ROASTED CHICKEN WITH POTATOES SWEET POTATOES ITALIAN HERBS AND LEMON
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - לא סיפרתי. מצולם
סיפור - לא סיפרתי. מצולם
אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים ולימון
.............................................................................................................................................
עוף צלוי שחום מבושם בלימון ועשבי תיבול איטלקיים.
פריך מבחוץ וכל כך עסיסי
מצרכים :
- 4-6 כרעיים של עוף
.............................................................................................................................................
עוף בטטות ותפוחי אדמה אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים ולימון
.............................................................................................................................................
עוף צלוי שחום מבושם בלימון ועשבי תיבול איטלקיים.
פריך מבחוץ וכל כך עסיסי
ו ב ת י א ב ו ן ......
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- 4-6 כרעיים של עוף
- רוטב לשריית לילה לעוף :
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- עלים מ-3 ענפי רוזמרין
- עלים מ-3 ענפי ריחן - לבחירה
- עלים מ-5 ענפי תימין טרי / 1 כפית תימין יבש
- 3 כף שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי (לוותר בפסח)
- 1 כף דבש
- 1 כף גדושה שום כתוש
- גרידת לימון שלם
- מיץ מחצי לימון
- תבלינים - 2 כפות טרגון יבש
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים
- מלח דק - רק מעט על תפוחי האדמה
- 3 תפוחי האדמה גדולים בקליפה - חתוכים לקוביות ביס
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- עלים מ-3 ענפי רוזמרין
- עלים מ-3 ענפי ריחן - לבחירה
- עלים מ-5 ענפי תימין טרי / 1 כפית תימין יבש
- 3 כף שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי (לוותר בפסח)
- 1 כף דבש
- 1 כף גדושה שום כתוש
- גרידת לימון שלם
- מיץ מחצי לימון
- תבלינים - 2 כפות טרגון יבש
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים
- מלח דק - רק מעט על תפוחי האדמה
- 3 תפוחי האדמה גדולים בקליפה - חתוכים לקוביות ביס
- 3 בטטות בקליפה - חצויות לאורך ומחולקות לפרקים
- לבחירה - הסמכת הרוטב :
- 1 כוס מים
- 1 כף גדושה קורנפלור
- לבחירה - הסמכת הרוטב :
- 1 כוס מים
- 1 כף גדושה קורנפלור
אופן ההכנה :
- לטחון בבלנדר את כל רכיבי רוטב השרייה
- להשרות את העוף ברוטב שרייה למשך לילה
- להניח את נתחי העוף בתבנית אפייה
- לערבב את הבטטות ותפוחי האדמה ברוטב, להניח בין פיסות העוף ולהרטיב את
הכל בשארית הרוטב
- לזרות מעט מלח דק רק על תפוחי האדמה והבטטות
- לאפות משך כשעה ב-200 מעלות כשהעור פונה כלפי מעלה
- להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב ברוטב
- לתקן טעמים
- להניח במגש נתחי עוף, כשסביבם תפוחי האדמה
- לטחון בבלנדר את כל רכיבי רוטב השרייה
- להשרות את העוף ברוטב שרייה למשך לילה
- להניח את נתחי העוף בתבנית אפייה
- לערבב את הבטטות ותפוחי האדמה ברוטב, להניח בין פיסות העוף ולהרטיב את
הכל בשארית הרוטב
- לזרות מעט מלח דק רק על תפוחי האדמה והבטטות
- לאפות משך כשעה ב-200 מעלות כשהעור פונה כלפי מעלה
- להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב ברוטב
- לתקן טעמים
- להניח במגש נתחי עוף, כשסביבם תפוחי האדמה
לבחירה - אפייה ללא תפוחי אדמה :
- אופים את העוף ומניחים בצד עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר חם
והמיצים יכלאו בו
והמיצים יכלאו בו
- מעבירים את הרוטב לקלחת ומסמיכים :
- שופכים את עודפי השומן ומביאים לרתיחה עדינה
- מוסיפים לרוטב בלילת מים וקורנפלור ומסמיכים
- מתקנים טעמים
- מתקנים טעמים
- הגשה - עם פסטה, פירה, תפוחי אדמה אפויים, או אורז
- בצד כלי עם שפע של רוטב
עוד מגוון מתכוני עוף תוכלו למצוא כאן :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3
- בצד כלי עם שפע של רוטב
עוד מגוון מתכוני עוף תוכלו למצוא כאן :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3
.............................................................................................................................................
ROASTED CHICKEN WITH POTATOES SWEET POTATOES ITALIAN HERBS AND LEMON
.............................................................................................................................................
- Bake the chicken and set aside, covered with aluminum foil. The
INGREDIENTS :
- 4-6 chicken hams
- Marinade for soaking the chicken overnight :
- 1/2 bundle of parsley
- Leaves of 3 rosemary sprigs
- Leaves of of 3 branches of basil - optional
- Leaves of 5 thyme springs / 1 teaspoon dried thyme
- 3 tbsp olive oil
- 1/4 cup of balsamic vinegar (give it up on Passover)
- 1 tablespoon of honey
- 1 heaping tablespoon of crushed garlic
- Whole lemon zest
- Juice of half a lemon
- Spices - 2 tbsp of dried tarragon
- Ground black pepper
- 1/2 cup of water
- Fine salt - just a little over the potatoes
- 3 large potatoes in shell - bite-sized, diced
- 3 sweet potatoes in shell - halved along and divided
- Optional -Tthickening sauce :
- 1 cup of water
- 1 heaped tablespoon of cornflour
- Ground black pepper
- 1/2 cup of water
- Fine salt - just a little over the potatoes
- 3 large potatoes in shell - bite-sized, diced
- 3 sweet potatoes in shell - halved along and divided
- Optional -Tthickening sauce :
- 1 cup of water
- 1 heaped tablespoon of cornflour
PREPARATION :
- Grind in a blender all the marinade ingredients
- Soak the chicken in the marinade overnight
- Place the chicken in a baking dish
- Mix the sweet potatoes and the potatoes with the sauce, place
- Soak the chicken in the marinade overnight
- Place the chicken in a baking dish
- Mix the sweet potatoes and the potatoes with the sauce, place
them among the pieces of chicken and the rest the sauce
- Sprinkle fine salt only on the potatoes and sweet potatoes
- Bake for about an hour in at -200 C, while the skin facing up
- turn the chicken twice during baking and wet with the sauce
- Fix flavors
- Sprinkle fine salt only on the potatoes and sweet potatoes
- Bake for about an hour in at -200 C, while the skin facing up
- turn the chicken twice during baking and wet with the sauce
- Fix flavors
OPTIONAL-BAKING WITHOUT POTATOES :
- Bake the chicken and set aside, covered with aluminum foil. The
chicken will remain hot
- Transfer the sauce to a pot to thicken;
- Pour the excess fat and bring to a gentle boil
- Add water and cornstarch mixture and to thicken
- Fix flavors
- Serving - With pasta, mashed potatoes, baked potatoes, or rice
- On the side a jug with plenty of sauce
FOR MORE CHICKEN RECIPES :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3
- Transfer the sauce to a pot to thicken;
- Pour the excess fat and bring to a gentle boil
- Add water and cornstarch mixture and to thicken
- Fix flavors
- Serving - With pasta, mashed potatoes, baked potatoes, or rice
- On the side a jug with plenty of sauce
FOR MORE CHICKEN RECIPES :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה