עוף ותפוחי אדמה אפויים בתבלין פילדלפיה סילאן ורוטב סויה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 אפשר להתעלף מתמונת העוף שהכינו בתי וחתני במסעדת "אורה-בורה" במושב אורה בהרי ירושלים
BAKED  CHICKEN  WITH  POTATOES  PHILADELPHIA  SPICES-BLEND  SILAN  AND  SOY  SAUCE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-סיור בשוק הכרמל + ציפי + תמר

.............................................................................................................................................

אפשר להתעלף מעונג רק מתמונת העוף ותפוחי האדמה השחומים והמפתים, שהגישו בתי וחתני במסעדת "אורה-בורה" במושב אורה בהרי ירושלים.



נו טוב... אז יצאתי לשוק הכרמל הססגוני והתוסס למסע חיפוש של תבלין הפילדלפיה הסודי.
נכנסתי ויצאתי... עם שלל טעימות ופיתויי אוכל ....


מנוחה וקינוח, בבורקס תורכי ומשקה איירן צונן ומרווה, ו"אודרופ" לארוחת ערב מושחתת בבית עם לחמים מיוחדים, גבינות, דגים מלוחים וחמוצים פיקנטיים....
על תערובת התבלינים פילדלפיה למדתי שכל תבלינאי מכין את הנוסחה הסודית שלו.   יש לה ריח ארומטי חזק ביותר וטעם מתקתק, אבל מעט פיקנטי. 
התערובת מכילה עשבי תיבול שונים עם מעט סוכר שמופק מפירות יבשים, חרדל, רוזמרין, פפריקה, פלפל, זעתר, אורגנו, תימין, ריחן, זרעי כוסברה ועוד ועוד...
בין המנות המומלצות לתבלין פילדלפיה תמצאו - עוף בתנור, פרגיות, 
כריך של עוף בציפוי תבלין פילדלפיה, בשר, אורז,
 תפוחי אדמה בתערובת פילדלפיה פיקנטית, כל סוגי המוקפצים, 
שניצלים (אפשר להוסיפו גם לביצה וגם לפרורים), על חזה עוף במחבת, 
בתוך רטבים לפסטה (רגיל, ובייחוד בולונז), קציצות וכדורי בשר ברוטב, 
דגים, ירקות בתנור, בשר על האש, צלי עוף ועוד..

ועכשיו כמובן למתכון...

.......................................................................................................................................................
עוף ותפוחי אדמה אפויים בתבלין פילדלפיה סילאן ורוטב סויה
 ......................................................................................................................................................


  
מצרכים :
   -   העוף :
         -   6 כרעיים
   -   לרוטב השרייה :
         -   תבלינים   -   2 כפות גדושות של תבלין פילדלפיה
                           -   1 כף גדושה פפריקה מתוקה
                           -   1/4 כפית פלפל שחור
         -   1 כף גדושה שום כתוש
         -   3 כף שמן 

         -   3 כף חומץ פשוט 
         -   1/4 כוס רוטב סויה
         -   1/4 כוס סילאן  

         -   1/2 כוס מים
         -   מלח במידת הצורך

   -   ירקות שורש :
         -   6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים עבה (אפשר גם בטטות)
         -   2 בצלים גדולים חתוכים לטריזים

   -   לעיטור בהגשה :
         -   פטרוזיליה קצוצה דק

 
אופן ההכנה :
   -   העוף - להשרות ללילה ברוטב השרייה 
   -   
האפייה :
         -   לחמם תנור ל-200 מעלות
         -   להניח את נתחי העוף המושרים בתבנית
         -   לעסות את הירקות ברוטב השרייה שנותר
         -   להניח את הירקות, בשכבה אחת, בין נתחי העוף
         -   לאפות משך שעה לפחות ולהפוך פעמיים לצריבה משני הצדדים
 
   -   עיטור בהגשה - עם פטרוזיליה קצוצה דק
.............................................................................................................................................
   הצילומים מהאתרי ם
.............................................................................................................................................
BAKED  CHICKEN  WITH  POTATOES  PHILADELPHIA  SPICES-BLEND  SILAN  AND  SOY  SAUCE
.............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
  
  -   T
he chicken :
          -   6 hams
    -   
For marinating :
          -   Spices   -   2 heaped tbsp of Philadelphia spice
                            -   1 heaped tbsp of sweet paprika
                            -   1/4
tsp of black pepper
          -   1 heaped tbsp
of crushed garlic
          -   3 tbsp of canola
oil
          -   1/4 cup of
of soy sauce
          -   1/4 cup of s
ilan
          -   1/2 cup of
of water
          -   Fine salt if necessary
    -   Root vegetables :
          -   6 large potatoes, peeled and sliced
thick
          -   2 onions, cut to
wedges

    -   Decoration for serving :
          -   Finely chopped parsley
PREPARATION :
    -   The chicken :
          -   Marinate overnight
    -   Baking :
          -   Preheat oven to 200 ° C
          -   Put the marinated chicken pieces in a baking dish
          -   Massage the vegetables with the marinade
          -   Put the vegetables in a single layer, between the chicken
              pieces
          -   Bake for an hour and turn twice to brown on both sides
    -   Decoration for serving :
          -   With finely chopped parsley
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה