לבנה בליווי ממרח זיתים, אגוזים ואורגנו - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




 "לנגב" בפיתה ... להוסיף פיסות עגבנייה לביס מושלם ... עונג צרוף... מה צריך יותר מזה ...
LABNEH  ENRICHED WITH
 OLIVES-NUTS-OREGANO  PASTE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  לספר על איתן והמיזרקה - מים ועוד מים / או חגי עם שופל של שבועיות
.....................................................................................................................................................................................

 "לנגב" בפיתה ... להוסיף פיסות עגבנייה לביס מושלם ... עונג צרוף... מה צריך יותר מזה ...
 .....................................................................................................................................................................................
לבנה בליווי ממרח זיתים, אגוזים ואורגנו
.....................................................................................................................................................................................

לבנה :
   -   1 לבנה במשקל 250 גרם / לבנה תוצרת בית

מצרכים לממרח הזיתים : 


   קלייה במחבת :

   -   חופן פיסטוקים שבורים + 2 כפות צנוברים (הכנתי מאגוזי מלך) 


   בבלנדר :
   -   20 זיתי קלמטה מגולענים
   -   2 כפות עלי אורגנו
   -   2 כפות פטרוזיליה
   תוספות :
   -   גרידה מ-2 לימונים
   -   1 שן שום גדולה קצוצה דק
   -   3 כפות שמן זית
   
אופן ההכנה :
   -   לקלות במחבת את האגוזים ולקרר מעט
  
-   לקצוץ ממש גס את הזיתים ועשבי התיבול - בבלנדר, בפולסים
   -   לאחד את 2 המסות, להוסיף את יתרת החומרים ולערבב


הגשה :
   -   לשטח לבנה בקערה גדולה, כמו שמשטחים חומוס
   -   לפזר במרכז הלבנה את הממרח
   -   לטפטף שמן זית בנדיבות
   -   להגיש עם פיתות וטריזי עגבנייה בצד

 .....................................................................................................................................................................................
  הצילומים מהאתר
https://www.pinterest.com/pin/374432156519389164/ 
.....................................................................................................................................................................................


LABNEH  ENRICHED WITH

 OLIVES-NUTS-OREGANO  PASTE

.....................................................................................................................................................................................


LABNEH :

   -   1 labneh 250 grams / homemade labneh


INGREDIENTS  FOR  OLIVE  PASTE :

   Roasting in the pan :
- A handful of broken pistachio nuts + 2 spoons of pine nuts (I made walnuts)

With Blender :
- 20 Kalamata olives pitted
- 2 tablespoons oregano leaves
- 2 tablespoons parsley Extras :
- Zest of 2 lemons
- 1 large garlic clove finely chopped
- 3 tablespoons olive oil

   
PREPARATIONS : 
    
   - Fry the nuts in a pan and cool slightly
Roughly cut the olives and herbs - in a blender, in pulses
  - Combine the two masses, add the remaining ingredients and mix
SERVING :
- Smear iabneh in a large bowl, like smearing hummus
- Spread olive paste in the center of the labneh - Drip olive oil generously
- Serve with pita bread and tomato wedges on the side
.....................................................................................................................................................................................



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה