קציצות מרוקאיות פיקנטיות ברוטב מטבוחה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



קציצות נימוחות ברוטב מטבוחה פיקנטי ועשיר
MOROCCAN  SPICY  MEATBALLS  IN  MATBUCHA  SAUCE
SEE TRANSLATION BELOW
 סיפור-יופי וחנה והקציצות לפני חו"ל + המגורים באוטו.  מצולם. טיולים + זוגיות + 70


.....................................................................................................................................................................................

בתום שתי שנות נישואין אישי ואני נסענו לטיול הראשון לחו"ל, מה שתבע מאתנו שנה "רזה" של הידוק חגורה חונק, אבל מתגמל. 

 כך זכינו להתגלגל באירופה משך ארבעה חודשים, כשהמגורים היו ב"בית" מאולתר על גלגלים בפולקסוואגן ישן ומקרטע.


באותה שנת צנע, שגזרנו על עצמנו, אירחנו לארוחה את יופי וחנה, זוג החברים הכי עשירים שלנו. 

הארוחה  התבססה על …..שלדי ענק של תרנגול הודו, שנקנו באטליז בשוק מחנה-יהודה, ומהם עשיתי קסמים.   מהעצמות הופק מרק עוף נפלא עם ירקות ומהבשר שגורד מהעצמות.... קציצות למכביר..... 

בתמימות ואפילו בגאווה סיפרנו ליופי שכך אנחנו חוסכים כסף לטיול גדול בחו"ל. ...

יופי, שכל כך נהנה מהמטעמים, כמעט נחנק מנקיפות מצפון ומחשש שגזל  מאתנו את כבשת הרש…….

טוב, היום כבר אפשר להכין קציצות נדיבות מבשר בקר וגם לנסוע לחו"ל .....
.............................................................................................................................................
קציצות מרוקאיות פיקנטיות ברוטב מטבוחה
.............................................................................................................................................
 

 





      
מצרכים :


לקציצות :

   -   2 בצל גדול
   -   1 צרור גדול של פטרוזיליה
   -   2 לחמניות מורטבות ממש מעט וסחוטות

   -   1 ק"ג בשר בקר טחון 
   -   1 כף גדושה שום כתוש (6 שיניים כתושות)
   -   2 ביצים גדולות
   -   4 כפות שמן קנולה
   -   תערובת יבשה :
            -   1/2 כוס פירורי לחם  + 2 כפיות אבקת אפייה

            -   1 כף מחוקה תערובת תבלינים מרוקאית לקציצות
            -   2 כפיות מחוקות מלח דק
 לרוטב :
   -   2 כף שמן קנולה
   -   1/2 ראש שום / 8 שיניים פרוסות 
   -   1 פלפל ירוק חריף פרוס עם הגרעינים (פחות לילדים)
   -   2 פלפלים (ירוק+אדום) חתוכים לקוביות קטנות
   -   7 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות 
   -   1 כף מחוקה סוכר חום
   -   מלח דק
   -   1/4 כוס שמן קנולה (4 כפות)
   -   2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
   -   1 רסק עגבניות גדול
   -   2 כוסות מים
   -   תערובת להסמכה, במידת הצורך :
          -   כף גדושה קמח / קורנפלור
          -   1 כוס מים


אופן ההכנה :
-   הכנה יום מראש :
       -   לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב חצי מבושל

-   התערובת לקציצות :
       -   לקצוץ במעבד מזון בצלים, פטרוזיליה ולחמניות (לקצוץ גס כל פריט בנפרד)
       -   להוסיף בשר טחון, שום, ביצים, שמן, תבלינים ופירורי לחם מעורבים
           באבקת אפייה
       -   ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
 
 -   הרוטב :
       -   להזהיב שום בשמן, להוסיף פלפלים
       -   להוסיף עגבניות, סוכר ומלח ולאדות 5 דקות
       -   לערבב שמן קנולה ופפריקה מתוקה ולהוסיף לקדרה לבישול של דקה
       -   להוסיף רסק עגבניות ומים, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל 10 דקות
-   בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום :
 
       -   בסיר רחב להרתיח את הרוטב ולהנמיך את האש
       -    להוסיף קציצות קטנות לרוטב המתבשל
       -    להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות, להביא לרתיחה עדינה

            ולהנמיך את האש
       -    לכסות, לבשל עוד 30-60 דקות ולנענע בסיבוב מדי פעם כדי  לכסות את

            הקציצות ברוטב
       -    להוסיף תערובת להסמכה בסוף הבישול, במידת הצורך
       -    לתקן טעמים
עיטור והגשה :
-   להגיש עם אורז לבן / קוסקוס בעיטור פטרוזיליה קצוצה
הקפאה :
-   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
.............................................................................................................................................
.  הצילום מאתר
http://spicysouthernkitchen.com/braised-meatballs-in-red-wine-gravy/
.............................................................................................................................................
MOROCCAN  SPICY  MEATBALLS  IN  MATBUCHA  SAUCE
.....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS:

   -   For the meatballs :
         -   2
large onions
         -   1 bunch of
parsley        

         -   2 buns lightly-dampened and drained           
         -   1 kg of ground beef
         -   1 full tbsp
of crushed garlic
         -   2
large eggs        

         -   4 tbsp of canola oil
         -   A dry mixtur :;
                  -   1/2 cup of breadcrumbs + 2 tsp of 
baking powder                       -   1 level tbsp  Moroccan spice mix for 
meatballs                 
                  -   2 level tsp of fine salt
    For the sauce:         
         -   2 tbsp of canola oil 
         -   1/2 garlic head / 8 cloves , sliced
         -   1 hot green pepper, sliced with seeds (less for children
)
         -   2 peppers (red
+ green), diced
         -   7 ripe tomatoes, diced
small
         -   1 level tablespoon of
of brown sugar
         -   
Fine salt

         -   1/4 cup of canola oil (4 tablespoons)
         -   2 heaping tablespoons
of sweet paprika
         -   1 large pack of
tomato paste
         -   2
cups of water
         -   A mixture for thickening,
if necessary:
                - 1 heaping tablespoon flour /
cornstarch
                - 1 cup water


PREPARATION :

     Preparation a day in advance :
           -   Store refrigerated, a box with spiced meat + a box with
               half cooked sauce
   -   For the meatballs mixture:          
           -   Use a food processor to chop the onions, parsley and rolls
               (coarsely chop each item separately)
           -   Add ground beef, garlic, eggs, oil, spices and breadcrumbs                mixed with baking powder
           -   Knead for 5 minutes and leave for two hours / night in the

               fridge
   -   For the sauce :   
           -  Slightly golden garlic in oil and add peppers
           -   Add tomatoes, sugar and salt and saute 5
minutes
           -   Mix canola oil and sweet paprika, add to the pot and cook
for

               another minute
           -   Add tomato paste and water, bring to a boil, cover and cook

              10 minutes  
    -   Cooking meatballs 2 hours later or the next day :  
           -   In a large saucepan boil the sauce and lower the heat
           -   Add small meatballs to the sauce
           -   Add boiling water almost to cover the meatballs, bring to a

               gentle boil and lower the heat
           -   Cover, cook for another 30-60 minutes, shaking occasionally

               in round to cover the meatballs in sauce
           -   At the end of cooking add a thickening mixture , if necessary
           -   Fix flavors


DECORATION  AND  SERVING :

          -   Serve with rice or couscous, garnished with chopped parsley

FREEZING :
          -   You can freeze it and microwave


.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה