לאורז הבסמטי בשומת מיוחדת, הוא אוורירי ונחשב לבריא ביותר בין כל סוגי האורז הלבן
PERFECT BASMATI RICE & WHITE RICE - COOKING & MICROWAVE
PERFECT BASMATI RICE & WHITE RICE - COOKING & MICROWAVE
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-כניסת נכדים לכיתה א'. תמונת תום + איתוש ישנים מחובקים אצל תמר. 70
סיפור-כניסת נכדים לכיתה א'. תמונת תום + איתוש ישנים מחובקים אצל תמר. 70
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לאיתמר ותום, נכדים אהובים ובני דודים שאינם נפרדים, המון ברכות לרגל כניסתכם לכיתה א'.
למענכם אני מכינה תמיד אורז לבן-לבן ומתאפקת מהוספת תיבולים נוספים מחשש שתסרבו לאכול "אורז עם ג'וקים"...
האורז הבסמטי הוא בעל גרעינים ארוכים, ארומטי ועם טעם אגוזי. הוא פחות דביק משאר סוגי האורז ובעקבות הבישול יתקבלו גרעינים מופרדים.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לקבלת גרעינים אחד-אחד, רכים ואווריריים, מומלץ להשרות את האורז הבסמטי במים קרים ל-20 דקות, לשטוף היטב במסננת עד לקבלת מים צלולים, לסנן היטב ולייבש משך חצי שעה. הייבוש חשוב, אחרת האורז ישבר
זה התהליך שמבטיח אורז מושלם ועושה את כל ההבדל מבישול ללא שרייה.
למענכם אני מכינה תמיד אורז לבן-לבן ומתאפקת מהוספת תיבולים נוספים מחשש שתסרבו לאכול "אורז עם ג'וקים"...
האורז הבסמטי הוא בעל גרעינים ארוכים, ארומטי ועם טעם אגוזי. הוא פחות דביק משאר סוגי האורז ובעקבות הבישול יתקבלו גרעינים מופרדים.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנה מוקדמת לאורז בסמטי-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לקבלת גרעינים אחד-אחד, רכים ואווריריים, מומלץ להשרות את האורז הבסמטי במים קרים ל-20 דקות, לשטוף היטב במסננת עד לקבלת מים צלולים, לסנן היטב ולייבש משך חצי שעה. הייבוש חשוב, אחרת האורז ישבר
זה התהליך שמבטיח אורז מושלם ועושה את כל ההבדל מבישול ללא שרייה.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אורז בסמטי / לבן ארוך - בישול בסיסי על הגז
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ל-4 מנות קטנות או ל-2 סועדים רעבים
מצרכים :
- 1 כוס אורז בסמטי שהושרה במים וסונן / אורז לבן ארוך
- 3 כף שמן קנולה
- מי ברז - 1.75 כוסות לבסמטי / 1.5 לאורז לבן ארוך
- 3 כף שמן קנולה
- מי ברז - 1.75 כוסות לבסמטי / 1.5 לאורז לבן ארוך
- 1 כפית מלח גס
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אופן הכנה :
- לטגן אורז בשמן משך כדקה, עד שקיפות
- להוסיף מים ומלח ולהרתיח, תוך בחישה מינימלית
- להנמיך את האש ולכסות
(מצאתי המלצה לפרוס מגבת בין הסיר למכסה ולעטוף את המכסה בשולי המגבת - זה אמור
לספוג את האדים - טרם נוסה)
- לבשל - בסמטי משך 15 דקות
- לבן ארוך משך 20 דקות
- להמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר
- לפורר ולהגיש
- להוסיף מים ומלח ולהרתיח, תוך בחישה מינימלית
- להנמיך את האש ולכסות
(מצאתי המלצה לפרוס מגבת בין הסיר למכסה ולעטוף את המכסה בשולי המגבת - זה אמור
לספוג את האדים - טרם נוסה)
- לבשל - בסמטי משך 15 דקות
- לבן ארוך משך 20 דקות
- להמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר
- לפורר ולהגיש
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אורז בסמטי / לבן ארוך - במיקרוגל
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ל-4 מנות קטנות או ל-2 סועדים רעבים
מצרכים :
- כנ"ל
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אופן הכנה :
- לערבב בקערה שמתאימה למיקרוגל ולהגשה
- לכסות ולבשל במיקרוגל בחום מרבי :
- בסמטי משך 18 דקות
- לבן ארוך משך 20 דקות
- להמתין 10 דקות לפני פתיחת הכיסוי
- לפורר ולהגיש
- לבן ארוך משך 20 דקות
- להמתין 10 דקות לפני פתיחת הכיסוי
- לפורר ולהגיש
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הקפאה
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילום מאתר
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Wait 10 minutes before opening the lid
- Crumble and serve
.............................................................................................................................................
PERFECT BASMATI RICE & WHITE RICE - GAS HOB COOKING & MICROWAVE
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Basmati rice has long grainss, it is aromatic and with nutty flavor. It is less sticky than the other types of rice and after cooking you will get separated puffy grains
.
.............................................................................................................................................
BASMATI RICE - PREPARATIONS IN ADVANCE
.............................................................................................................................................
To get separate grains, soft and puffy, it is recommended to soak the basmati rice in cold water for 20 minutes, rinse thoroughly with a colander until you get clear water, filter well and dry for half an hour. Drying is important, otherwise the rice will break.
This is the process that ensures perfect rice and makes all the difference from cooking without soaking.
This is the process that ensures perfect rice and makes all the difference from cooking without soaking.
.............................................................................................................................................
BASMATI RICE /IONG WHITE RICE - GAS HOB COOKING
.............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- 1 cup basmati rice, soaked in water and filtered / long white rice - 3 tbsp canola oil - Tap water - 1.75 cups for basmati / 1.5 for long white rice - 1 tsp coarse salt
- 1 cup basmati rice, soaked in water and filtered / long white rice - 3 tbsp canola oil - Tap water - 1.75 cups for basmati / 1.5 for long white rice - 1 tsp coarse salt
PREPARATIONS :
- Fry rice in oil for about a minute, until coated with oil
- Add water and salt and bring to a boil, with minimal stirring
- Lower the flame and cover
- Cook - Basmati rice - for 15 minutes
- Long white rice - for 20 minutes- Fry rice in oil for about a minute, until coated with oil
- Add water and salt and bring to a boil, with minimal stirring
- Lower the flame and cover
- Cook - Basmati rice - for 15 minutes
- Wait 10 minutes before opening the lid
- Crumble and serve
.............................................................................................................................................
BASMATI RICE / WHITE RICE - MICROWAVE COOKING
.............................................................................................................................................
Provides 4 small servings or for 2 hungry diners
INGREDIENTS :
- The same
PREPARATIONS :
- Mix in a microwave and serving bowl
- Cover and cook in the microwave maximal heat :
- Cover and cook in the microwave maximal heat :
- Basmati rice - for 18 minutes
- Other sorts of white rice - for 20 minutes
- Other sorts of white rice - for 20 minutes
- Wait 10 minutes before opening the lid
- Crumble and serve
- Crumble and serve
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה