קדרת טאג'ין מרוקאי והכל אודות השימוש בו - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


טאג'ין החרס המרוקאי משמש תנור נייד לעניים. המכסה החרוטי יוצר סירקולציית אויר ושומר על הארומה ולחות המזון על ידי האדים שאגורים בו.  אלה מתאספים על מכסה הסיר ומגיעים בחזרה לתבשיל עצמו
   MOROCCAN  TAGINE  CASSEROLE - HOW TO  USE
HERE, IN  PINTEREST  YOU  WILL  FIND  LOTS  OF  TAGINE  RECIPES
 סיפור - הטאג'ין שלי.  מרוקו + טיולים + ציפי
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מרוקו המדהימה, שנכנסת עמוק מתחת לעור, כמו איזה דה-ז'ה-וו מגלגול רחוק.

קסבות אקזוטיות בגדלים אין-סופיים, עד שבהרף זמן הולכים שם לאיבוד. 


 סמטאות צרות  רוחשות תנועה עמלנית, כקן של נמלים.  ילדים קטנים, בשליחות אימותיהם, נושאים מגשי פיתות לאופה הקרוב.  חמורים  ועגלות יד נושאי כבודה למכירה. 


  עקרות בית צנועות בלבוש מסורתי נושאות על ראשיהן סלים עמוסים לעייפה. 

טוסטוסים רכובים באנשי עסקים מרציני מבט  ונשות עסקים בלבוש מערבי מחויט אלגנטי ותיקי ג'יימס בונד.  התנועה קדחתנית, הסמטאות צרות ואיש אינו נוגע בך.  רק "מרסי" מנומס שחוזר על עצמו כהד כל הזמן.


הסמטאות משנות פנים לפי בעלי המלאכה שמאכלסים אותן.  מלאכות שלא מעט מהן כבר בבחינת עולם הולך ונעלם בנוף המערבי שלנו. 


חיפשתי טאג'ין גדול, חום, מקורי, מחרס.  לא זה המצועצע
שנמכר לתיירים. הלכתי כה וכה, בחשש לא קטן שמא אלך לאיבוד  ואז ראיתי אותו. 
זקן מסוגף מראה, רזה, עייף, עצוב מבט, חבוש כיפה מסורתית לבנה סרוגה, שעטפה את ראשו הקרח. כל-כך  גבוה, עד שהתקשה לקפל עצמו לישיבה מכופפת בכוך זעיר ונמוך.  כוך שהכיל אותו וסביבו נדחסו מדפים מאובקים עמוסים לעייפה בטאג'ינים בגדלים  שונים. 


מי צריך מצלמה כשתמונה כמו זו חרותה כה עמוק בזיכרון. 

שלמתי שלשה שקלים וחיבקתי את הטאג'ין, כמו תינוק אהוב, מרגע זה  ועד הגיעי הביתה.

חפצים שאנחנו אוספים במסעותינו הופכים לזיכרונות ומתייקרים לעין
ערוך יותר מערכם הכספי. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                 טאג'ין חרס מרוקאי - הוראות שימוש
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הבישול בטאג'ין החרס כתנור נייד לעניים
טאג'ין החרס המרוקאי משמש תנור נייד לעניים. המכסה החרוטי יוצר סירקולציית אויר ושומר על הארומה ולחות המזון על ידי האדים שאגורים בו.  אלה מתאספים על מכסה הסיר ומגיעים בחזרה לתבשיל עצמו.  לכן, את התבשיל מבשלים 2-6 שעות כמעט ללא מים - 2 שעות לעוף ו-4 שעות לבשר בקר וכבש.  התוצאה ארומטית והבשר נימוח .  אין צורך להזיז או לבחוש את התבשיל ולא מומלץ לפתוח את המכסה.  הטאג'ין ישמש הן לבישול והן להגשה.
הטאג'ין מגיע לחום גבוה שעלול לחרוך את המזון.  לכן רוב מתכוני הטאג'ין אינם דורשים השחמה, או שההשחמה הראשונית נעשית במחבת.

בניית התבשיל נעשית בקומות, כשבתחתית הבשרים ומעליהם הירקות - הקשים בשכבה התחתונה והרכים מעליהם.

לפני שימוש ראשון - תהליך שמחזק את החרס ונותן לאוכל טעם ייחודי :
-   להשרות את כל הכלי במים למשך שעתיים עד לילה ייבש היטב.  אפשר להיעזר
    בדלי בגודל המתאים
-   למרוח בשמן זית את המכסה (בפנים ובחוץ) ואת פנים הקערה
-   להכניס לתנור קר, לחמם ל-150 מעלות ולאפות משך 2 שעות
-   לקרר בתנור, לשטוף במי סבון או סודה לשתייה או מלח או חומץ, לנגב 
במגבת
    ולמרוח בשמן זית לפני השימוש או האיחסון
-   בשימושי המשך אין צורך לחזור על התהליך.  מאידך, מצאתי במקום

    אחר המלצה לחזור על התהליך פעם בכמה חודשים אם משתמשים בטאג'ין
    הרבה
זהירות !!! הטאג'ין עלול להתבקע
הטאג'ין עלול להתבקע בחום גבוה ולכן חשוב להכניסו לאפייה לתנור קר שמתחמם לאיטו מקסימום ל-160 מעלות, או על אש גז נמוכה ורצוי לא ישירה, עם מפזר חום - ראה תמונה (אני שמה מתחת לטאג'ין "בלטה פולנית" - מרצפת לפיזור החום).
הטאג'ין עלול להתבקע גם במעברי טמפרטורה. לכן יש להניחו בתנור קר ואז לחמם.  אין לשפוך מים קרים לכלי חם ולהיפך ואין להניח טאג'ין חם על משטח קר ולהיפך.

ניקוי
לנקות בסודה לשתייה, או מלח, או חומץ, או סבון נוזלי עדין.  לנגב במגבת ולמרוח בשמן זית לפני השימוש או האיחסון.
אם יש אוכל חרוך בתחתית, שאינו ניתן להסרה, יש למלא מים בגובה 2/3, להוסיף 1-2 כפות סודה לשתייה, להביא לרתיחה עדינה על אש נמוכה ולהמשיך ברתיחה עדינה עוד חצי שעה.  אם המזון עדיין דבוק לתחתית יש לכבות את האש ולהשאיר לשריית לילה.
כתמים כהים
אלה צפויים בתפזורת.  כדי להאיץ את התהליך וליצור מראה עתיק יפה ניתן לשפשף את הטאג'ין בתערובת של אפר ושמן, להניח בתנור קר, לחמם לחום נמוך ולאפות משך 8 שעות לפחות.
אחסון
לכסות בנטייה כדי לאפשר כניסת אויר ומניעת עובש
מגוון מתכונים לעיון תמצאו בפינטרסט
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 הצילום מאתר
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה