פאד-קפאו תאילנדי - בשר טחון פיקנטי בירקות וריחן - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




 קבלו את התשובה התאילנדית לבולונז האיטלקי
THAI  PAD-KA-PRAO - SPICY  MINCED  MEAT  WITH  VEGETABLES  AND  BASIL
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם
.....................................................................................................................................................................................

קבלו את התשובה התאילנדית לבולונז האיטלקי. במקום פסטה - אורז לבן ועליו בשר קצוץ מתובל ומטוגן. במקום הפרמזן - ביצת עין שהחלמון שלה נספג באורז והופך למעין רוטב.
 .....................................................................................................................................................................................

פאד-קפאו תאילנדי - בשר טחון פיקנטי בירקות וריחן
.....................................................................................................................................................................................




מצרכים ל-6 מנות : 

    אורז :
      -   1.5-2 כוסות אורז בסמטי (לפני הבישול)
   ירקות לטיגון בווק :
      -   2 כפות שמן קנולה
      -   2 בצלים חתוכים לאורך לטריזים דקים / לקוביות גסות
      -   12 שיני שום גדולות פרוסות
      -   1 פלפל חריף-אדום+ירוק ללא גרעינים / שאטה 
   הבשר :
      -   1 ק"ג בשר בקר טחון / פרגיות קצוצות דק (טרם נוסה)
   תערובת תיבול :
      -   4 כף רוטב בטעם צדפות
      -   6 כף רוטב סויה
      -   4 כף רוטב דגים
      -  1 כף גדושה סוכר חום
   ירקות לבחירה :
      -   2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
      -   800 גרם / שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה
   לאחר כיבוי האש :
     -   שפע עלי ריחן-בזיליקום קצוצים
   לביצים  (התעצלתי....) :    
      -   6 ביצים
      -   שמן עמוק לטיגון הביצים בווק
   לבחירה - רוטב להגשה בצד :
     -   רוטב דגים
     -   שום קצוץ גס
     -   פלפל צ'ילי קצוץ
     -   מיץ לימון
.....................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :

   -   האורז - מבשלים כשעה לפני הארוחה
   -   הירקות - שוטפים את השעועית מהקרח ומסננים
                  - חותכים את הפלפלים האדומים לרצועות דקות
   -   הבצל והשום - מחממים שמן בווק ומזהיבים את הבצל.  מוסיפים לטיגון קצר

       את השום והפלפל החריף ומניחים בצד
   -   הבשר - מוסיפים לווק ומטגנים תוך כדי ערבוב ומעיכה, כדי להפריד לפירורים,

       עד שהבשר נצרב ומשנה את צבעו
   -   תערובת התיבול - מוסיפים לבשר, מבשלים עוד 30 דקות, בוחשים מדי פעם

       ומוסיפים מעט מים במידת הצורך
   -   השעועית והפלפלים - מוסיפים לווק ומבשלים כמה דקות לדרגת אל-דנטה

       שתשמר את צורת הירקות וצבעם
   -   הריחן - מכבים את האש ומערבבים עם התבשיל
   -   הביצים - במקביל, במחבת שניה, מחממים שמן מעט עמוק, מטגנים את

       הביצים על פי ההעדפה כעין או כחביתת ירק ומניחים על נייר סופג
   -   הצילחות  -  להניח תלולית אורז, עליה הבשר, בעיטור ריחן קצוץ, והביצה
   -   רוטב להגשה בצד - צלוחית עם הרוטב החריף


עוד מתכונים תאילנדיים תמצאו כאן :
https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%99

.....................................................................................................................................................................................

THAI  PAD-KA-PRAO - SPICY  MINCED  MEAT  WITH  VEGETABLES  AND  BASIL
.....................................................................................................................................................................................



Get the Thai answer to the Italian Bolognese. Instead of pasta - white rice . Instead of the Parmesan - an egg whose yolk is absorbed in rice and becomes a kind of sauce.

INGREDIENTS :
    Rice :
       -   1.5-2 cups Basmati rice (Before cooking)
    Vegetables for frying in a wok :
       -   2 tablespoons of canola oil
       -   2 onions cut along into thin strips / coarse cubes
       -   12 large garlic cloves, sliced
       -   1 hot pepper - red + green without seeds / dry shata
    The meat :
       -   1 kg ground beef
    Seasoning mix :
       -   4 tbsp oyster-flavored sauce
       -   6 tablespoons soy sauce
       -   4 tablespoons of fish sauce
       -   1 tablespoonful of brown sugar

    Vegetables :
       -   2 gambas, cut into thin strips
       -   800 grams / pack of frozen green beans
    After extinguishing the fire :
       -   Plenty of chopped basil leaves
    For eggs (I was lazy ...) :
       -   6 eggs
       -   Deep oil for frying the eggs in the wok
    Alternative - sauce to serve on the side :
       -   Fish sauce
       -   Garlic, coarsely chopped
       -   Chopped chili pepper
       -   Lemon juice

PREPARATIONS :

    -   The rice - Cook about an hour before the meal
    -   Vegetables   -   Rinse the beans from the ice and strain
                             -   Cut the red peppers into thin strips
    -   The onion and garlic - Heat oil in a wok and golden the onion. ·
         Add the garlic and the hot pepper, and set aside
    -   The meat - Add to the wok and fry, while stirring and crunching to
        separate crumbs. Fry until the meat changes color and the liquid
        evaporates
    -   Seasoning mixture - add to the meat, cook for another 30 minutes,
        stir occasionally and add a little water if necessary

    -   Beans and peppers - Add to the wok and cook for a few minutes

        to the rank of al-dente
    -   Basil - Turn off the fire and mix with the dish
    -   Eggs - In a second frying pan, heat deep oil, fry eggs and place on

        paper towels
    -   The plates - On a bed of rice, place the meat and above it the

        egg.  Garmish with chopped basil leaves
    -   Hot sauce - Served on the side



MORE  THAI  RECIPES  ARE  AVAILABLE  HERE :
https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%99
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה