טפנד זיתים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



אוי.... כמה שזה טעים ופשוט על חלה פריכה מרוחה בלבנה תוצרת בית.....

OLIVES  TAPENADE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-אסנת עם אור ויהלי עם ריחן מגן הירק.  מצולם.  70
.....................................................................................................................................................................................

במקרר שלי תמיד עומדים הכן זיתי קלמטה מגולענים, כי אי אפשר לדעת מתי אסנת, בתי, תפער את הדלת בסערה עם שני בניה, כשהם עמוסים בצרורות ריחן ענקיים מגינת הירק שלהם ...



אז בבקשה ...
.............................................................................................................................................
טפנד זיתים
.............................................................................................................................................

טפנד זיתים מתאים לברוסקטה עם זוקיני צרוב ופרמזן  ולמאפי גבינה פיקנטיים, אבל אצלנו פשוט מורחים אותו על חלת פריכה ולבנה תוצרת בית









 
 
 

  .............................................................................................................................................
 
מצרכים ואופן הכנה :

-   לטחון במעבד מזון :
       -   1 כוס זיתי קלמטה / ירוקים מגולענים
       -   2 שיני שום
       -   1 כפית חרדל      

       -   צרור עלי ריחן
       -   1/2 צרור פטרוזיליה
       -   1/4 כוס שמן זית
       -   1 כף מיץ לימון או לפי הטעם
       -   עוד תוספות לבחירה שטרם נוסו - אנשובי, לימון כבוש ופלפל

           שאטה חריף, גבינת פרמזן

הגשה :
       -   להכין חלה פריכה - פורסים אותה גס כמעט עד לתחתית ומכניסים אותה
           בשלמותה לתנור חם מאד לחמש דקות.  תענוג שאין כמוהו .... 
       -   לפזר טפנד על פרוסת חלה פריכה מרוחה בלבנה תוצרת בית.    
  
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
 OLIVES  TAPENADE
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS  AND  PREPARATION :

   
 -   Grind in a food processor :
        -   1 cup of kalamata / green olives, pitted
        -   2 cloves garlic
        -   1 tsp mustard        -   A bunch of basil leaves
        -   1/2 bunch of parsley
        -   1/4 cup olive oil
        -   1 tablespoon lemon juice, or to taste
        -   More Optional additions, untried - anchovies, pickled lemon and

            pepper hot Shatta peppers, Parmesan cheese

SERVING :
        -   For crispy challah bread -   Slice it coarsely  almost to the
            bottom and put in one piece into a hot oven for five minutes.
        -   Sprinkle tapende on a slice of crispy challah bread, smeared
            with  homemade labaneh 
 
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה