קדרת תפוחי אדמה ממולאים בשר בסגנון מרוקאי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 קדירת ממולאים נאפתה ארוכות בתנור והצבע השזוף והנימוחות המיסו את לב כולנו......
MOROCCAN  BAKED  POTATOES  STUFFED  WITH  MEAT
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-חגי והחיסון בטיפת חלב.  מצולם

.............................................................................................................................................

בוקר.  מעירה בעדינות את חגי בן השנתיים.  חיבוק ונשיקה, שאולי ימתיקו את הגלולה, כי היום יקבל זריקת חיסון. אוהבת להכין את הילדים ולא להפתיע או ליפות מצבים שכרוך בהם כאב.  מסבירה לחגי לאן הולכים והוא, שמח וטוב לבב, בוחר בגד חגיגי במיוחד ומקשט אותו בכובע קסקט קטן....


הילד לא מבין.  מסבירה לו שוב שתהיה דקירה קטנה שתכאיב מעט  והוא מחייך, שר לה... לה... לה... וגורר אחריו מכונית בחבל וכובע הקסקט על ראשו.

טיפת-חלב.  ממתינים לתורנו.... "חגי, עוד מעט ניכנס לקבל חיסון"..... "טוב"... חיוך.... כובע קסקט על הראש ואוטו נגרר בחבל......... הילד לא מבין והמצפון האימהי עובד שעות נוספות. 

האחות קוראת לנו.  חגי עוצר, אוחז בידי, מחפש ביטחון. מושיבה אותו על כסא גבוה, מתבוננת בו מודאגת.  חגי חיוור כסיד עם כובע קסקט על ראשו, מושיט יד בשקט.  מבין גם מבין.

איזה ילד.....

חלפו לא מעט שנים.  אתה כבר אבא לשלושה ועדיין רואה בתפוחי אדמה ממולאים אוכל מנחם....
.............................................................................................................................................
קדרת תפוחי אדמה ממולאים בשר בסגנון מרוקאי
.............................................................................................................................................


 ממולאים שנאפים שעות רבות, מקבלים גוון שזוף, נימוחים וסוחטים גניחות הנאה מבני הבית.......
  
 המתכון מכיל את המלית המקובלת ביותר לירקות ממולאים מזרחיים.


קולפים את תפוחי האדמה


משרים את תפוחי האדמה לשעה בקערה עם מים ומלח, כדי שיתרככו מעט
מכינים את תערובת הבשר המתובל
לשים את תערובת הבשר המתובל משך 5 דקות ומאחסנים בקירור לפחות לשעתיים
להכנת הרוטב - לטגן בצל ושום

להוסיף לבצל המטוגן עגבניות קצוצות

 להוסיף את יתרת רכיבי הרוטב
ולבחוש
לרוקן את תפוחי האדמה ולשמור את התוכן

לרסס קדרה רחבה ולפזר בתחתית את פנים תפוחי האדמה


לצקת לקדירה את הרוטב

למלא את תפוחי האדמה בבשר, להניח בקדירה ולהוסיף מים כמעט עד לגובה תפוחי האדמה

לבשל כשעה ולהעביר לאפייה ממושכת בתנור אפייה
.............................................................................................................................................
מצרכים לקדירת 20-22 ממולאים 
.............................................................................................................................................
   
   -   הקדרה :
          -   קדרה נון-סטיק בקוטר 35 ס"מ
   -   תפוחי האדמה :
          -   20-22 תפוחי אדמה גבוהים, בגודל בינוני אחיד
   -   בשר טחון מתובל :
          -    במעבד מזון :
                 -   1 בצל גדול
                 -   1/2 צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה + כוסברה)
                 -   לבחירה - 6 סמ"ק שומן כבש קפוא (או שמן קנולה אח"כ)
                 -   כמחצית מפנים תפוה"א שרוקנו
          -   1/2 ק"ג בשר בקר טחון
          -   1 כף שום כתוש
          -   1 ביצה גדולה L
          -   2 כפות שמן קנולה (אם לא הוספנו שומן כבש)
          -   תערובת - 1/4 כוס פירורי לחם +1 כפית מחוקה אבקת אפייה
          -   1 כפית תערובת תבלינים מרוקאית לקציצות
          -   1 כפית מלח דק
-   הרוטב  :
          -   לטיגון   -   1 כף שמן קנולה
                         -   1 בצל גדול קצוץ
                         -   1 כפית מחוקה מלח דק
                         -   6 שיני שום קצוצות
          -   1 עגבנייה קצוצה דק
          -   1 חפיסה גדולה של רסק עגבניות
          -   2 כוסות מים לערך
          -   1 כפית  תבלין לקציצות מרוקאיות / ראס-אל-חנות
          -   1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
          -   פלפל שחור
          -   1 כפית גדושה סוכר חום
          -   מלח דק

.............................................................................................................................................
אופן ההכנה
.............................................................................................................................................

-   הכנה יום מראש (אפשר כך ואפשר לאחסן בקירור קדרה מלאה ולבשל רק למחרת היום) :
    לאחסן בקירור   -   קופסא עם הבשר המתובל
                          -   קופסא עם רוטב לא מבושל
                          -   תפוחי אדמה מרוקנים מושרים במים
                          -   התוכן, שהוצא מתפוחי האדמה, שרוי במים
-   הכנת תפוחי האדמה למילוי :
       -   קולפים ומשרים לשעה בקערה עם מים ומלח, כדי שיתרככו מעט
       -   חותכים פרוסה דקה ומשטחים את הבסיס
       -   מרוקנים היטב את התוכן בכפית פריזיאן, או בכלי הייעודי המצולם ושומרים את 
           הפנים בקערת מים
       -   שומרים את תפוחי האדמה המרוקנים בקערה מלאה מים עד לכיסוי
-   מלית הבשר המתובל :
       -   לקצוץ במעבד מזון כל פריט בנפרד - בצלים יחד עם שומן כבש, עשבי תיבול
           וכמחצית מפנים תפוחי האדמה שרוקנו
       -   להוסיף את שאר הרכיבים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה

           בקירור 
-   לרוטב  :
       -   להלהיט בקדרה שמן ולהזהיב בצל עם מלח
       -   להוסיף שום לטיגון קצר ולהיזהר מחריכה
       -   לערבב את יתרת חומרי הרוטב עם הבצל המטוגן

-   מילוי תפוחי האדמה :
       -   שוטפים את תפוחי האדמה, מסננים ומייבשים היטב
       -   נוטלים חופן של כ-2 כפות מהמלית וממלאים את תפוחי האדמה עם גבעה.

           מהדקים היטב את המילוי אל פנים הירק ומקפידים להחליק את הדפנות
-   הבנייה בקדרה (ניתן להכין יום מראש, ללא בישול, לאחסן בקירור ולבשל למחרת היום)  :
       -   מסדרים בתחתית :
               -   תרסיס שמן
               -   פנים תפוחי האדמה שרוקנו
               -   הרוטב
       -   מניחים בקדירה את תפוחי האדמה הממולאים בצפיפות
       -   מוסיפים מים ודואגים שהנוזלים יהיו כמעט עד גובה הממולאים
-   בישול ואפייה  :
       -   להביא לרתיחה עדינה, לתקן טעמים ולהמשיך בבישול כשעה
           על אש נמוכה מאד ללא בעבוע
       -   להעביר לתנור בחום של 170 מעלות צלסיוס ולאפות עם כיסוי, עוד
           שעתיים לפחות, או לכמה שעות.  זה יקנה לממולאים גוון שחום

           ויצמצם את הרוטב
       -   להרטיב מדי פעם את הממולאים ברוטב
       -   לתקן טעמים ולוודא שיישאר רוטב עשיר בתחתית 


.............................................................................................................................................
MOROCCAN  BAKED  POTATOES  STUFFED  WITH  MEAT
.............................................................................................................................................
INGREDIENTS  FOR 20-22 STUFFED POTATOES  CAULDRON + MEATBALLS CAULDRON
.............................................................................................................................................

   -   The casserole :
          -   Non-stick pot 35 cm diameter
   -   Potatoes :   
          - 20-22 tall potatoesuniformly medium in size
   -   Seasoned ground beef  :          
          -   In a food processor :
                  -   1 large
onion
                  -   1/2 bunch of herbs (parsley + coriander
)
                  -   Optional - 6 cc frozen lamb fat (or canola oil-later)
                  -   About half of the emptied potatoes

          -   1 kg of
ground beef
          -   1 tbsp
of crushed garlic
          -   1 large egg (
L)
          -   2 tbsp of canola oil (if you do not add
lamb fat)
          -   Mixed - 1/4 cup of bread crumbs + 1 level teaspoon
of
              baking powder
          -   1  tbsp of
Moroccan spice mix for the Meatballs         
          -   1 teaspoon of fine salt
    -   The sauce :
          - for frying -   1 tbsp of canola oil
                             -   1 large onions, chopped
                             -   1 level tsp of fine salt
                             -   6 garlic cloves, chopped
          -   1 finely chopped tomatoe
          -   1 large packs of tomato paste
          -   Approximately 2 cups of water
          -   1 tbsp of Moroccan spice mix for meatballs          

          -   1 heaped tsp of sweet paprika
          -   Black pepper
          -   1 heaping tbsp of brown sugar
          -   Fine salt


.............................................................................................................................................
PREPARATION
.............................................................................................................................................

-   Preparing a day in advance  (it is also possible to refrigerate a pre-prepared
pot and cook only the next day) :
       -   Store refrigerated :  

            -   A box with the Seasoned ground beef 
            -   A box  with uncooked sauce
            -   Emptied potatoes soaked in water
            -   Potatoes removed leftovers, soaked in water
 Ppotatoes preparation :
       -   Peel and soak for an hour, in a bowl with salted water, to
            soften slightly
       -   Cut a thin slice to flatten the base
       -   Empty well into a bowl shape, with a parisienne spoon, or with the 
           photographd dish and keep the  removed leftovers, soaked in water
       -   Keep the emptied potatoes in a bowl, covered with water
-   Seasoned ground beef  filling :
       -   Chop in a food processor, each item separately - onions + lamb

           fat, herbs and half of the emptied potatoes 
leftover
       -   Add the remaining ingredients, knead for 5 minutes and leave

           for two hours / per night, refrigerated 
-   For the sauce :
       -   Heat up the casserole with oil and gild onions with salt
       -   Add garlic for a short frying and be careful not to burn
       -   Mix the remaining sauce ingredients with the fried onions
-   Filling the potatoes :
       -   Wash the the potatoes, drain and dry well
       -   Take a handful of the about 2 tablespoons of the stuffing and fill the potatoes 
           with a hill. Tighten the stuffing well to the potatoes and smooth it
- Preparation of the casserole (you can prepare a day in advance, without cooking, store
refrigerated and cook the next day):
       -   Place in a broad cauldron in the following order :
                -   Oil spray 
                -   Leftovers from the emptied potatoes                

                -  The sauce
       -   Place the stuffed potatoes densely in the casserole
       -   Add water almost to the height of the stuffed potatoes
-   Cooking and baking :
       -   Bring to a gentle boil, fix flavors and continue cooking for an hour

           on a very low heat, without bubbling
       -   Move to an oven preheated to 170 ° C and bake covered, for

           at least two hours, or few hours. This will give the potatoes a
           brown coloring and will narrow the sauce
       -   Every now and then moisten the potatoes with
the sauce
       -   Fix flavores and make sure there is a a lot of 
sauce left at tke bottom


.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה