נכון... לא כל כך כשר אבל טעים-טעים אפילו ... בלי הגבינה
ITALIAN MEATBALLS IN RED SAUCE AND CREAMED CHEESE
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי. מצולם
.....................................................................................................................................................................................
נכון... לא כל כך כשר אבל טעים-טעים אפילו ... בלי הגבינה
.....................................................................................................................................................................................
קציצות איטלקיות ברוטב אדום וגבינה מוקרמת
.....................................................................................................................................................................................
לאפות את הקציצות 20 דקות ב-190 מעללות
להכין את הרוטב
להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל משך 30-60 דקות
לצפות בגבינה , להקרים בתנור ללא כיסוי משך 10 דקות ולהגיש
בתיאבון....
מצרכים ל-32 קציצות :
לתערובת הבשר לקציצות :
- למעבד מזון :
- 2 בצלים
- 1 חבילה פטרוזיליה
- לבחירה - חופן עלי ריחן טרי
- 2 לחמניות או 4 פרוסות לחם או 2 תפוחי אדמה סחוטים היטב לגירסה ללא גלוטן
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלאה מחית שום קפוא
- תערובת תבלינים - 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלאה מחית שום קפוא
- תערובת תבלינים - 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפיות אורגנו יבש
- 1 כפית מחוקה תימין יבש
- 2 כפיות מלח דק
- 2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
- 1/2 כוס פירורי לחם (לוותר בגירסה ללא גלוטן)
לרוטב עגבניות מרינרה :
- לטיגון :
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- 1 כף מחוקה סוכר חום
- 12 שיני שום פרוסות
- 4 עגבניות קצוצות במעבד מזון או קופסת שימורים קטנה
- 1 חפיסה גדולה של מחית עגבניות
- 1 כוס יין אדום יבש
- תבלינים - 2 כפיות אורגנו יבש
- 1 כפית תימין יבש
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- תבלינים - 2 כפיות אורגנו יבש
- 1 כפית תימין יבש
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפיות מלח
- 1 כף מחוקה סוכר חום
לבישול הקציצות :
- מים כמעט עד לכיסוי הקציצות
לציפוי לפני הגשה :
- 200 גרם תערובת של גבינות מגוררות - 1.5 כוס גבינת עמק + 1/2 כוס גבינת פרמזן
לעיטור המנה :
- עלי ריחן מגולגלים וגזורים דק במספריים
אופן הכנה :
הכנה יום מראש :
- אפשר לאחסן בקירור, בקופסאות נפרדות, את הבשר המתובל, הרוטב והגבינות המגוררות.
הבישול ייעשה ביום הארוחה
הכנת תערובת הבשר לקציצות יום מראש :
- לקצוץ במעבד מזון בצלים, פטרוזיליה, ריחן ולחמניות או תפוחי אדמה סחוטים (כל פריט
בנפרד) ולהוסיף את שאר המצרכים. ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור
הכנת רוטב עגבניות יום מראש :
- להזהיב בצלים בשמן ומלח, לקרמל בסוכר ולהוסיף את השום לטיגון קצר מבלי לחרוך
- להוסיף את שאר מצרכי הרוטב, לערבב ולאחסן בקירור
הכנת הגבינה המגוררת :
- לטחון במעבד מזון ולאחסן בקירור
הכנת הקציצות ביום הארוחה :
- לחמם תנור ל190 מעלות
- להכין קציצות בגודל כדור פינג-פונג ולהניח בתבנית עם נייר אפייה מרוסס בשמן
- לרסס את הקציצות בתרסיס שמן ולאפות משך 20 דקות
- להוסיף לרוטב מים ולהביא לרתיחה
- להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל ולהוסיף מים כמעט עד לכיסוי הקציצות
- לבשל משך 30 דקות עד שעה, על אש נמוכה, עם כיסוי
לפני ההגשה - ציפוי והקרמת הגבינה :
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לפזר גבינה על הקציצות החמות, לאפות את הקדרה ללא כיסוי משך 10 דקות ולהגיש מיד
לעיטור המנה :
- עלי ריחן מגולגלים וגזורים דק במספריים
מנות נילוות :
פירה אפוי עם רוזמרין וגבינות, ניוקי או פולנטה
הקפאה :
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
.....................................................................................................................................................................................
ITALIAN MEATBALLS IN RED SAUCE AND CREAMED CHEESE
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 32 MEATBALLS :
For the meat mixture :
- With food processor :
- 2 onions
- 1 bunch of parsley
- A handful of fresh basil leaves
- 1 bunch of parsley
- A handful of fresh basil leaves
- 2 rolls or 4 slices of bread or 2 well-squeezed
potatoes for a gluten-free version
- 1 kg minced meat
- 2 large eggs
- 2 tablespoons canola oil
- 2 tablespoons canola oil
- 1 teaspoon full of garlic puree
- Seasoning mixture
- 1/2 teaspoon of grated black pepper
- 1/2 teaspoon nutmeg
- 2 teaspoons dry oregano - 1 level teaspoon dry thyme - 2 tsp fine salt - 2 level teaspoons baking powder
- 1/2 cup of breadcrumbs (give up a gluten-free version)
For marinara tomato sauce :brown sugar
- For frying:
- 2 tablespoons canola oil
- 1 chopped onion - 1 level teaspoon fine salt - 1 level tbsp brown sugar - 12 garlic cloves, sliced - 4 chopped tomatoes in a food processor or a small can
- 1 large packs of tomato puree
- 1 cup of dry red wine
- Spices - 2 teaspoons dried oregano
- 1 teaspoon dry thyme
- 2 tablespoons sweet paprika
- 1 teaspoon of ground black pepper
- 3 teaspoons fine salt - 1 level tbsp brown sugar For cooking the meatballs :
- Water almost to cover the meatballs
For coating before serving :
- 200 g mix of grated cheese - 1.5 cup yellow cheese + 1/2 cup parmesan cheese
For the dish decoration : - Rolled basil leaves, finely cut with scissors
- 1/2 teaspoon nutmeg
- 2 teaspoons dry oregano - 1 level teaspoon dry thyme - 2 tsp fine salt - 2 level teaspoons baking powder
- 1/2 cup of breadcrumbs (give up a gluten-free version)
- For frying:
- 2 tablespoons canola oil
- 1 chopped onion - 1 level teaspoon fine salt - 1 level tbsp brown sugar - 12 garlic cloves, sliced - 4 chopped tomatoes in a food processor or a small can
- 1 large packs of tomato puree
- 1 cup of dry red wine
- Spices - 2 teaspoons dried oregano
- 1 teaspoon dry thyme
- 2 tablespoons sweet paprika
- 1 teaspoon of ground black pepper
- 3 teaspoons fine salt - 1 level tbsp brown sugar For cooking the meatballs :
- Water almost to cover the meatballs
For coating before serving :
- 200 g mix of grated cheese - 1.5 cup yellow cheese + 1/2 cup parmesan cheese
For the dish decoration : - Rolled basil leaves, finely cut with scissors
PREPARATIONS :
Prepare a day in advance :
- You can store, in separate boxes, the seasoned meat, sauce and grated cheese. Cooking will be done on the day of the meal
Preparing the meat mixture a day in advance :
- With food processor chop onions, parsley, basil and buns (or squeezed potatoes) - each item separately - and add the rest of the ingredients. Knead for 5 minutes and allow to cool for two hours to overnight Preparation of tomato sauce a day in advance;
- Brown onions with oil and salt, caramelize with sugar and add the garlic for a short frying without scorching
- Add the rest of the sauce ingredients, mix and refrigerate Grated cheese preparation : - Grind with a food processor and store refrigerated Preparing the meatballs before dinner :
- Preheat oven to 190 C degrees - Prepare meatballs the size of a ping-pong ball and place in a bakng dish, on a parchment paper sprayed with oil
- Spray the meatballs with oil and bake for 20 minutes - Add some water to the sauce and bring to a boil - Put meatballs in the sauce, add boiling water almost to cover them and bring to a boil - Cook covered, on low heat, for 30 minutes up to 1 hour Before serving - topping and creaming the cheese :
- Preheat oven to 200 C degrees - Sprinkle cheese over hot meatballs, bake uncovered for 10 minutes and serve
For the dish decoration :
- Rolled basil leaves, thinly sliced with scissors
Accompanying dishes :
- Serve alongside spaghetti, or pasta panna. In my opinion, you can also serve with mashed potatoes, baked mashed potatoes with rosemary and cheese, gnocchi or polenta Freezing :
- You can freeze and heat in the microwave
- You can store, in separate boxes, the seasoned meat, sauce and grated cheese. Cooking will be done on the day of the meal
Preparing the meat mixture a day in advance :
- With food processor chop onions, parsley, basil and buns (or squeezed potatoes) - each item separately - and add the rest of the ingredients. Knead for 5 minutes and allow to cool for two hours to overnight Preparation of tomato sauce a day in advance;
- Brown onions with oil and salt, caramelize with sugar and add the garlic for a short frying without scorching
- Add the rest of the sauce ingredients, mix and refrigerate Grated cheese preparation : - Grind with a food processor and store refrigerated Preparing the meatballs before dinner :
- Preheat oven to 190 C degrees - Prepare meatballs the size of a ping-pong ball and place in a bakng dish, on a parchment paper sprayed with oil
- Spray the meatballs with oil and bake for 20 minutes - Add some water to the sauce and bring to a boil - Put meatballs in the sauce, add boiling water almost to cover them and bring to a boil - Cook covered, on low heat, for 30 minutes up to 1 hour Before serving - topping and creaming the cheese :
- Preheat oven to 200 C degrees - Sprinkle cheese over hot meatballs, bake uncovered for 10 minutes and serve
For the dish decoration :
- Rolled basil leaves, thinly sliced with scissors
Accompanying dishes :
- Serve alongside spaghetti, or pasta panna. In my opinion, you can also serve with mashed potatoes, baked mashed potatoes with rosemary and cheese, gnocchi or polenta Freezing :
- You can freeze and heat in the microwave
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה