פירה תפוחי אדמה אפוי ברוזמרין ורוקפור - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




 תוספת חגיגית ומעודנת - פירה אפוי מועשר בגבינות 
DOUBLE BAKED  MASHED  POTATOES  WITH  ROSEMARY & ROQUEFORT
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - רון אוהב פירה אפוי
.....................................................................................................................................................................................
תוספת חגיגית ומעודנת בטעמה, בהשראת מתכון ב"חמישה רכיבים" של קלייר רובינסון עם הסבה לגירסה בריאה.  מי שלא אוהב פרמזן ורוזמרין יכול להמיר בגבינה צהובה כלשהי ופיסות בייקון פריכות.


רון, נכדי בן שבעת החודשים, טרף ומחה בצעקות בין ביס לביס.....
.....................................................................................................................................................................................
 פירה תפוחי אדמה אפוי ברוזמרין ורוקפור
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים ל-6 מנות :
     -   9 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

     -   לרוטב   -   30 גרם חמאה
                     -   5 שיני שום גדולות קצוצות
                     -   1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק
                     -   פלפל שחור גרוס טרי
                     -   מלח דק

     -   לפירה   -   1.25 כוס רוקפור
                     -   1 כוס יוגורט
מעודן ללא חמיצות / שמנת חמוצה
                     -   1/4 כוס חלב

                     -   מלח דק לפי צורך

 אופן ההכנה :
     -   תפוחי האדמה :
         -   לקלוף, לחתוך לקוביות ולהשרות במים עד לבישול
         -   לבשל בסיר עם מי ברז משך  15 דקות לאחר הרתיחה
             (או במיקרוגל, בכלי סגור-7 דקות לכל תפו"א גדול-בינוני)

    -   רוטב  החמאה:
             -   להמיס בסיר את כל מצרכי הרוטב ולהמשיך ולבשל מעט על החום הכי נמוך
    -   הפירה
        -   לסנן את תפוחי האדמה, לייבש היטב ולמעוך לפירה
        -   להוסיף את רוטב החמאה ושאר הרכיבים
        -   לערבב בקיפול רק עד שהמסה אחידה ולפני שתעשה צמיגית
    -   האפייה :
         -   להניח שכבה גושנית בתבנית משומנת ולאפות ב-170 מעלות 30-35 דקות
.....................................................................................................................................................................................
 הצילום באתר
.....................................................................................................................................................................................
    DOUBLE BAKED  MASHED  POTATOES  WITH  ROSEMARY & ROQUEFORT          
 .....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
   -   9 potatoes, peeled and diced

  
-   For the sauce :
            -   30 g butter
           
-   5 large garlic cloves, chopped
           
-   1 tablespoon finely chopped rosemary leaves
           
-   Freshly ground black pepper
           
-   Fine salt
   -  For puree :
            -   1.25 cup Roquefort cheese
            
-   1 cup of yogurt, refined without acidity / sour cream
           
-   1/4 cup milk
            -   Fine salt as needed
PREPARATION :

   -   The potatoes :
         
-   Peel, cut into cubes and soak in water until cooking
         
-   Cook in a pot with water for 15 minutes after boiling
             
(Or microwave, in a closed container - 7 minutes for each
              medium-sized potato)

   
-   For the butter sauce :
          
-   Dissolve all the sauce ingredients in a pot and continue to
              cook a little on the lowest heat

   
-   For mashed potatoes :
         
-   filter the potatoes, drain well and make a puree
         
-   Add the butter sauce and other ingredients
         
-   Mix by folding, only until the mass is uniform and before
              it becomes viscous

   
-   Baking :
          -   Lay a lumpy layer in a greased pan and bake at 170 C
              degrees 30-35 minutes

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה