קציצות טעימות טובלות ברוטב עגבניות עשיר.
מתכון שמושאל ברכיביו ובטעמו מרוטב הבולונז המוכר ולכן אהובות גם על ילדים
ITALIAN MEATBALLS IN BOLOGNESE SAUCE
סיפור - חגי לא רוצה תאומים. זוגיות + 70
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצצה קטנה לניצני החינוך המיני של בני, עם סיפור חמוד על אבא שמחבק אמא בהריון מתקדם, והקטן מזנק ממרחק, נאבק להפריד בין ההורים, וספק צועק, ספק צוחק
" ……די, תפסיקו. לא רוצה תאומים!!!…."
אז היום הוא עצמו כבר אב לשלושה, אבל עדיין נותרה בו אהבת הילדות לקציצות..... אז בבקשה.
" ……די, תפסיקו. לא רוצה תאומים!!!…."
אז היום הוא עצמו כבר אב לשלושה, אבל עדיין נותרה בו אהבת הילדות לקציצות..... אז בבקשה.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קציצות איטלקיות ברוטב בולונז
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים :
לטיגון :
- 4 כף שמן זית
- 4 בצלים קצוצים
- 2 כפיות מחוקות מלח דק
- 12 שיני שום פרוסות
לתערובת הבשר לקציצות :
- למעבד מזון - 2 לחמניות או 4 פרוסות לחם
- 1 חבילה פטרוזיליה
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות שמן קנולה
- 6 כפות קטשופ
- מחצית מהבצל והשום המטוגנים
- תבלינים - 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפיות אורגנו יבש
- 1/2 כוס פירורי לחם+1 כפית מלאה אבקת אפייה
הכנה יום מראש :
- אפשר לאחסן בקירור, בקופסאות נפרדות, את הבשר המתובל, הבצל
המטוגן והרוטב והבישול ייעשה ביום הארוחה
הכנת הבצל והשום המטוגנים :
- להזהיב בצלים בשמן זית ומלח ולהוסיף את השום לטיגון קצר מבלי לחרוך (חצי
עבור הקציצות וחצי לרוטב)
הכנת תערובת הבשר לקציצות :
- לקצוץ במעבד מזון בצלים, פטרוזיליה ולחמניות (כל פריט בנפרד) ולהוסיף את
שאר המצרכים. ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים בקירור
- 1 חבילה פטרוזיליה
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות שמן קנולה
- 6 כפות קטשופ
- מחצית מהבצל והשום המטוגנים
- תבלינים - 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפיות אורגנו יבש
- 1/2 כוס פירורי לחם+1 כפית מלאה אבקת אפייה
- 2 כפית מלח
לרוטב עגבניות :
- מחצית מהבצל והשום המטוגנים
- במעבד מזון ;
- 2 ענפי סלרי אמריקאי
- 2 גזרים
- 4 עגבניות גדולות או 1 קופסת עגבניות קצוצות
- תבלינים - 2 כפיות אורגנו יבש
- 2 כפיות תימין יבש
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפיות מלח
- 2 כפות סוכר חום
- 1 חפיסה גדולה של מחית עגבניות
- 1 כוס יין אדום יבש
לבישול הקציצות :
- מים כמעט עד לכיסוי הקציצות
לעיטור המנה :
- עלי ריחן שלמים או מגולגלים וגזורים דק במספריים
- גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנה :
- מחצית מהבצל והשום המטוגנים
- במעבד מזון ;
- 2 ענפי סלרי אמריקאי
- 2 גזרים
- 4 עגבניות גדולות או 1 קופסת עגבניות קצוצות
- תבלינים - 2 כפיות אורגנו יבש
- 2 כפיות תימין יבש
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפיות מלח
- 2 כפות סוכר חום
- 1 חפיסה גדולה של מחית עגבניות
- 1 כוס יין אדום יבש
לבישול הקציצות :
- מים כמעט עד לכיסוי הקציצות
לעיטור המנה :
- עלי ריחן שלמים או מגולגלים וגזורים דק במספריים
- גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנה :
הכנה יום מראש :
- אפשר לאחסן בקירור, בקופסאות נפרדות, את הבשר המתובל, הבצל
המטוגן והרוטב והבישול ייעשה ביום הארוחה
הכנת הבצל והשום המטוגנים :
- להזהיב בצלים בשמן זית ומלח ולהוסיף את השום לטיגון קצר מבלי לחרוך (חצי
עבור הקציצות וחצי לרוטב)
הכנת תערובת הבשר לקציצות :
- לקצוץ במעבד מזון בצלים, פטרוזיליה ולחמניות (כל פריט בנפרד) ולהוסיף את
שאר המצרכים. ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים בקירור
הכנת רוטב עגבניות :
- לקצוץ גס את הגזר, הסלרי והעגבניות במעבד מזון
- להוסיף את שאר מצרכי הרוטב ולערבב
בישול הקציצות :
- לקצוץ גס את הגזר, הסלרי והעגבניות במעבד מזון
- להוסיף את שאר מצרכי הרוטב ולערבב
בישול הקציצות :
- להוסיף לרוטב מים ולהביא לרתיחה
- להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל
- להוסיף מים כמעט עד לכיסוי הקציצות ולבשל משך 30 דקות עד שעה, על אש
נמוכה, עם כיסוי
- להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל
- להוסיף מים כמעט עד לכיסוי הקציצות ולבשל משך 30 דקות עד שעה, על אש
נמוכה, עם כיסוי
תוספות ועיטור למנה :
- להגיש עם שפע של עלי ריחן גזורים ולצד ספגטי, או פסטה פנה וקערית פרמזן
מגוררת
- לטעמי, אפשר גם להגיש עם פירה בחלב, פירה אפוי עם רוזמרין וגבינות, ניוקי
או פולנטה
- ניתן לאכול חם או קר בכריכים
- להגיש עם שפע של עלי ריחן גזורים ולצד ספגטי, או פסטה פנה וקערית פרמזן
מגוררת
- לטעמי, אפשר גם להגיש עם פירה בחלב, פירה אפוי עם רוזמרין וגבינות, ניוקי
או פולנטה
- ניתן לאכול חם או קר בכריכים
הקפאה :
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
התמונה מאתר
http://theitaliankitchenelp.com/ItalianKitchenMobile/SeniorLunchFoodSpecials.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://theitaliankitchenelp.com/ItalianKitchenMobile/SeniorLunchFoodSpecials.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה