אף אחד... אבל אף אחד במשפחה לא יוותר על הלבנה הזאת וממרח הפסטו הביתי, כאקדמה לארוחת שישי....
HOW TO MAKE THE BEST HOMEMADE YOGURT CHEESE
LABNEH / LABNA / LABANEH
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-מהאוכל של סבתא מרים לגילוי המטבח הערבי. תמונות רון + אור על השיש. ציפי-ילדות + 70 + מצולם
סיפור-מהאוכל של סבתא מרים לגילוי המטבח הערבי. תמונות רון + אור על השיש. ציפי-ילדות + 70 + מצולם
.............................................................................................................................................
ותראו את מי מצאתי.... אבא של רון, בני הרפתן לפני כשלושים שנה.....
Accessories :
- A tetra diaper
- A big colander
- A big bowl that will be placed under the strainer
- Liter container for measuring liquids
Ingredients for 1-1.25 liters of Labneh :
- 4 liters of homemade yogurt 3% , or 1% fet
- 6 full teaspoons of coarse salt
גדלתי על אוכל של אמא פולנייה. כן... יודעת... אבל לכל המלעיזים אומר שיש לי המון כבוד לאוכל של הבית ובעיקר לערך הנוסטלגי והטעמים, הריחות, התמונות וחוויות הילדות שהוא מציף.
לא נחשפתי לטעמים נוספים כי אמא תמיד אמרה ש"יש הכל בבית" ... והס מלהזכיר אכילה במסעדות.
תודה גדולה אני חייבת לאבי ילדי, שפתח לי צוהר לחיים של נהנתנות רצופי טיולים, "קפיצות" למסעדות וחשיפה לאין-סוף טעמים וניחוחות.
טעמתי הכל, אבל אהבה מיוחדת שמורה לי למטבח הערבי, שמתהדר, בין היתר, במבחר עשיר של מזטים, שמקדימים את הארוחה. הם עשויים משפע ירקות, עשבי תיבול, שמן זית ומוצרי החלב שבאזורנו. הלבנה היא אחת הכוכבות.
הלבנה הזו, כשהיא מצופה בשמן זית, אהובה על בני הבית
יותר מהקנויות ומככבת בארוחות כמתאבן, לצד פסטו ריחני. אפילו רון בן השנה וחצי אוהב לשבת על השיש של סבתא ולנגוס בפריכית אורז מרוחה בנדיבות בלבנה....
יותר מהקנויות ומככבת בארוחות כמתאבן, לצד פסטו ריחני. אפילו רון בן השנה וחצי אוהב לשבת על השיש של סבתא ולנגוס בפריכית אורז מרוחה בנדיבות בלבנה....
רון, נכדי בן השנה וחצי על השיש, מתענג על הלבנה של סבתא
ותראו את מי מצאתי.... אבא של רון, בני הרפתן לפני כשלושים שנה.....
והנה אור הקטן על השיש של סבתא כעבור שלוש שנים ....
.............................................................................................................................................
הכנת הלבנה
אביזרים נלווים :
- חיתול בד - טטרה
- מסננת גדולה
- קערה להנחה מתחת למסננת
- כלי מדידה לאיסוף נוזלים
הכנת הלבנה
.............................................................................................................................................
להכין קערה לאיסוף מי גבן
להכין קערה לאיסוף מי גבן
להניח מסננת על הקערה
לפרוס חיתול טטרה על המסננת
לצקת יוגורט לחיתול, להמליח ולערבב בעדינות
לקשור את החיתול לצרור
לתלות לאיסוף 50% מי גבן ולהעביר למקרר למשך לילה
לסחוט קלות את החיתול ולהעביר את הלבנה שנוצרה לכלים ולאחסן במקרר
לשגר לילדים, לנכדים ולבת הקטנה ממסעדת אורה-בורה
המיוחדת והנפלאה, לארוחות הבוקר שמכינה לה ולצוות שלה......
לפרוס חיתול טטרה על המסננת
לצקת יוגורט לחיתול, להמליח ולערבב בעדינות
לקשור את החיתול לצרור
לתלות לאיסוף 50% מי גבן ולהעביר למקרר למשך לילה
לסחוט קלות את החיתול ולהעביר את הלבנה שנוצרה לכלים ולאחסן במקרר
לשגר לילדים, לנכדים ולבת הקטנה ממסעדת אורה-בורה
המיוחדת והנפלאה, לארוחות הבוקר שמכינה לה ולצוות שלה......
בתיאבון לכולם ....
.............................................................................................................................................
הכנת 1-1.25 ליטר לבנה
.............................................................................................................................................
אביזרים נלווים :
- חיתול בד - טטרה
- מסננת גדולה
- קערה להנחה מתחת למסננת
- כלי מדידה לאיסוף נוזלים
מצרכים :
- 4 ליטר יוגורט ביתי 3% (אפשר גם להכין אותו מחלב 1% לקבלת לבנה דלת
שומן)
- 6 כפיות מעט מלאות של מלח גס
- 4 ליטר יוגורט ביתי 3% (אפשר גם להכין אותו מחלב 1% לקבלת לבנה דלת
שומן)
- 6 כפיות מעט מלאות של מלח גס
אופן ההכנה :
- להניח מסננת מעל קערה ולפרוס עליה חיתול בד
- לצקת פנימה את היוגורט
- להוסיף מלח ולערבב מעט ובעדינות
- לקשור לצרור, לתלות על ברז/וו, מעל קערה, לאיסוף ומדידת נוזלים
- להגיר 2 ליטר נוזלים, להניח את הצרור בקערה ולאחסן במקרר למשך
לילה להגרת נוזלים נוספים ולהתמצקות
- לסחוט מעט מעודפי הנוזלים, "לקלף" את הלבנה מהחיתול לקערה, בעזרת
לקקן, לערבב ולאחסן בכמה קופסאות סגורות במקרר
- מכל ליטר חלב מקבלים 1/4 ליטר לבנה של לפחות 12% שומן, להערכתי, או 4% אם השתמשנו ביוגורט 1% שומן
- נשמר בקירור לפחות שבועיים
- להניח מסננת מעל קערה ולפרוס עליה חיתול בד
- לצקת פנימה את היוגורט
- להוסיף מלח ולערבב מעט ובעדינות
- לקשור לצרור, לתלות על ברז/וו, מעל קערה, לאיסוף ומדידת נוזלים
- להגיר 2 ליטר נוזלים, להניח את הצרור בקערה ולאחסן במקרר למשך
לילה להגרת נוזלים נוספים ולהתמצקות
- לסחוט מעט מעודפי הנוזלים, "לקלף" את הלבנה מהחיתול לקערה, בעזרת
לקקן, לערבב ולאחסן בכמה קופסאות סגורות במקרר
- מכל ליטר חלב מקבלים 1/4 ליטר לבנה של לפחות 12% שומן, להערכתי, או 4% אם השתמשנו ביוגורט 1% שומן
- נשמר בקירור לפחות שבועיים
ההגשה - עם פיתות חמות תפוחות :
א. בציפוי שמן זית ולצד קערית פסטו
ב. בציפוי שמן זית וזעתר עם שומשום
הצעות נוספות להגשה :
א. בקערה מרכזית - לבנה מרוחה כמו חומוס ובמרכז, או בצד,
מתאבנים שונים לבחירה :
- מגוון סוגי חצילים על האש
- מטבוחה
- זיתים מתובלים
- מחית ריחן זיתים ואגוזים
- שום אפוי בקליפה ומשומר בשמן זית ועשבי תיבול
- עגבניות מיובשות משומרות בלימון כבוש ועשבי תיבול
- עגבניות שרי צלויות בעשבי תיבול
ב. כדורי לבנה בשמן זית
- צריך לנקז יותר נוזלים, לעצב כדורים ולכסות אותם בשמן זית
ב. בציפוי שמן זית וזעתר עם שומשום
הצעות נוספות להגשה :
א. בקערה מרכזית - לבנה מרוחה כמו חומוס ובמרכז, או בצד,
מתאבנים שונים לבחירה :
- מגוון סוגי חצילים על האש
- מטבוחה
- זיתים מתובלים
- מחית ריחן זיתים ואגוזים
- שום אפוי בקליפה ומשומר בשמן זית ועשבי תיבול
- עגבניות מיובשות משומרות בלימון כבוש ועשבי תיבול
- עגבניות שרי צלויות בעשבי תיבול
ב. כדורי לבנה בשמן זית
- צריך לנקז יותר נוזלים, לעצב כדורים ולכסות אותם בשמן זית
.............................................................................................................................................
התמונות מהאתרים
http://timetravelkitchen.blogspot.co.il/2010/10/cheese.html
התמונות מהאתרים
http://timetravelkitchen.blogspot.co.il/2010/10/cheese.html
.............................................................................................................................................
HOW TO MAKE HOMEMADE YOGURT CHEESE
LABNEH / LABNA / LABANEH
.....................................................................................................................................................................................
Accessories :
- A tetra diaper
- A big colander
- A big bowl that will be placed under the strainer
- Liter container for measuring liquids
Ingredients for 1-1.25 liters of Labneh :
- 4 liters of homemade yogurt 3% , or 1% fet
- 6 full teaspoons of coarse salt
Preparation :
- Lay the colander over the bowl and put aove all the tetra diaper
- Pour in the yogurt
- Add the salt and mix short and very gently
- Tie into a bundle, hang on a tap / hook, over the bowl, for
collecting and measuring drained liquids
- Drain 2 liters of liquids, place the bundle in a bowl and store in
the refrigerator for over night, to drain and get solid
- Squeeze a little the bundle and put the Labneh in several closed
boxes
- Each liter of milk provides 1/4 literof Labneh with at least 12% of
fat, in my opinion, or 4% if you used 1% fet yogurt
- The Labneh can be kept refrigerated at least two weeks
- Lay the colander over the bowl and put aove all the tetra diaper
- Pour in the yogurt
- Add the salt and mix short and very gently
- Tie into a bundle, hang on a tap / hook, over the bowl, for
collecting and measuring drained liquids
- Drain 2 liters of liquids, place the bundle in a bowl and store in
the refrigerator for over night, to drain and get solid
- Squeeze a little the bundle and put the Labneh in several closed
boxes
- Each liter of milk provides 1/4 literof Labneh with at least 12% of
fat, in my opinion, or 4% if you used 1% fet yogurt
- The Labneh can be kept refrigerated at least two weeks
Serving with puffed hot pita bread :
A. Topped with olive oil and pesto bowl beside
B. Topped with olive oil and za'atar with sesame seeds
More serving suggestions :
A. In a central bowl - smear the labaneh like hummus and at the
center, or aside, put various appetizers :
- A variety of grilled eggplant salads
- Matbucha
- Spiced olives
- Mash of basil, olives and nuts
- Unpeeled garlic baked and preserved in olive oil and herbs
- Dried tomatoes preserved with pickled lemon and herbs
- Roasted cherry tomatoes in herbs
B. Labaneh balls soaked in olive oil
- You have to drain more fluids, shape balls and cover them with
olive oil
B. Topped with olive oil and za'atar with sesame seeds
More serving suggestions :
A. In a central bowl - smear the labaneh like hummus and at the
center, or aside, put various appetizers :
- A variety of grilled eggplant salads
- Matbucha
- Spiced olives
- Mash of basil, olives and nuts
- Unpeeled garlic baked and preserved in olive oil and herbs
- Dried tomatoes preserved with pickled lemon and herbs
- Roasted cherry tomatoes in herbs
B. Labaneh balls soaked in olive oil
- You have to drain more fluids, shape balls and cover them with
olive oil
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה