וואו...הריחות הניחוחות והצבעים שמחזירים אותי להודו...
INDIAN LENTIL SOUP - DAL-SHORVA
סיפור-הודו-מסע קולינרי בתוך מסע מטלטל. טיולים
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
נוסעת להודו. מצפה למסע בתוך מסע - טיול חוויתי משולב במסע קולינרי, שיפגיש אותי עם הטעמים, הניחוחות והצבעים שכל כך אוהבת.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנה מראש :
- קיצוץ הירקות לקוביות קטנטנות - בצל, גזר, סלרי, עגבניות
נוסעת להודו. מצפה למסע בתוך מסע - טיול חוויתי משולב במסע קולינרי, שיפגיש אותי עם הטעמים, הניחוחות והצבעים שכל כך אוהבת.
למרות האילוצים והגזרות של רשויות הבריאות, כנגד אין סוף תחלואים וחיידקים שאורבים שם, הצלחתי להתענג על מטעמי המטבח ההודי. פשוט הפכתי לצמחונית והגבלתי עצמי למזונות מבושלים מלווים בפירות קליפים ומים מינרליים. חגיגה אמיתית לחיך..... וגם הבריאות נשמרה.....מה רע?
אבל הודו זה לא רק אוכל. הודו היא חוויה עמוקה מטלטלת, שמשלבת באורח מפתיע רוחניות פייסנית ורוגע, נופים מדהימים, יופי צרוף, צבעים, טעמים וריחות עם דלות משוועת, זוהמה, צפיפות וחולי.
הודו היא חוויה מטלטלת שאפפה אותי חודשים רבים לאחר החזרה ארצה.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מרק עדשים הודי - דאל שורבה (4-6 מנות)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנה מראש :
- קיצוץ הירקות לקוביות קטנטנות - בצל, גזר, סלרי, עגבניות
להזהיב בקדרה :
- 1 כף שמן קנולה
- 2 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום גדולות פרוסות
- 1 כף שמן קנולה
- 2 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום גדולות פרוסות
להוסיף ולערבב :
- 4 גזרים קצוצים
- 2 גבעול סלרי עסיסי קצוץ
- תבלינים - 2 כפיות תבלין הודי
- 2 כפות גדושות סוכר חום
להוסיף ולהביא לרתיחה :
- 2 כוס עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה דק
- 3 ליטר מים רותחים
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- רסק עגבניות גדול
להנמיך את האש ולבשל שעה לפחות ללא מלח
הסמכת המרק :
- להפריש מעט מהמרק לכלי נפרד, לטחון למחית בבלנדר מוט ולהחזיר לסיר
המרק
- 4 גזרים קצוצים
- 2 גבעול סלרי עסיסי קצוץ
- תבלינים - 2 כפיות תבלין הודי
- 2 כפות גדושות סוכר חום
להוסיף ולהביא לרתיחה :
- 2 כוס עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה דק
- 3 ליטר מים רותחים
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- רסק עגבניות גדול
להנמיך את האש ולבשל שעה לפחות ללא מלח
הסמכת המרק :
- להפריש מעט מהמרק לכלי נפרד, לטחון למחית בבלנדר מוט ולהחזיר לסיר
המרק
לתקן טעמים :
- 4 כפיות גדושות מלח דק, או לפי הטעם
- 4 כפיות גדושות מלח דק, או לפי הטעם
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
התמונות מהאתרים
http://www.playingwithmyfood.net/2013/04/souper-sunday-16-beef-lentil-soup.html
http://photoblog.nbcnews.com/_news/2007/01/26/4353671-http://www.theodorekaye.com/palk-strait-2/#13
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lakshmi_Narayan_Temple_in_Delhi.jpg
http://calcuttaherald.wordpress.com/2012/08/10/india-of-the-poor-and-the-illiterate/
http://www.playingwithmyfood.net/2013/04/souper-sunday-16-beef-lentil-soup.html
http://photoblog.nbcnews.com/_news/2007/01/26/4353671-http://www.theodorekaye.com/palk-strait-2/#13
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lakshmi_Narayan_Temple_in_Delhi.jpg
http://calcuttaherald.wordpress.com/2012/08/10/india-of-the-poor-and-the-illiterate/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה