ובנחלאות.
צילמנו וצילמנו שם ללא הכרה וכל העבודה הוגשה בטכניקת העתקות שמש, שנתנה לצילומים אופי של תמונות חומות עתיקות של פעם. כל זה לווה בהקלטה של שעות השחר בשכונת מחנה-יהודה - ציוץ ציפורים, צחקוקי ילדים ופטפוטי עקרות בית עמלניות שהתעוררו להכנות לשבת.
זוכרת שהסתובבנו שם ממש עם עלות השחר, כדי לא להפריע לתושבים. הצצנו בהססנות לחצרות וצילמנו.
עקרות הבית העמלניות והסקרניות תהו למעשינו ומשנענו פתחו בפנינו בשמחה את חצרותיהן והפכו את הבוקר לחוויה בלתי נשכחת.
הבנייה המאולתרת והמתמשכת יצרה לבירינט של בתים וחצרות שנשקו זו לזו בגבהים שונים. תכונת ההכנות לשבת התערבבה בשיחות והצחקוקים של עקרות הבית שהתנהלו מחצר לחצר. צמחי תבלין תלויים מסביב, חבלי כביסה מתוחים בין החצרות, מצעים מונחים לאוורור על המעקה, קערות של שעועית ושאר ירקות מטופלים במרכז החצר וצנצנות עם מגוון ירקות כבושים מעטרות את התמונה....
איזה יופי של חיים פשוטים...
איזה יופי של חיים פשוטים...
זיכרון שעושה חשק לרוץ למטבח לכבוש ירקות ...
.....................................................................................................................................................................................
מגוון ירקות כבושים מהירי הכנה בסגנון מרוקאי
.....................................................................................................................................................................................
טיפים :
- סוד הכנת כבושים מהירים לאכילה כמעט מיידית טמון בשימוש במים
רותחים. השימוש במים קרים יאריך אמנם את תוחלת חיי הירקות כבושים,
אלא שהם יהיו מוכנים רק כעבור 10-15 יום לאחר שיונחו יומיים בשמש
- למניעת היווצרות עובש יש להמנע מהכנסת ידיים, כלי עץ או כלים משומשים
לצנצנות
- לא להכין כבושים בזמן מחזור חודשי
עיקור הצנצנת :
להניח כף בצנצנת, לצקת דרכה לאט-לאט חצי כוס מים רותחים (מונע התבקעות
הצנצנת), לסובב כך שיהיה מגע של מים עם כל דפנות הצנצנת, לרוקן ולסגור
במכסה
המצרכים :
הירקות - כולם או חלקם :
- פרחי כרובית קטנים
- כרוב לבן חתוך גס לריבועים
- "גפרורי" קולרבי עבים
- "גפרורי" גזר
- רצועות פלפלים אדומים וירוקים
- פרוסות פלפלים טריים חריפים
- רצועות גבעולי כרפס
- פיסות לימון קלופות
חומרי הכבישה :
- מים רותחים עד לכיסוי הירקות
- מיץ לימון בשפע
- מלח גס ביחס של 1 כפית גדושה לכל כוס מים
אופן ההכנה :
- לדחוס בצנצנת את הירקות
- לכסות במיץ לימון, מים רותחים ומלח גס
- לקרר ולאחסן במקרר
.....................................................................................................................................................................................
התמונות מאתרים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3989463,00.html
http://allaboutjerusalem.com/he/hotehttp://allaboutjerusalem.com/he/hotel/%D7%97%D7%A6%D7%A8-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA
http://www.jerusalem-love.co.il/?page_id=2196
http://allaboutjerusalem.com/he/hotehttp://allaboutjerusalem.com/he/hotel/%D7%97%D7%A6%D7%A8-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA
http://www.jerusalem-love.co.il/?page_id=2196
.....................................................................................................................................................................................
QUICK MOROCCAN PICKLED VEGETABLES
- Pickling in boiling water enables eating the pickles on the same
day, although the use of cold water will extend the life of the
vegetables, but they will only be ready after 10-15 days
- To prevent mold avoid inserting hands, wooden tools or used
cutlery into the jar
- Do not prepare pickles during menstrual cycle
QUICK MOROCCAN PICKLED VEGETABLES
............................................................................................................................................
TIPS :
- Pickling in boiling water enables eating the pickles on the same
day, although the use of cold water will extend the life of the
vegetables, but they will only be ready after 10-15 days
- To prevent mold avoid inserting hands, wooden tools or used
cutlery into the jar
- Do not prepare pickles during menstrual cycle
STERILIZING THE JAR :
- Put a spoon in the jar, pour on it slowly half a cup of boiling water
(prevents cracking the jar), and rotate so that the water will touch
the walls of the jar, empty and close the lid
INGREDIENTS :
The vegetables - all or some of them :
- Small cauliflower florets
- White cabbage, coarsely chopped into quarters
- Kohlrabi, cut into thick "Matches"
- Carrots "Matches"
- Red and green peppers, cut into strips
- Fresh hot peppers, sliced
- Celery stalks, cut into strips
- Pieces of unpeeled yellow lemon
Pickling materials :
(prevents cracking the jar), and rotate so that the water will touch
the walls of the jar, empty and close the lid
INGREDIENTS :
The vegetables - all or some of them :
- Small cauliflower florets
- White cabbage, coarsely chopped into quarters
- Kohlrabi, cut into thick "Matches"
- Carrots "Matches"
- Red and green peppers, cut into strips
- Fresh hot peppers, sliced
- Celery stalks, cut into strips
- Pieces of unpeeled yellow lemon
Pickling materials :
- Boiling water to cover the vegetables
- Plenty of lemon juice
- Coarse salt -1 heaping tsp per cup of water
PREPARATION :
- Tighten the vegetables in the jar
- Cover with lemon juice, boiling water and coarse salt
- Cool and store in the fridge
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה