מרק שעועית פיקנטי אדום וסמיך - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


מרק סמיך עשיר מנחם וחריף מעלה זיכרונות נוסטלגיים
  COMFORTING  SPICY  BEAN  SOUP
SEE  TRANSLATION  BELOW 
סיפור-מסעדת "מנגן" במחנה יהודה. זוגיות + ירושלים + איתן +  70
............................................................................................................................................

מרק סמיך עשיר מנחם וחריף שמזכיר נשכחות ואהוב במיוחד על איתן נכדי.
קיבלתי את המתכון מ"מנגן" ז"ל, שניהל מסעדונת זעירה בסמטאות שוק מחנה יהודה .  מקום מוזר וחסר חן, עם חמישה-שישה שולחנות ישנים בעלי משטח שיש פשוט.   ספק בית תמחוי לקשישים עריריים אביונים שהתגוררו בסמטאות שכנות, ספק מקום קסום, שמשך אליו סטודנטים חסרי כל, טיפוסים בוהמיינים, אמנים  וחברי כנסת.  היתה תחושה שאלה שגילו את המקום שמרו בסוד את דבר קיומו.

גם אנחנו, נמנינו על באי הבית הקבועים - זוג סטודנטים חסרי פרוטה ועם הרבה אהבה למקום.


היה לנו ריטואל קבוע, של קניות מוזלות בצהרי יום שישי בשוק מחנה-יהודה הססגוני, ובסופן התנחמות בארוחה חמה אצל ה"מנגן". 
 לבוא ל"מנגן" זה היה כמו לבוא הביתה.   החיוך, הפשטות, השלווה, העדינות והנועם שקרנו מהאיש עשו את המקום למיוחד כל-כך. 
במטבח, על משטח שיש ענק ניצבו בשורה פתיליות של פעם ועליהן סירי ענק  עם מטעמים מזרחיים, שבושלו לילה שלם - מרק עוף עם עצמות, מרק שעועית סמיך וחריף, ממולאים רכים כחמאה, כדורי בשר ועוד ועוד.  עולם הולך ונעלם של מאכלים עם טעם של פעם.
יום אחד התגלתה לי פינת חמד נוספת מפתיעה - דלתו האחורית של מטבח המסעדה פנתה לבית אמו הקשישה של "מנגן".  חדרי ביתה ניבנו סביב פטיו, שנראה כגן קסום פנימי שטוף שמש.  במרכזו התנשא עץ  וסביבו שפע של צמחי תבלין ונוי, שחלקם נתלו מכל עבר.

חלקת אלוהים הקטנה... 
............................................................................................................................................
 מרק  שעועית  פיקנטי  אדום  וסמיך 
............................................................................................................................................

מצרכים :
-   השעועית :
        - 500 גרם שעועית לבנה (2.5-3 כוסות)
-   הירקות :
        -   2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
        -   8 שיני שום גדולות פרוסות
        -   5 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
        -   5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות ושרויים במים
        -   1 סלרי עלים קצוץ - גבעולים בלבד
        -   3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
        -   צרור פטרוזיליה שטופה, מיובשת היטב וקצוצה 

-   לבישול המרק :
          -   1 כף שמן קנולה
          -   250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות קטנטנות / טחון  
              (במקור - עצמות עוף או בקר)
          -   3 כפות גדושות קמח / קמח מלא
          -   4 ליטר מים רותחים
          -   1 קופסא גדולה של רסק עגבניות
          -   תבלינים     -   1.5 כף גדושה פפריקה מתוקה
                              -   1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
                              -   1 כפית גדושה כמון
                              -   1 כפית גדושה כורכום

                              -   2 כף סוכר חום
          -   מלח
        
אופן ההכנה :
   -   הכנות יום מראש :
       -   השעועית - להשרות ללילה ולהחליף את המים מספר פעמים 
       -   קיצוץ הירקות ואחסון במקרר בקופסאות נפרדות 
    -   בישול המרק :
       -   לטגן בקדרה, בצלים בשמן, עד הזהבה 
       -   להוסיף פרוסות שום ולטגן כדקה תוך ערבוב.  להיזהר מחריכה !!!
       -   להוסיף בשר טחון ולטגן עד אידוי כל הנוזלים 

       -   להוסיף שעועית וקמח, תוך בחישה  
       -   מוסיפים מים, רסק עגבניות ותבלינים
       -   להוסיף את הירקות הקצוצים, פרט לפטרוזיליה
       -   להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כארבע שעות עד שחלק מגרגרי
           השעועית "נמס", כלומר קליפתם נפרצת והם מעשירים את המרק ומסמיכים
           אותו. טועמים, הגרגרים צריכים להיות רכים לגמרי למאכל
       -   להמליח (המלחה בתחילת הבישול מאריכה את הבישול)  
     -   לעיטור :
       -   להוסיף פטרוזיליה, לבחוש ולהגיש
טיפ להקפאת שעועית שרויה :
   -   ניתן להקפיא את השעועית המושרית ולהוסיפה לבישול ישר מהמקפיא

עוד מגוון מתכונים למרקי חורף מנחמים :

............................................................................................................................................
  COMFORTING  SPICY  BEAN  SOUP
............................................................................................................................................


INGREDIENTS :
     -   Beans :
           -   500 grams of white beans (2.5-3 cups)
     -  Vegetables :
           -   2 large onions, diced
           -   8 large cloves of garlic sliced
           -   5 carrots, diced
           -   5 potatoes, peeled, diced and soaked in water
           -   1 chopped whole celery - stalks only
           -   3 tomatoes, diced in small
           -   1 bunch of parsley - washed, dried well and chopped
     -   For cooking the soup :
           -   1 tbsp of canola oil
            250 g of ground beef
            3 heaping tbsp of flour
            4 liters of boiling water
            1 large box of tomato paste
           -   Spices :
                 -   1.5 heaping tbsp of sweet paprika
                  1 flat tsp of hot paprika
                  1 heaping tsp of cumin
                  1 heaping tsp of turmeric
                  2 tbsp of brown sugar
           -   salt
    
PREPARATIONS :
     -   Preparations a day in advance :
              -   Beans - soak per a night and change the water several times
           -   Cut the vegetables and refrigerate  in separate boxes
     -   Cooking soup :
           -  Fry onions and oil in a pot until golden brown
           Add sliced garlic and fry for about a minute, stirring. Careful
              not to burn !
           -  Add ground beef and fry until steaming all the liquid
           -  Add beans and flour, while stirring
           -  Add water, tomato paste and spices
           -  Add the chopped vegetables, except parsley
           -  Bring to a boil and cook covered over a low heat for four
              hours, until some of the beans "melt", meaning they are soft,
              enriching and thickening the soup. Taste.  The grains must be
              very soft
           -  Salt (salting at the beginning of cooking lengthens the cooking
              time)
      -   Decoration :          
           -   Add parsley, stir and serve

TIPS  FOR  FREEZING  THE  SOAKED  BEANS :
     You can freeze the soaked beans and cook straight from the
        freezer

MORE  RECIPES  FOR  COMFORTING  WINTER  SOUPS :
     - It's all here
.............................................................................................................................................
 הצילומים מהאתרים
............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה