אוי... כמה זה עושה חשק לטייל באיטליה ....
ITALIAN OSSO-BUCO CASSEROLE
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-תמונות ממילנו
.....................................................................................................................................................................................
אוסובוקו (מאיטלקית: Osso buco, עצם חלולה) הוא תבשיל איטלקי, מהעיר מילאנו באיטליה.
כיוון שמצרך זה לא תמיד זמין לי, אילתרתי מתכון דומה מבשר בקר והתוצאה קצרה הרבה שבחים בארוחת שישי האחרונה.
התבשיל עשוי בשר שוק עגל, שנחתכה לרוחבה, לפרוסות מעוגלות בעובי שבין 3 ל-6 ס"מ.
כיוון שמצרך זה לא תמיד זמין לי, אילתרתי מתכון דומה מבשר בקר והתוצאה קצרה הרבה שבחים בארוחת שישי האחרונה.
.............................................................................................................................................
קדרת אוסו-בוקו איטלקי
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
טיפים לקדרות בשר :
- הקדרה והטיפול בה - קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק עם מכסה שמותאם להכנסה
לתנור, או קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה חרס ללא ציפוי. יש להשרות אותה
במים כשעה לפני השימוש
- הכנה התבשיל יום מראש - כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים
מתמזגים, וחימום חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות
לארוחה
מצרכים :
טיפים לקדרות בשר :
- הקדרה והטיפול בה - קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק עם מכסה שמותאם להכנסה
לתנור, או קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה חרס ללא ציפוי. יש להשרות אותה
במים כשעה לפני השימוש
- הכנה התבשיל יום מראש - כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים
מתמזגים, וחימום חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות
לארוחה
מצרכים :
- לבשר :
- 2 ק"ג אוסובוקו / אני הסתפקתי בבשר בקר קפוא בפיסות של 2.5 ס"מ
לפחות
[נתחי בשר זולים יספיקו - כתף (4+5) / שריר הזרוע (8)]
- 4 כפות גדושות קמח
- 2 כף שמן זית
- לבצל והשום :
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 15 שיני שום בשרניות פרוסות גס
- הירקות :
- 3 גזרים גדולים פרוסים רחב
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפיסות של 5 ס"מ
- ציר נוזלי :
- 1 כוס יין אדום יבש
- 3 עגבניות חתוכות לקביות / 1 קופסת עגבניות חתוכות
- 1 חפיסה גדולה של מחית עגבניות
- תיבול - פלפל שחור גרוס
- 1 כפית גדושה אורגנו יבש
- 1 כפית מחוקה תימין יבש / 3 ענפי תימין
- 2 עלי דפנה
- 3 ענפי רוזמרין
- 1 כף מלאה סוכר חום
- מים רותחים מעט מעל לתבשיל
- מלח
- 2 ק"ג אוסובוקו / אני הסתפקתי בבשר בקר קפוא בפיסות של 2.5 ס"מ
לפחות
[נתחי בשר זולים יספיקו - כתף (4+5) / שריר הזרוע (8)]
- 4 כפות גדושות קמח
- 2 כף שמן זית
- לבצל והשום :
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 15 שיני שום בשרניות פרוסות גס
- הירקות :
- 3 גזרים גדולים פרוסים רחב
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפיסות של 5 ס"מ
- ציר נוזלי :
- 1 כוס יין אדום יבש
- 3 עגבניות חתוכות לקביות / 1 קופסת עגבניות חתוכות
- 1 חפיסה גדולה של מחית עגבניות
- תיבול - פלפל שחור גרוס
- 1 כפית גדושה אורגנו יבש
- 1 כפית מחוקה תימין יבש / 3 ענפי תימין
- 2 עלי דפנה
- 3 ענפי רוזמרין
- 1 כף מלאה סוכר חום
- מים רותחים מעט מעל לתבשיל
- מלח
אופן ההכנה :
- להכין מראש את הציר הנוזלי, הירקות הקצוצים והבשר החתוך
- לסנן את הבשר, לייבש היטב ולקמח (הקמח מסמיך את הרוטב ותורם לצבעו).
- "לנעול" / להשחים את הבשר, ב-2 מיקבצים, משך כמה דקות בקדרה מולהטת
עם שמן ולהניח בצד
- להזהיב בקדרה שמן זית, בצל, גזר וסלרי
- להוסיף את השום לטיגון של כמה שניות ולהימנע מחריכה
- להוסיף לקדרה יין, "לגרד" את התחתית ולצמצם לחצי
- להחזיר לקדרה את הבשר והציר הנוזלי ולבחוש
- להוסיף מים רותחים מעט מעל לגובה התבשיל ולהביא לרתיחה עדינה (הוספת
נוזלים רותחים תמנע התקשות הבשר)
- לבשל 3-4 שעות עם כיסוי בתנור שחומם ל-150-160 מעלות ובמהלך האפייה
להוסיף נוזלים במידת הצורך
- לתקן טעמים ולהגיש
לחימום חוזר למחרת היום :
- עדיף לחמם בתנור או על להבה קטנה מבלי להגיע לרתיחה
תוספות לצלי הקדרה, שסופגות היטב את הרוטב
- מומלץ להגיש בקדרת הבישול מלווה בלחם כפרי חום, או בריזוטו מילנז. לטעמי
יתאימו גם אטריות רחבות לפטוצ'יני, אורז, פירה, ניוקי או פולנטה
הקפאה :
- ניתן להקפיא
עוד תבשילי קדרה :
- הכל כאן
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://www.tasteofdivine.com/simple-osso-bucco/
http://roadsandkingdoms.com/2015/17-things-to-know-before-you-go-to-milan/
http://www.tasteofdivine.com/simple-osso-bucco/
http://roadsandkingdoms.com/2015/17-things-to-know-before-you-go-to-milan/
.............................................................................................................................................
. ITALIAN OSSO-BUCO CASSEROLE
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- The beef :
- 2 kg osso-buco / beef cut into pieces of at least 2.5 cm
[cheap meats will be enough]
- 4 heaping tbsp of flour
- 2 tbsp of olive oil
- Garlic and onions :
- 1 tbs olive oil
- 1 large onion, finely chopped
- 15 sliced cloves of garlic
- Vegetables :
- 3 large carrots, coarsely sliced
- 3 stalks of celery cut into pieces of 5 cm
- LIquids :
- 1 cup of dry red wine
- 2 kg osso-buco / beef cut into pieces of at least 2.5 cm
[cheap meats will be enough]
- 4 heaping tbsp of flour
- 2 tbsp of olive oil
- Garlic and onions :
- 1 tbs olive oil
- 1 large onion, finely chopped
- 15 sliced cloves of garlic
- Vegetables :
- 3 large carrots, coarsely sliced
- 3 stalks of celery cut into pieces of 5 cm
- LIquids :
- 1 cup of dry red wine
- 1 ful tbsp of brown sugar
- 3 tomatoes diced / Preserved
- 1 large box of tomato puree
- Herbs - Ground black pepper
- 1 heaping teaspoon of dry oregano
- 3 Bay leaves
- 1 level teaspoon of dry thyme / 3 branches
- 3 tomatoes diced / Preserved
- 1 large box of tomato puree
- Herbs - Ground black pepper
- 1 heaping teaspoon of dry oregano
- 3 Bay leaves
- 1 level teaspoon of dry thyme / 3 branches
- 3 rosemary branches
- Boiling water to cover a bit above the dish
- Fine salt
- Boiling water to cover a bit above the dish
- Fine salt
PREPARATIONS :
- Prepare in advance the liquids, chopped vegetables and cut meat
- Filter the beef, dry thoroughly and wrap with flour (Flour thickens
the sauce and add color to the dish
- "Lock" / brown the meat, in 2 batches, for few minutes, in a
hot pot with olive oil and set aside. It is important to brown
without moving the meat at first, so the meat will not lose fluids
and will cook instead of being roasted
- Brown oil, onions, carrots and celery in the pot
- Add garlic to the onions for a short frying and be cafeful not to
burn it
- Add wine to the casserole, "scratch" the bottom and reduce in
half
- Return the meat and the liquids to the casserole and stir
- Add boiling water slightly above the height of the dish and bring to
a gentle boil (Cold fluids will harden the meat)
- Cook covered for 3-4 hours in the oven at 150-160 ° C (baked
meat softens more than simmered on the gas stove)
- Add fluids if necessary
- Fix flavors and serve
HEATING THE NEXT DAY :
- It is best to heat in the oven at 150-160 degrees, or on a low gas
flame without reaching the boil
- Simmer without bubbling
ADDITIONS THAT WILL ABSORB THE SAUCE :
- Filter the beef, dry thoroughly and wrap with flour (Flour thickens
the sauce and add color to the dish
- "Lock" / brown the meat, in 2 batches, for few minutes, in a
hot pot with olive oil and set aside. It is important to brown
without moving the meat at first, so the meat will not lose fluids
and will cook instead of being roasted
- Brown oil, onions, carrots and celery in the pot
- Add garlic to the onions for a short frying and be cafeful not to
burn it
- Add wine to the casserole, "scratch" the bottom and reduce in
half
- Return the meat and the liquids to the casserole and stir
- Add boiling water slightly above the height of the dish and bring to
a gentle boil (Cold fluids will harden the meat)
- Cook covered for 3-4 hours in the oven at 150-160 ° C (baked
meat softens more than simmered on the gas stove)
- Add fluids if necessary
- Fix flavors and serve
HEATING THE NEXT DAY :
- It is best to heat in the oven at 150-160 degrees, or on a low gas
flame without reaching the boil
- Simmer without bubbling
ADDITIONS THAT WILL ABSORB THE SAUCE :
It is recommended to serve in the cooking pot
accompanied by brown country bread, or risotto
fettuccine, Mashed potatoes, Gnocchi
FREEZING :
- It can be frozen
MORE CASSEROLES :
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה