מרק אפונה מוקרם בניחוח כוסברה ושום - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



עדיין זוכרת את המרק הנפלא המוקרם, עם ניחוחות השום והכוסברה, שאפפו אותי אי שם במסע באוזבקיסטן
 CREAMY  SPLIT-PEAS  SOUP  WITH  CORIANDER  AND  GARLIC   FRAGRANCE
SEE  TRANSLATION  BELOW 
סיפור-תמונות - אוזבקיסטן +טיולים
עדיין זוכרת את המרק הנפלא המוקרם, עם ניחוחות השום והכוסברה, שאפפו אותי אי שם במסע באוזבקיסטן ...








  
התמונות החזירו אותי לשם, למראות, לאנשים, לטעמים, לריחות ולמרק ההוא ...
חיפוש גחמני במטבח העלה דלורית גדולה, כמה גזרים, כוסברה, שום וכמובן אפונה יבשה.  איזה מזל....
אז פשוט לקחתי את מרק האפונה הפולני של אמי, סבתא מרים, ו"תירגמתי" אותו למרק אוזבקי ...
ט-ע-י-ם ...  ט-ע-י-ם .....
 .....................................................................................................................................................................................
מרק אפונה מוקרם בניחוח כוסברה ושום 
 .....................................................................................................................................................................................




מצרכים לסיר ענק :
     -    3 כפות שמן קנולה
     -    12 שיני שום גדולות פרוסות
     -    3.5 ליטר מים רותחים (2 קומקומים), או עד לכיסוי הירקות
     -    2.5 כוסות (½ ק"ג) אפונה יבשה שטופה היטב ומסוננת
     -    6 גזרים  ענקיים פרוסים גס עם הקליפה
     -    1 דלורית גדולה (או 6 גזרים נוספים במקום)
     -    1 צרור כוסברה קצוצה (חצי לבישול וחצי בגמר הבישול)
     -    מלח דק  (4 כפיות גדושות או לפי הטעם)
     -    7 שיני שום כתושות / 1 כף שום כתוש דורות
     -    להסמכה במידת הצורך   -   1 כוס מים
                                             -   2 כפות גדושות קמח לבן / מלא
אופן הכנה :
    -   לנקות את פנים הדלורית ולחתוך לקוביות גדולות, עם הקליפה
     -   לטגן בקדרה גדולה שמן ושום בזריזות מבלי לחרוך
     -   להוסיף מים,אפונה, גזרים, דלורית ו-1/2 צרור כוסברה
     -   לבשל ללא מלח, משך שעה וחצי לאחר הרתיחה
     -   לכבות את האש ולהוסיף מלח, חצי צרור כוסברה קצוצה ושום
     -   לטחון למחית חלקה בבלנדר מוט
     -   להסמכה, במידת הצורך, להוסיף בלילה של מים וקמח ולהביא לרתיחה
         נוספת
     -   לתקן טעמים
 
 .....................................................................................................................................................................................


CREAMY  SPLIT-PEAS  SOUP  WITH  CORIANDER  AND  GARLIC   FRAGRANCE
 .....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS  FOR  A  GIANT  POT:
      -   3 tbsp of canola oil
      -   12 large garlic cloves sliced
      -   3.5 liters of boiling water, or until the vegetables are covered
      -   2.5 cups (½ kg) of split-peas, well washed and filtered
      -   6 giant carrots, unpeeled and c
oarsely chopped
      -   1 large butternut squash (or 6 more carrots instead)
      -   1 bunch of coriander, chopped (half for cooking and half at the
          end of cooking)
      -   Fine salt (4 heaping teaspoons or according to taste)
      -   7 garlic cloves / 1 tablespoon of crushed garlic
      -   For thickening, if necessary
            -   1 cup of water
            -   2 heaped tablespoon of whole wheat flour
PREPARATION :
      -   Clean inside the butternut squash and cut into large cubes,
          unpeeled
      -   In a large pot fry quickly oil and garlic, without singeing
      -   Add boiling water, split peas, carrots, butternut squash and half
          a bunch of coriander
      -   Cook without salt for an hour and a half after boiling
      -   Turn off the heat and add salt,1/2 bunch of chopped

          coriander  and garlic
      -   Grind into a smooth puree with a blender rod
      -   For thickening, if necessary, add a mixture of flour and water and
          bring to a boil again
      -   Fix flavors


 .....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה