מרק עדשים כתומות וגזר מהמטבח ההודי, פיקנטי, בניחוח קארי, חלב קוקוס וכוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
   מרק צמחוני מוקרם טעים-טעים ... "פיצוץ" של טעמים ובריאות הישר מהמטבח ההודי
INDIAN  SPICY  CURRIED  RED  LENTILS-CARROT  SOUP,  SCENTED  WITH  COCONUT  LIQUID  AND  CILANTRO
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................

 
 מרק צמחוני מוקרם טעים-טעים ... "פיצוץ" של טעמים ובריאות הישר מהמטבח ההודי

.............................................................................................................................................
מרק עדשים כתומות וגזר מהמטבח ההודי, פיקנטי, בניחוח קארי,
חלב קוקוס וכוסברה
.............................................................................................................................................






 
מצרכים :
   -   לטיגון :
          -  3 כף שמן קנולה
          -   1 בצל גדול קצוץ גס
          -   12 שיני שום פרוסות
          -   3 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס /  6 קוביות קפואות
          -   1 כפית מלח דק
   -   4 גזרים גדולים לא קלופים ופרוסים די דק
   -   תבלינים   -   4 כפיות מלאות אבקת קארי
                     -   1 כפית מלאה כורכום
   -   3 ליטר מים רותחים
   -   2 כוסות עדשים כתומות
   -   1 קופסא של חלב קוקוס מופחת שומן / מי קוקוס (להשאיר מעט לעיטור-

       טפטוף)
   -   2 כפיות גדושות מלח
   -   להסמכה :
          -   3 כפות גדושות קמח + 1 כוס מים
   -   1 צרור כוסברה קצוצה דק (להשאיר מעט לעיטור)
   -   1 כף מחית שום
 
אופן ההכנה :
   -   לטגן בקדרה משך 7 דקות את הבצל בשמן, שום, ג'ינג'ר מלח
   -   להוסיף גזר, כורכום וקארי ולבחוש כמה שניות

   -   להוסיף מים רותחים ועדשים ולהביא לרתיחה
   -   להנמיך את האש ולבשל כ-10 דקות, עד שהגזר רך

   -   לכבות את האש ולטחון בבלנדר מוט
   -   להוסיף חלב קוקוס ומלח
   -   להחזיר לאש ולהסמיך בעזרת קמח ומים בלולים במקצף יד

   -   לתקן טעמים
   -   להוסיף כוסברה קצוצה ומחית שום ולהגיש

 
.............................................................................................................................................
INDIAN  SPICY  CURRIED  RED  LENTILS-CARROT  SOUP,  SCENTED  WITH  COCONUT  LIQUID  AND  CILANTRO
 ............................................................................................................................................


 
INGREDIENTS :
   -   For frying :
          
-   3 tbsp canola oil
           -  
1 large onion, coarsely chopped
          
-   12 cloves garlic, sliced
          
-   3 cm sliced ginger root / 6 frozen cubes
          
-   1 tsp fine salt
   
-   4 large carrots unpeeled and sliced fairly thin

   -   Spices   -   4 full teaspoons curry powder
                    
-   1 spoonful of turmeric
  
-   3 liters of boiling water
  
-   2 cups red lentils
  
-   1 can of coconut liquid (leave a little for decoration-drip)
  
-   2 heaping teaspoons fine salt
  
-   For thickening :
          
-   3 heaping tablespoons flour + 1 cup water
  
-   1 bunch of finely chopped coriander
   -   1 heaping tablespoon of mashed garlic

 
PREPARATIONS :
   -   In the casserole fry for 7 minutes the onion in oil and add garlic,
       ginger and salt
  
-   Add carrots, turmeric and curry and stir for a few seconds

  
-   Add boiling water and lentils and bring to a boil 
  
-   Reduce the heat and cook for about 10 minutes until the carrots

       are soft
   -   Turn off the fire and grind the soup with a blender rod
   -   Add coconut liquid and salt
  
-   A short cooking for  thickening with mixed flour and water

   -   Fix flavors
 
  -   Add garlic mash and chopped coriander (Leave some for

       decoration) and and serve
 
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה