קבלו את התשובה התאילנדית לבולונז האיטלקי
THAI PAD-KA-PRAO - SPICY MINCED MEAT WITH VEGETABLES AND BASIL
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי. מצולם
.....................................................................................................................................................................................
קבלו את התשובה התאילנדית לבולונז האיטלקי. במקום פסטה - אורז לבן ועליו בשר קצוץ מתובל ומטוגן. במקום הפרמזן - ביצת עין שהחלמון שלה נספג באורז והופך למעין רוטב.
.....................................................................................................................................................................................
פאד-קפאו תאילנדי - בשר טחון פיקנטי בירקות וריחן.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-6 מנות :
אורז :
- 1.5-2 כוסות אורז בסמטי (לפני הבישול)
ירקות לטיגון בווק :
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים חתוכים לאורך לטריזים דקים / לקוביות גסות
- 12 שיני שום גדולות פרוסות
- 1 פלפל חריף-אדום+ירוק ללא גרעינים / שאטה
הבשר :
- 1 ק"ג בשר בקר טחון / פרגיות קצוצות דק (טרם נוסה)
תערובת תיבול :
- 4 כף רוטב בטעם צדפות
- 6 כף רוטב סויה
- 4 כף רוטב דגים
- 1 כף גדושה סוכר חום
ירקות לבחירה :
- 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
- 800 גרם / שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה
לאחר כיבוי האש :
- שפע עלי ריחן-בזיליקום קצוצים
לביצים (התעצלתי....) :
- 6 ביצים
- שמן עמוק לטיגון הביצים בווק
לבחירה - רוטב להגשה בצד :
- רוטב דגים
- שום קצוץ גס
- פלפל צ'ילי קצוץ
- מיץ לימון
- 1.5-2 כוסות אורז בסמטי (לפני הבישול)
ירקות לטיגון בווק :
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים חתוכים לאורך לטריזים דקים / לקוביות גסות
- 12 שיני שום גדולות פרוסות
- 1 פלפל חריף-אדום+ירוק ללא גרעינים / שאטה
הבשר :
- 1 ק"ג בשר בקר טחון / פרגיות קצוצות דק (טרם נוסה)
תערובת תיבול :
- 4 כף רוטב בטעם צדפות
- 6 כף רוטב סויה
- 4 כף רוטב דגים
- 1 כף גדושה סוכר חום
ירקות לבחירה :
- 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
- 800 גרם / שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה
לאחר כיבוי האש :
- שפע עלי ריחן-בזיליקום קצוצים
לביצים (התעצלתי....) :
- 6 ביצים
- שמן עמוק לטיגון הביצים בווק
לבחירה - רוטב להגשה בצד :
- רוטב דגים
- שום קצוץ גס
- פלפל צ'ילי קצוץ
- מיץ לימון
.....................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :
- האורז - מבשלים כשעה לפני הארוחה
- הירקות - שוטפים את השעועית מהקרח ומסננים
- חותכים את הפלפלים האדומים לרצועות דקות
- הבצל והשום - מחממים שמן בווק ומזהיבים את הבצל. מוסיפים לטיגון קצר
את השום והפלפל החריף ומניחים בצד
- הבשר - מוסיפים לווק ומטגנים תוך כדי ערבוב ומעיכה, כדי להפריד לפירורים,
עד שהבשר נצרב ומשנה את צבעו
- תערובת התיבול - מוסיפים לבשר, מבשלים עוד 30 דקות, בוחשים מדי פעם
ומוסיפים מעט מים במידת הצורך
- השעועית והפלפלים - מוסיפים לווק ומבשלים כמה דקות לדרגת אל-דנטה
שתשמר את צורת הירקות וצבעם
- הריחן - מכבים את האש ומערבבים עם התבשיל
- הביצים - במקביל, במחבת שניה, מחממים שמן מעט עמוק, מטגנים את
הביצים על פי ההעדפה כעין או כחביתת ירק ומניחים על נייר סופג
- הצילחות - להניח תלולית אורז, עליה הבשר, בעיטור ריחן קצוץ, והביצה
- רוטב להגשה בצד - צלוחית עם הרוטב החריף
עוד מתכונים תאילנדיים תמצאו כאן :
https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%99
.....................................................................................................................................................................................
THAI PAD-KA-PRAO - SPICY MINCED MEAT WITH VEGETABLES AND BASIL
.....................................................................................................................................................................................
Get the Thai answer to the Italian Bolognese. Instead of pasta - white rice . Instead of the Parmesan - an egg whose yolk is absorbed in rice and becomes a kind of sauce.
Rice :
- 1.5-2 cups Basmati rice (Before cooking)
Vegetables for frying in a wok :
- 2 tablespoons of canola oil
- 2 onions cut along into thin strips / coarse cubes
- 12 large garlic cloves, sliced
- 1 hot pepper - red + green without seeds / dry shata
The meat :
- 1 kg ground beef
Seasoning mix :
- 4 tbsp oyster-flavored sauce
- 6 tablespoons soy sauce
- 4 tablespoons of fish sauce
- 1 tablespoonful of brown sugar
- 1.5-2 cups Basmati rice (Before cooking)
Vegetables for frying in a wok :
- 2 tablespoons of canola oil
- 2 onions cut along into thin strips / coarse cubes
- 12 large garlic cloves, sliced
- 1 hot pepper - red + green without seeds / dry shata
The meat :
- 1 kg ground beef
Seasoning mix :
- 4 tbsp oyster-flavored sauce
- 6 tablespoons soy sauce
- 4 tablespoons of fish sauce
- 1 tablespoonful of brown sugar
Vegetables :
- 2 gambas, cut into thin strips
- 800 grams / pack of frozen green beans
After extinguishing the fire :
- Plenty of chopped basil leaves
For eggs (I was lazy ...) :
- 6 eggs
- Deep oil for frying the eggs in the wok
Alternative - sauce to serve on the side :
- Fish sauce
- Garlic, coarsely chopped
- Chopped chili pepper
- Lemon juice
- 2 gambas, cut into thin strips
- 800 grams / pack of frozen green beans
After extinguishing the fire :
- Plenty of chopped basil leaves
For eggs (I was lazy ...) :
- 6 eggs
- Deep oil for frying the eggs in the wok
Alternative - sauce to serve on the side :
- Fish sauce
- Garlic, coarsely chopped
- Chopped chili pepper
- Lemon juice
PREPARATIONS :
- The rice - Cook about an hour before the meal
- Vegetables - Rinse the beans from the ice and strain
- Cut the red peppers into thin strips
- The onion and garlic - Heat oil in a wok and golden the onion. ·
- Vegetables - Rinse the beans from the ice and strain
- Cut the red peppers into thin strips
- The onion and garlic - Heat oil in a wok and golden the onion. ·
Add the garlic and the hot pepper, and set aside
- The meat - Add to the wok and fry, while stirring and crunching to
- The meat - Add to the wok and fry, while stirring and crunching to
separate crumbs. Fry until the meat changes color and the liquid
evaporates
- Seasoning mixture - add to the meat, cook for another 30 minutes,
- Seasoning mixture - add to the meat, cook for another 30 minutes,
stir occasionally and add a little water if necessary
- Beans and peppers - Add to the wok and cook for a few minutes
to the rank of al-dente
- Basil - Turn off the fire and mix with the dish
- Eggs - In a second frying pan, heat deep oil, fry eggs and place on
- Basil - Turn off the fire and mix with the dish
- Eggs - In a second frying pan, heat deep oil, fry eggs and place on
paper towels
- The plates - On a bed of rice, place the meat and above it the
- The plates - On a bed of rice, place the meat and above it the
egg. Garmish with chopped basil leaves
- Hot sauce - Served on the side
- Hot sauce - Served on the side
MORE THAI RECIPES ARE AVAILABLE HERE :
https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%99
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה