עוף במלח - הכי דומה לעוף הצלוי מהסופרמרקט - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 כמה פשוט ככה טעים.  פריך מבחוץ, עסיסי בפנים והכי מזכיר את העוף שמככב ברשתות הסופרמרקטים
CHICKEN  ROASTED  ON  SALT
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-טל + חגי ואני הלכנו לאיבוד.  מצולם. ציפי-ילדות + 70
............................................................................................................................................

 איבדתי את אמא.....  פתאום באמצע שום מקום ברחוב הרצל בחיפה....  אני רק בת חמש וכל עולמי חרב עלי באחת.... ממררת בבכי נואש ..... מתרוצצת כה וכה בחוסר אונים..... מתקשה להשיב לאנשים טובים שמנסים לעזור.... כל דקה חולפת כנצח......... ואז תחושת ההקלה, שאין נפלאה ממנה,  מול הבלתי יאמן....  מצאתי את אמא..........

 אנחנו בנואייבה.  טל וחגי, נודיסטים מתוקים בני שנתיים ושלש לערך.  טל, ילדה עצמאית ונבונה, מבקשת לגשת למתקן המקלחות שמאחורי האוהל.  הזמן נקף וכבר היה ברור שמשך הזמן לא קשור לקצב החיים האיטי והשלוותני של הילדה.
חזרתי באחת לחוויית גיל חמש שלי והתחלתי לתור את החוף בדאגה.  ואז ראיתי אותה, כהשתקפות בבואת ילדות שלי , מתרוצצת ערומה כה וכה בבכי נואש, עד שראתה אותי מרחוק ורצה אלי בזרועות פרוסות.  איזה כאב לב....





יום קניות בסופרמרקט.  טל וחגי בני ארבע וחמש לערך.  רגע אחד של חוסר תשומת לב והשניים "נמוגו" בין המדפים.
שוב אותו הבזק של זיכרון ילדות עורר אותי לחפש ולבקש קריאה בכריזה.
המתנה קצרה והנה השניים, אוחזים יד-ביד, מרוחים בשוקולד ומחייכים...  הם הובאו על ידי עובדת מחלקת הממתקים, שמצאה אותם מתדיינים לגבי השוקולד הכי טוב....
כשאמרתי איזו אמירה אמפטית על כך  שהלכו לי לאיבוד, חגי תלה בי זוג עיניים רגוע ואמר.... אמא, אנחנו לא הלכנו לאיבוד..... את הלכת לאיבוד...........
לא ידעתי אם לצחוק או לבכות.... סחוטה מהחוויה התנחמתי בעוף בגריל הפשוט והטעים שנמכר בסופרמרקט....

כל הניסיונות לגלות את סוד הכנתו נכשלו עד כה.  לטעמי העוף במלח הכי קרוב לחוויית העוף הצלוי מהסופרמרקט.  אדי המלח עושים את המלאכה ומתקבל עוף טעים, שזוף, פריך ועסיסי.

אם אופים את העוף עם בטטות, הן גונבות את ההצגה....


............................................................................................................................................

עוף אפוי במלח - הכי דומה לעוף הצלוי מהסופרמרקט
............................................................................................................................................

לרפד תבנית בנייר אפייה, להניח ב-4 פינות כלי מאפינס מלאים במלח גס וביניהם נתחי העוף



לטפטף מעט שמן זית על העוף, לעסות ולזרות פלפל שחור גרוס גס

והתוצאה פריכה מבחוץ ועסיסית בפנים.... יאמי !!!






מצרכים :
   -   4 כרעי עוף (או לפי מספר הסועדים)
   -   טפטוף של שמן זית
   -   פלפל שחור גרוס 
   -   מלח גס -  בכלי מאפינס חד פעמיים מאלומיניום

   -   לבחירה - בטטות / תפוחי אדמה חצויים לאורכם
                   - מלח דק לזרייה על הבטטות / תפוחי אדמה בלבד

אופן ההכנה :
   -   לחמם תנור ל-250 מעלות
   -   לצפות תבנית בנייר אפייה ולהניח ב-4 פינות התבנית את הכלים עם המלח
   -   להניח את נתחי העוף בתבנית, לטפטף עליהם מעט שמן זית, לעסות ולזרות

       פלפל שחור גרוס
   -   אין צורך במלח אם העוף מוכשר 

   -   מומלץ להניח את הבטטות ו/או תפוחי האדמה בין נתחי העוף, עם החלק
       השטוח על המגש. לתבל אותם  כמו העוף ולפזר רק עליהם מלח דק
   -   לאפות עד השחמה, משך כשעה, ואין צורך להפוך במהלך 
האפייה
   -   להניח את נתחי העוף במסננת לניקוז השומן, שהצטבר בשפע על נייר האפייה

       והותיר את התבנית נקייה
   -   אני מאחסנת את הכלים עם המלח במקפיא לשימושים חוזרים

הצעת הגשה :
   -   לצד קוסקוס וירקות לקוסקוס, אם ויתרתם על תפוחי האדמה ו/או הבטטות
עוד מגוון מתכוני עוף בבלוג :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3

............................................................................................................................................

 CHICKEN  ROASTED  ON  SALT

............................................................................................................................................

INGREDIENTS :
    -   4 Hams of chicken (or according to the number of diners)
    -   Drizzle of olive oil   
    -   Ground black pepper
    -   Coarse salt in disposable aluminum muffin dishes

    -   Alternative - sweet potatoes / potatoes halved lengthwise
    -    Fine salt for sweet potatoes / potatoes only

  
PREPARATIONS :
    -   Preheat oven to 250 ° C
    -   Cover the baking tray with baking paper and place the 
dishes with
        salt in 4 corners
    -   Put the chicken pieces in the baking dish, drizzle them with a little

        bit of olive oil, rub and sprinkle
        Ground black pepper
    -   No need of salt if the chicken is kosher

    -   It is recommended to put the sweet potatoes and / or potatoes
        between chicken pieces, with the flat part on the tray. Spice them
        like the chicken and sprinkle Fine salt on them only
    -   Bake until brown, for about an hour, and there is no need to turn
        during baking
    -   Place the chicken pieces in a colander to drain the fat that has

        accumulated on the baking paper, leaving a clean baking dish
    -   I store the salt dishes in the freezer for future uses


SERVING  SUGGESTION :   
    -   Alongside couscous and couscous vegetables,  if you skipped the
        potatoes
   .............................................................................................................................................





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה