עוף בדבש - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 עוף צלוי פשוט-פשוט אבל כל כך טעים ושזוף עד שקשה למצוא לו מתחרים
ROASTED   HONEY  CHICKEN
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-ארוחת הפתעה ליום הנישואין. טל + חגי + זוגיות + באר שבע +  70


............................................................................................................................................

אחד המאכלים הוותיקים והאהובים ביותר  בביתי.  מתכון פשוט-פשוט,
 בהשראת רות סירקיס ובשינויים קלים שלי.  העוף שזוף-אדמדם,
עסיסי וטעים להפליא.

  זה העוף שכיכב בארוחת ההפתעה שילדי הגדולים, בני התשע 
ועשר, הכינו לאחד מימי הנישואין של ההורים.

    הכל היה שם - גורם ההפתעה, שדרש  כושר ארגון וידע בבישול,
שיתוף פעולה חשאי עם  חברים שגרו בשכנות והתמודדות עם לוח
 זמנים צפוף  שנגד את השלווה התמידית ששרתה על בתי ……..

   העיצוב היה מדהים - שולחן עגול נמוך אינטימי לשניים, 
שרפרפים, מפה,  נרות, קטורת, קערית מים עם פרחי ורדים
לנטילת ידיים וכלי חרסינה סיניים, שנוכחותם דרשה מבני
בן התשע לטפס למרומי השיש והארון העליון, כשאחותו הגדולה 
קולטת אותם בחיל ורעדה פן ישברו….


   ריגש אותי איך שני הקטנטנים היו מוקפדים לפרטי פרטים,
מקולחים, לבושי מחלצות עם מגבות מלצרים על אמות הידיים
ו"שביל באמצע, שביל בצד"…...

והטעמים והניחוחות …… רק לבכות מהתרגשות.

.............................................................................................................................................
      עוף אפוי בדבש
.............................................................................................................................................







       המצרכים : 
        -   העוף :
               -  6 כרעי עוף
        -   לרוטב השרייה - לערבב :
               -    ¼ כוס יין אדום יבש
               -    ¼ כוס רוטב סויה
               -    ¼ כוס דבש
               -    ¼ כוס מים
               -    1 כף שום כתוש קפוא של דורות
               -    שורש ג'ינג'ר - 2 קוביות קפואות של דורות
               -    פלפל שחור גרוס
               -    אין צורך במלח

        אופן ההכנה :
        -   הכנה מראש - השרייה :               
               -   להשרות את העוף ברוטב השרייה למשך לילה   
        -   האפייה :
               -    לחמם את התנור ל-200 מעלות
               -    לאפות בתבנית פתוחה משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים
               במהלך האפייה
        -   הסמכת הרוטב בתום האפייה :    
               -   להניח את העוף בכלי הגשה, מכוסה ברדיד אלומיניום, ולשמור על
                   חומו
               -   להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית
               -   להניח את תבנית האפייה עם הרוטב על הגז ולהביא לרתיחה
               -   להסמיך עם תערובת בלולה של כף גדושה קורנפלור וכוס מים
               -   לתקן טעמים

        מנות נילוות :

.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
ROASTED   HONEY  CHICKEN


............................................................................................................................................

One of the oldest and most favorite dishes in my family. Simple-simple and the chicken is tanned, juicy and delicious.

.............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
      -    4 chicken legs     
      -    To choose - unpeeled diced potatoes bite size

      -    For the marinade - Mix    ¼ cup dry red wine
                                                   -   ¼ cup soy sauce
                                                    ¼ cup honey
                                                    ¼ cup of water
                                                   -   1 tbsp minced garlic
                                                   -   Ground black pepper
                                     
              -   No need to salt


PREPARATIONS :
     -    Marinade the chicken overnight in the refrigerator
     -    Preheat the oven to 200 ° C

     -    Bake the chicken and potatoes in an open baking dish for an

          hour and turn twice during baking
     -    Thickening the sauce at the end of
baking :
               -   Place the chicken and potatoes in a serving dish, covered

                   with an aluminum foil,to keep the heat
               -   Pour the sauce into a pot, remove excess fat and bring to
                   a boil
                Thicken with a mixture of a full tbs  of cornstarch mixed
                    with cup of water
     -   Pour the sauce over the chicken. You can serve some of the

         sauce in a separate dish

SERVING WITH :
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה