עראייס - קבב בפיתה במחבת פסים / פלנצ'ה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 על האש... בבית, על הפלנצ'ה, בטוסטר לחיץ או בתנור... תמיד-תמיד טעים, לצד סלט מרענן וטפטוף של טחינה...
ARAYES - KEBAB  IN  PITA  BREAD,  PREPARED  ON  A  PLANCHA
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-האחים הנוצרים בעיר העתיקה בירושלים וההצלה מפיגוע.  ירושלים + ציפי + מצולם
.....................................................................................................................................................................................

ירושלים שלאחר מלחמת ששת הימים…. לימודים בבצלאל….  שוטטויות  במעלה החומה המקיפה את העיר העתיקה - עיתים עם אישי או איציק, פרטנר קבוע ללימודים, ועיתים, בשאננות נאיבית, לבד…. לבד עם הנוף המתחלף  של הכפרים הקטנים במורדות ההרים שלמרגלות החומה ותמיד עם תחושת
הדה-ז'ה-וו  ההזויה שאני נשאבת עמוק במנהרת הזמן לתקופת עיר דוד…. איזה קסם.


היו גם אין-סוף שוטטויות בסמטאות השוק בעיר העתיקה.
תכשיטי כסף, פריטים לעיצוב הבית ובדים מזרחיים מהממים ששימשו בסיס למלתחה הבוהמיינית שתפרתי לי אז. 




שם גיליתי חנות קטנה ומטריפה של זוג אחים נוצרים נחמדים, אצלם עצרתי לקפה וסימפטיה בכל גיחה.  הם היו  משכילים, עדינים ואביריים - נטע זר בשוק הכל-כך לבנטיני ו"דביק".


יום אחד כשעצרתי אצלם שאלו אותי לאן פני מועדות.  כשאמרתי שאעמיק לסמטאות השוק, שאלו אם אוכל לדחות זאת לפעם אחרת.  עניתי בשלילה ואז אמרו בעדינות "……לא שקט היום בשוק……בבקשה תחזרי הביתה עכשיו…"  
אכן היה אירוע בטחוני בשוק באותו יום.

.....................................................................................................................................................................................
עראייס  - קבב בפיתה במחבת פסים / פלנצ'ה
.....................................................................................................................................................................................

על האש... בבית, על הפלנצ'ה, בטוסטר לחיץ או בתנור...
תמיד-תמיד טעים, לצד סלט מרענן וטפטוף של טחינה...

במקור זהו סנדוויץ' שנמכר כאוכל רחוב ברחבי המזרח התיכון.  אצלנו אומץ להתכנסות "על האש".

 זה כל מה שצריך....

לקצוץ דק במעבד מזון את הפטרוזיליה והבצל עם שומן הכבש ולהוסיף את שאר המצרכים לקערה


לערבב וללוש היטב עד לקבלת עיסה אחידה

                               יוצרים 8 כדורים ומשהים בקירור למנוחה של 20 דקות


 לחצות את הפיתות

 בכל חצי פיתה שמים קבב, מועכים אותו עם הפיתה כך 
שיהיה בשכבה אחידה ומברישים מבחוץ בשמן זית

לחמם פלנצ'ה מרוססת בתרסיס שמן, להנמיך את הלהבה ומשך 3 הדקות ראשונות חצאי הפיתות עומדים עם הצד החתוך על הגריל, כדי שהחום יכנס ישירות לבשר

בהמשך צולים כ-4 דקות מכל צד, עד השחמה קלה עם פסים (לא לחרוך)

 ובתיאבון
 .....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-4 פיתות :

הפיתות :   -   4 פיתות חצויות  
למלית הבשר :
   -   650 גרם בשר בקר טחון
   -   1 כף שומן כבש קצוץ דק
   -   1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
   -   1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
   -   לבחירה - 1/2 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים קצוץ דק -דק
   -   תבלינים   -   1 כפית מלאה בהרט
                      -   1/2 כפית כמון
                      -   פלפל שחור
                      -   1 כפית מחוקה מלח דק

   -   למריחת הפיתות - 6-7 כפות שמן זית   

אופן ההכנה :
   -   מערבבים ולשים היטב את כל רכיבי מלית הבשר עד לקבלת עיסה אחידה,
       יוצרים 8 כדורים ומשהים למנוחה של 20 דקות
   -   בכל חצי פיתה שמים קבב ומועכים אותו עם הפיתה כך שיהיה בשכבה אחידה
   -   מברישים את הפיתה מבחוץ בשמן זית
   -   הצלייה במחבת פסים / פלנצ'ה על חום בינוני-נמוך :

            -   מרססים מחבת פסים / פלנצ'ה בשמן ומחממים
            -   4 דקות ראשונות חצאי הפיתות עומדים עם הצד החתוך על הגריל, כדי

                שהחום יכנס ישירות לבשר
            -   בהמשך צולים כ-4 דקות מכל צד, עד השחמה קלה עם פסים (לא

                לחרוך)
   -   מעבירים ל-7 דקות אפייה לטוסטר אובן או תנור שחומם ל-200 מעלות
   -   מוציאים, מחכים רגע קל וחוצים את חצאי הפיתות לרבעים
   -   מגישים עם סלט מרענן וטחינה דלילה או סמיכה כמו חומוס

   -   הקפאה - מניסיוני, ניתן להקפיא עראיס מוכנים ולחממם במיקרוגל או בטוסטר
       אובן

סירטון וידאו להדגמה :
תמצאו כאן
 .....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
ARAYES - KEBAB  IN  PITA  BREAD,  PREPARED  ON  A  PLANCHA
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  4  PITA  BREADS :
 
   For the meat filling :
      -   650 grams of ground beef
      -   1 tablespoon lamb fat, finely chopped
      -   1 large onion, finely chopped
      -   1/2 bunch parsley, finely chopped
      -   Optional - 1/2 hot green pepper without seeds, finely chopped
      -   Spices   -   1 tsp full baharat
                        -   1/2 teaspoon cumin
                        -    Ground black pepper
                        -   1 level teaspoon fine salt
   To brush the pitas :
      -   6-7 tablespoons of olive oil
   Pita breads :
      -   4 pitas split in half
PREPARATIONS :
   -   Mix and knead well all the meat stuffing ingredients, until the
       mixture is uniform
   -   Form 8 meatballs and cool them for 20 minutes
   -   In each half pita put a kebab and press the pita so that it is in a

       uniform layer
   - · Brush the pita with olive oil

   -   Roast on the plancha over medium-low heat :
             -   Spray the plancha with oil and heat it
             -   For the first 4 minutes the halved pitas stand with the cut

                 side on the plancha, so that the heat will go directly into the
                 meat
             -   Continue to roast for about 4 minutes on each side, until

       lightly browned with stripes (Do not to burn)
   -   Remove, wait a moment and cut the pitas into quarters
   -   Serve with a refreshing salad and thin or thick tahini like hummus
   -   Freezing - In my experience, you can freeze ready-made arayes

       and warm them in a microwave or toaster oven

VIDEO  FOR  DEMONSTRATION :

   -   You will find here
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה