תוספת חגיגית ומעודנת - פירה אפוי מועשר בגבינות
DOUBLE BAKED MASHED POTATOES WITH ROSEMARY & ROQUEFORT
SEE TRANSLATION BELOW
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - רון אוהב פירה אפוי
.....................................................................................................................................................................................
תוספת חגיגית ומעודנת בטעמה, בהשראת מתכון ב"חמישה רכיבים" של קלייר רובינסון עם הסבה לגירסה בריאה. מי שלא אוהב פרמזן ורוזמרין יכול להמיר בגבינה צהובה כלשהי ופיסות בייקון פריכות.
.....................................................................................................................................................................................
פירה תפוחי אדמה אפוי ברוזמרין ורוקפור
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-6 מנות :
- 9 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- לרוטב - 30 גרם חמאה
- 5 שיני שום גדולות קצוצות
- 1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח דק
- 5 שיני שום גדולות קצוצות
- 1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח דק
- לפירה - 1.25 כוס רוקפור
- 1 כוס יוגורט מעודן ללא חמיצות / שמנת חמוצה
- 1/4 כוס חלב
- מלח דק לפי צורך
- 1 כוס יוגורט מעודן ללא חמיצות / שמנת חמוצה
- 1/4 כוס חלב
- מלח דק לפי צורך
אופן ההכנה :
- תפוחי האדמה :
- לקלוף, לחתוך לקוביות ולהשרות במים עד לבישול
- לבשל בסיר עם מי ברז משך 15 דקות לאחר הרתיחה- תפוחי האדמה :
- לקלוף, לחתוך לקוביות ולהשרות במים עד לבישול
(או במיקרוגל, בכלי סגור-7 דקות לכל תפו"א גדול-בינוני)
- רוטב החמאה:
- להמיס בסיר את כל מצרכי הרוטב ולהמשיך ולבשל מעט על החום הכי נמוך
- הפירה
- לסנן את תפוחי האדמה, לייבש היטב ולמעוך לפירה
- להוסיף את רוטב החמאה ושאר הרכיבים
- לערבב בקיפול רק עד שהמסה אחידה ולפני שתעשה צמיגית
- האפייה :
- להניח שכבה גושנית בתבנית משומנת ולאפות ב-170 מעלות 30-35 דקות
- לסנן את תפוחי האדמה, לייבש היטב ולמעוך לפירה
- להוסיף את רוטב החמאה ושאר הרכיבים
- לערבב בקיפול רק עד שהמסה אחידה ולפני שתעשה צמיגית
- האפייה :
- להניח שכבה גושנית בתבנית משומנת ולאפות ב-170 מעלות 30-35 דקות
.....................................................................................................................................................................................
הצילום באתר
.....................................................................................................................................................................................
DOUBLE BAKED MASHED POTATOES WITH ROSEMARY & ROQUEFORT
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- 9 potatoes, peeled and diced
- For the sauce :
- For the sauce :
- 30 g butter
- 5 large garlic cloves, chopped
- 1 tablespoon finely chopped rosemary leaves
- Freshly ground black pepper
- Fine salt
- 5 large garlic cloves, chopped
- 1 tablespoon finely chopped rosemary leaves
- Freshly ground black pepper
- Fine salt
- For puree :
- 1.25 cup Roquefort cheese
- 1 cup of yogurt, refined without acidity / sour cream
- 1/4 cup milk
- Fine salt as needed
- 1 cup of yogurt, refined without acidity / sour cream
- 1/4 cup milk
- Fine salt as needed
PREPARATION :
- The potatoes :
- Peel, cut into cubes and soak in water until cooking
- Cook in a pot with water for 15 minutes after boiling
(Or microwave, in a closed container - 7 minutes for each
- Peel, cut into cubes and soak in water until cooking
- Cook in a pot with water for 15 minutes after boiling
(Or microwave, in a closed container - 7 minutes for each
medium-sized potato)
- For the butter sauce :
- Dissolve all the sauce ingredients in a pot and continue to
- For the butter sauce :
- Dissolve all the sauce ingredients in a pot and continue to
cook a little on the lowest heat
- For mashed potatoes :
- filter the potatoes, drain well and make a puree
- Add the butter sauce and other ingredients
- Mix by folding, only until the mass is uniform and before
- For mashed potatoes :
- filter the potatoes, drain well and make a puree
- Add the butter sauce and other ingredients
- Mix by folding, only until the mass is uniform and before
it becomes viscous
- Baking :
- Lay a lumpy layer in a greased pan and bake at 170 C
- Baking :
- Lay a lumpy layer in a greased pan and bake at 170 C
degrees 30-35 minutes
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה