דג מרוקאי פיקנטי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


יאמי של דג !!! תוסיפו לו חלת שבת טבולה ברוטב אדום חריף-אש
ותקבלו מנת חובה לפתיחת ארוחת שישי מרוקאית
SPICY  MOROCCAN  FISH
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-כולם אוכלים חריף + תמר

.............................................................................................................................................

הדג המרוקאי האדום החריף ….. אחת מאהבותי הגדולות.  עם זאת, כמעט שלא העזתי לבשלו - גם דג, גם פלפלים חריפים, טונות של שום  והררי כוסברה…..שילוב קטלני לכמה מבני הבית.  את החסך האישי שלי פתרתי בכל עליה לרגל למסעדה מרוקאית.

לימים זכיתי להתענג על דג מרוקאי לוהט, תרתי-משמע, ממטבחה של עלי חברתי.  שם הופתעתי יום אחד לגלות את תמר, בתי הקטנה, טורפת מטבוחה חריפה ודג מרוקאי לוהט.  דומעת ולא מוותרת גם על מנה נוספת ………..



היום כל המשפחה אוכלת דג מרוקאי.  אפילו... החתן הרוסי וכל הנכדים.






























אז קדימה למתכון ......
.............................................................................................................................................
  דג מרוקאי - 8 מנות
.............................................................................................................................................

מצרכים :

   -   הדגים :
        -   8 פרוסות של פילה נסיכת הנילוס 

   -   הירקות ושאר תוספות :
        -   לבחירה   -   8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים  או פרוסים עבה
                          -   4 גזרים פרוסים עבה ובאלכסון
        -   2 גמבות חתוכות לרצועות
        -   גרגרי חומוס מבושלים - כמה שרוצים (קפואים / מקופסא)
        -   1 ראש שום מקולף ופרוס 

        -   1 צרור כוסברה קצוצה גס
        -   1 קופסא גדולה של מחית עגבניות

        -   3 פלפלים חריפים שלמים
        -   מים (רק עד לכיסוי הירקות)

    -   מחית תיבול :
        -   4 כפות (חצי כוס במקור) שמן קנולה
        -   2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
        -   כף פפריקה חריפה ( לפי הטעם )
        -   1 כפית גדושה כורכום

        -   5 כפות מחוקות של רסק לימון כבוש / 5 פרוסות לימון כבוש
        -   1 כף מחוקה של סוכר חום לאיזון החמיצות
        -   מעט מים לדילול


.............................................................................................................................................
אופן ההכנה :

   -   הכנות מראש : 
        -   ניתן להכין מראש את כל הפריטים בקופסאות נפרדות ושעתיים לפחות
            לפני הארוחה לבנות את השכבות ולבשל :
             -   להכין תפו"א וגזר ולהשרותם במים
             -   להכין את מחית התיבול (חצי לבישול הירקות וחצי לשריית הדג)
             -   לטפל בדג ולהשרות אותו במחצית ממחית התיבול
             -   לקצוץ את שאר הירקות
        -   ניתן גם לבשל הכל כמה שעות מראש ולחמם לפני ההגשה
   -   הטיפול בדגים :
        -   להסיר את העור/הקשקשים, להשרות לחצי שעה לפחות במיץ משני
            לימונים/מיץ משומר מבקבוק + 2 כפות גדושות מלח + מים  עד
            לכיסוי, לשטוף היטב ולסנן.  ניתן לעשות זאת גם לדג קפוא
   -   שריית הדג : 
        -   להשרות את נתחי הדג במחצית ממחית התיבול
   -   בניית התבשיל בקדרה רחבה בשכבות בסדר הבא :
        -   תפוחי אדמה, גזרים, גמבות, חומוס, חצי מכמות השום הפרוס, חצי מכמות
            הכוסברה הקצוצה, תערובת של מחית העגבניות ויתרת תערובת התיבול
   -   הבישול :
        -   להוסיף מים (לא יותר מכיסוי הירקות)
        -   לבשל כשעה ולנענע מדי פעם את הסיר בתנועה מעגלית
        -   להוסיף לסיר ולבשל עוד 20 דקות ללא כיסוי על אש נמוכה :
             -   נתחי הדג על הירקות בשכבה אחת
             -   3 פלפלים חריפים שלמים (מבטיח שלילדים לא יהיה חריף)
             -   לפזר מעל את יתרת השום הפרוס והכוסברה הקצוצה
        -   מדי פעם מנענעים את הסיר בתנועה מעגלית, כך שהרוטב יכסה את
            הדג, ומרטיבים את הדג ברוטב
        -   להוציא בזהירות את הפלפלים החריפים ולהניח בצלחת הגשה נפרדת
        -   לתקן מליחות וחריפות (מניסיוני מלוח מספיק מהלימון הכבוש)
הגשה  :
   -   מסורתית - כמנה ראשונה עם לחם בית / פרנה וללא תפוחי האדמה
   -   לפולנייה כמוני ... כמנה עיקרית לצד
קוסקוס / בורגול / קינואה / פרנה וסלטים

       מרוקאיים
.............................................................................................................................................
התמונות מהאתרים
http://www.israpost.com/Community/articles/print.php?articleID=47538
http://amaziahjewellery.blogspot.co.il/2011/04/bijoux-du-maroc.html
http://www.neplaneta.ru/en/catalog/faces-of-tunisia/
.............................................................................................................................................
.  SPICY  MOROCCAN  FISH
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :

   -   The fish :
         -   8 slices of Nile perch fillets
   -   Vegetables and other extras :
         -   Alternative :  
               -   8 medium potatoes, peeled and halved or sliced thick
               -   4 carrots, sliced thick diagonally
         -   2 red peppers cut into strips
         -   Boiled chickpeas - much as you like (frozen / canned)
         -   1 head of garlic, peeled and sliced
         -   1 bunch of coriander, coarsely chopped
         -   1 large box of tomato puree
         -   3 whole hot peppers
         -   Water (just to cover the vegetables)
   -   The seasoning mix :
         -   4 level tbsp of canola oil (½ cup originaly)
         -   2 heaping tbsp of sweet paprika
         -   1 level tbsp of hot paprika (or to your taste)
         -   1 heaping tsp of turmeric
         -   5 level tbsp of preserved lemon paste / 5 slices of preserved
              lemons
         -   1 level tbsp of brown sugar
         -   A little water to make a paste
PREPARATIONS :
   -   Advance preparation :
         -   You can prepare all items in separate boxes, and two hours at
             least before the meal you can build the layers and cook :
                 -   Prepare potatoes and carrots and soak in water
                 -   Prepare the seasoning paste (half and half - for cooking
                     the vegetable and for soaking the fish)
                 -   Take care of the fish and soak it in half of the the
                     seasoning mixture
                 -   Chop the remaining vegetables
         -   You can also cook the fish a few hours in advance and warm
             up before serving
   -   Handling the fish :
         -   Remove the skin / scales, soak for half an hour at least in the
             juice of two lemons / canned bottle + 2 heaping tablespoons of
             salt + water to cover, rinse thoroughly and filter. This can be
             done even to frozen fish
   -   Soaking the fish :
         -   Soak the fish fillets in half of the seasoning mixture
   -   Building the dish in a broad pot with layers in the following order :
         -   Potatoes, carrots, red peppers, chickpeas, half of the sliced
             garlic, half of the chopped coriander the tomato puree and the
             remaining seasoning mixture
   -   Cooking :
         -   Add water (no more than covering the vegetables)
         -   Cook for about an hour and occasionally shake the pan in a
             circular motion
         -   Add the remaining ingredients to the pot and cook for another
             20 minutes, uncovered, over low heat :
                -   Place the fish fillets on the vegetables in a single layer
                -   Lay 3 whole hot pepper
                -   Scatter over the remaining sliced garlic and half of
                    the chopped coriander
         -   Occasionally shake the pan in a circular motion so that the
             sauce will cover the fish and wet it
         -   Carefully remove the hot peppers and put on a separate plate
             (because of the the children)
         -   Fix flavors (from my experience it is not necessary because of
             the preserved lemon)

SERVING :
    -   Traditional - as a first course with bread / frena bread and without
        potatoes
    -   A Polish woman like me ... will servet as a main course -
        alongside couscous / bulgur / quinoa / frena bread and Moroccan
        salads
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה