מרק עוף - ה"פניצילין" של האמא היהודייה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
 מרק מנחם, דל שומן, מבריא חולים, לטענת יודעי דבר, ובעיקר ממלא את החלל ב"ריח של בית"
 CHICKEN SOUP - JEWISH MOM'S  PENICILLIN
SEE  TRANSLATION  BELOW 
סיפור-אין כמו מרק העוף של אמא שלי.  טל + סבתא מרים + רון ושקדי מרק-וידאו +70




.............................................................................................................................................

המרק הזה מבית אמא שלי וסוד טעמו וניחוחו בשפע שיני השום שהוא מכיל.  לא בכדי מכנים אותו  "הפניצילין" של האידישע-מאמע, לא רק בגלל מרכיביו, אלא, לטעמי, בגלל שיצוקה בו כל-כך הרבה אהבה.
 
אין שום סיכוי שאוכל לגוון אי-פעם את תפריטי המרק, כי איש אינו מוכן לוותר על מרק העוף והקניידלך בכל ארוחה, בין אם  סינית, הודית , איטלקית  או כל סגנון אחר….. "כאילו מה הקשר ? ....."
 
כבר הייתי אמא לחמישה ועדיין התרפקתי בגעגועים על צלחת מרק העוף של אמא שלי, שחיכה לי בנאמנות בכל ביקור בחיפה.  כל הניסיונות לחקות במדויק את טעמו  הנפלא הותירו אותי בתסכול תמידי.
 
יום אחד אמרתי בגעגועים.... " יה... אין כמו מרק העוף של אמא שלי ".... מקצה החדר שמעתי את בכורתי בת העשר, לוחשת כהד אחרי - "נכון.... אין כמו מרק העוף של אמא שלי" .....


סבתא מרים ואירית ש-א...א...א...א - חונקת אותי......


ורון נכדי בן השנה מוכן לאכול מרק עוף רק עם שקדי מרק.....

.............................................................................................................................................
מרק  העוף
.............................................................................................................................................


מרק מנחם, דל שומן, מבריא חולים, לטענת יודעי דבר ובעיקר ממלא את החלל ב"ריח של בית"

   

      טיפ להכנה יום מראש :
      -   אפשר להכין את הסיר יום מראש, להניח במקרר ולבשל את המרק למחרת
         היום
 
     מצרכים : 
  •   1 צרור קשור של ירק מעורב  - פטרוזיליה, שמיר, סלרי עלים
  •   1 כנף הודו +1/3 גרון הודו+ 6 פולקעס (חלופה - 1.5 ק"ג עצמות גב עוף )  
  •   1 פלפל ירוק שלם - (לתוספת טעם)
  •   1 בצל קטן שלם - (לתוספת טעם)
  •   4 גזרים שלמים (או כמה שרוצים)
  •   4 קישואים שלמים (מצאתי שהקטנים ביותר אינם מרים)
  •   10 שיני שום גדולות פרוסות גס (זה סוד הטעם הנפלא)
  •   2 כף אבקת מרק עוף קנור (ללא צבעי מאכל, חומרי שימור ומונוסודיום
        גלוטמט)
  •   מים מלוא הסיר
  •   מלח במידת הצורך
     אופן ההכנה :
      -   להניח הכל, בסדר הכתוב, בסיר גדול בנפח 7 ליטר
      -   להביא לרתיחה, לקפות, לתקן טעמים, להנמיך את האש, לכסות ולהמשיך
          לבשל עוד שעה וחצי לפחות.  אני מבשלת משך שעות כדי להפיק את המירב
          מחלקי העוף 

 
      ההגשה :
      עם,קניידלך, שקדי מרק, אטריות דקות , או קרפלך 

 


בתיאבון
.............................................................................................................................................
התמונה מאתר
.............................................................................................................................................
 CHICKEN SOUP - JEWISH MOM'S  PENICILLIN

A Comforting soup, low-fat, healing and especially tastes and smells like "Home"...

...........................................................................................................................................

This is my mom's recipe. The secret of it's taste, values and aroma is the amounts of garlic it contains. That's why we call it "The "Penicillin of the Yiddishe mama".

One day I said with longing .... "Wow ... there's nothing compared to my mom's chicken soup  ...." 


From across the room I heard my ten y/o eldest daughter, whispering as an  echo, "yessss .... There's nothing compared to my mom's chicken soup....."

.............................................................................................................................................
CHICKEN SOUP
.............................................................................................................................................

 
INGREDIENTS :
    -   1.5 kg chicken back bones (Alternative - 1 turkey wing + 1/3 turkey
         throat + 4 chicken legs)
    -   1 tied bunch of mixed herbs - parsley, dill and celery
    -   1 whole green pepper - for taste
    -   1 small whole onion
    -   4 whole carrots (or as many as you want)
    -   4 whole zucchini (I found that the smallest ones are not bitter)
    -   10 large garlic cloves, coarsely sliced
     2 tbsp chicken soup powder
    -   Big pot full of water
    -   Salt
    
PREPARATIONS  A  DAY  IN  ADVANCE :
     -   you can prepare the pot a day in advance without cooking,
         refrigerate and let cook the soup the next day
 
COOKING  THE  SOUP :
    -   Put everything, in a large pot of 7 liters, in the written order
    -   Bring to a boil, remove the foam that is created, fix flavors, lower the

        fire, cover and continue cooking for  at least another hour and a half. I
        cook for hours to make the most of the chicken parts

SERVING :
      with kneidlach (Passover matzo-balls), thin noodles or kreplach
 
.............................................................................................................................................
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה