זיתים סגולים - הכל אודות כבישה ביתית ביין - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


מתכון נפלא של זיתים כבושים ביין.  משמש אותי כבר שנה שנייה וטעמו לא נגרע
   HOW  TO  PICKLE  BLACK  OLIVES  IN  WINE
סיפור-מסיק וכבישה כחוויה שורשית ארץ-ישראלית + ציפי

.............................................................................................................................................

בקבוץ שלנו יש שטחי עצי זית שמניבים שפע של פרי עד שקשה לעמוד בפיתוי.


אז עשיתי "דוקטורט" רציני על המסיק והכבישה, שינסתי מותניים, ארזתי עגלה, יריעות ניילון ומגרפה וחזרתי מהמסיק עמוסת זיתים.
יושבת בפטיו האחורי שלי... דלי זיתים בין רגלי... חורצת זית-זית באהבה ומרגישה שהחוויה מחזקת את השורשים והחיבור למקום בו אני חיה... אין חוויה יותר שורשית ארץ-ישראלית מזו....
.............................................................................................................................................
זיתים סגולים - כבישה ביתית ביין
.............................................................................................................................................
 
הטיפול בזיתים :                             
-   הכבישה תעשה מיד לאחר המסיק.  אם לא ניתן, יש לאחסן בקירור (לא בשקיות

    ניילון) או במי מלח
-   יש המלצה לא להכין כבושים בזמן המחזור החודשי
-   העבודה משחירה את עור הידיים והצפורניים - להשתמש בכפפות
-   למיין ולחרוץ 2-3 חריצים לאורך כל זית
-   להשרות את הזיתים במים למשך 3-7 יממות ולהחליף מדי יום את המים.  

    בתהליך השרייה יש להקפיד לכסות היטב את הזיתים בנוזלים
-   חשוב לכבוש בצנצנות זכוכית מעוקרות או חרס.  כלי פלסטיק או מתכת יוצרים

    טעם לוואי
-   עיקור צנצנות הזכוכית – כדי למנוע ניפוץ יש להניח את הצנצנות על מגבת, להניח

    כף בכל צנצנת ולמזוג דרכה מים רותחים עד חצי הגובה.  לחמם כל צנצנת דקה
    במיקרוגל
כבישה ראשונה :
-   בגמר השרייה  יש לשטוף את הזיתים ולדחוס אותם בצנצנת
-   להוסיף מי מלח, ביחס של כף מדידה מחוקה של מלח גס לכוס מים, ולחתום

    ב-1/4-1/2 כוס שמן זית, כך שלא יוותר מרווח אויר. הכלים צריכים להיות מלאים
    עד גדותיהם כדי למנוע התהוות קרום לבן של פטריות ושמרים זרים, שעלולים
    לקלקל את הכבישה
-   לנער כדי שהמלח יימס
-   לסגור בסגר רופף, כדי לאפשר לגזים לצאת, ולאחסן במשך חודש במקום חשוך

    ויבש
כבישה שנייה :
-   לאחר חודש יש לסנן את המים
-   להכין תערובת   -   ½ כוס שמן זית
                           -   4 כוסות יין אדום יבש
                           -   כפית גדושה מלח  גס לכל כוס יין
                           -   שפע של תימין יבש
-   להוסיף לזיתים ולסגור הצנצנת שוב בסגר רופף, כדי לאפשר לגזים לצאת
-   לאחסן לחודש נוסף במקום יבש ומוצל
-   הזיתים טעימים לאכילה רק אחרי 3-4 חודשים
-   למניעת זיהום לא להכניס ידיים לצנצנות הזיתים  ולהוציאם רק בכף נקיה ממתכת


מה עוד אפשר להכין עם זיתים ? מגוון מתכונים :
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה