INDIAN SPICY CURRIED RED LENTILS-CARROT SOUP, SCENTED WITH COCONUT LIQUID AND CILANTRO
SEE TRANSLATION BELOW
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................
מרק צמחוני מוקרם טעים-טעים ... "פיצוץ" של טעמים ובריאות הישר מהמטבח ההודי
.............................................................................................................................................
מרק עדשים כתומות וגזר מהמטבח ההודי, פיקנטי, בניחוח קארי,
חלב קוקוס וכוסברה
.............................................................................................................................................
חלב קוקוס וכוסברה
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- לטיגון :
- 3 כף שמן קנולה
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 12 שיני שום פרוסות
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס / 6 קוביות קפואות
- 1 כפית מלח דק
- 4 גזרים גדולים לא קלופים ופרוסים די דק
- תבלינים - 4 כפיות מלאות אבקת קארי
- 1 כפית מלאה כורכום
- 3 ליטר מים רותחים
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 קופסא של חלב קוקוס מופחת שומן / מי קוקוס (להשאיר מעט לעיטור-
טפטוף)
- 2 כפיות גדושות מלח
- להסמכה :
- 3 כפות גדושות קמח + 1 כוס מים
- 1 צרור כוסברה קצוצה דק (להשאיר מעט לעיטור)
- 1 כף מחית שום
- לטיגון :
- 3 כף שמן קנולה
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 12 שיני שום פרוסות
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס / 6 קוביות קפואות
- 1 כפית מלח דק
- 4 גזרים גדולים לא קלופים ופרוסים די דק
- תבלינים - 4 כפיות מלאות אבקת קארי
- 1 כפית מלאה כורכום
- 3 ליטר מים רותחים
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 קופסא של חלב קוקוס מופחת שומן / מי קוקוס (להשאיר מעט לעיטור-
טפטוף)
- 2 כפיות גדושות מלח
- להסמכה :
- 3 כפות גדושות קמח + 1 כוס מים
- 1 צרור כוסברה קצוצה דק (להשאיר מעט לעיטור)
- 1 כף מחית שום
אופן ההכנה :
- לטגן בקדרה משך 7 דקות את הבצל בשמן, שום, ג'ינג'ר מלח
- להוסיף גזר, כורכום וקארי ולבחוש כמה שניות
- להוסיף מים רותחים ועדשים ולהביא לרתיחה
- להנמיך את האש ולבשל כ-10 דקות, עד שהגזר רך
- לכבות את האש ולטחון בבלנדר מוט
- להוסיף חלב קוקוס ומלח
- להחזיר לאש ולהסמיך בעזרת קמח ומים בלולים במקצף יד
- לתקן טעמים
- להוסיף כוסברה קצוצה ומחית שום ולהגיש
- לטגן בקדרה משך 7 דקות את הבצל בשמן, שום, ג'ינג'ר מלח
- להוסיף גזר, כורכום וקארי ולבחוש כמה שניות
- להוסיף מים רותחים ועדשים ולהביא לרתיחה
- להנמיך את האש ולבשל כ-10 דקות, עד שהגזר רך
- לכבות את האש ולטחון בבלנדר מוט
- להוסיף חלב קוקוס ומלח
- להחזיר לאש ולהסמיך בעזרת קמח ומים בלולים במקצף יד
- לתקן טעמים
- להוסיף כוסברה קצוצה ומחית שום ולהגיש
.............................................................................................................................................
INDIAN SPICY CURRIED RED LENTILS-CARROT SOUP, SCENTED WITH COCONUT LIQUID AND CILANTRO
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- For frying :
- 3 tbsp canola oil
- 1 large onion, coarsely chopped
- 12 cloves garlic, sliced
- 3 cm sliced ginger root / 6 frozen cubes
- 1 tsp fine salt
- 4 large carrots unpeeled and sliced fairly thin
- Spices - 4 full teaspoons curry powder
- 1 spoonful of turmeric
- 3 liters of boiling water
- 2 cups red lentils
- 1 can of coconut liquid (leave a little for decoration-drip)
- 2 heaping teaspoons fine salt
- For thickening :
- 3 heaping tablespoons flour + 1 cup water
- 1 bunch of finely chopped coriander
- 1 heaping tablespoon of mashed garlic
- For frying :
- 3 tbsp canola oil
- 1 large onion, coarsely chopped
- 12 cloves garlic, sliced
- 3 cm sliced ginger root / 6 frozen cubes
- 1 tsp fine salt
- 4 large carrots unpeeled and sliced fairly thin
- Spices - 4 full teaspoons curry powder
- 1 spoonful of turmeric
- 3 liters of boiling water
- 2 cups red lentils
- 1 can of coconut liquid (leave a little for decoration-drip)
- 2 heaping teaspoons fine salt
- For thickening :
- 3 heaping tablespoons flour + 1 cup water
- 1 bunch of finely chopped coriander
- 1 heaping tablespoon of mashed garlic
PREPARATIONS :
- In the casserole fry for 7 minutes the onion in oil and add garlic,
ginger and salt
- Add carrots, turmeric and curry and stir for a few seconds
- Add boiling water and lentils and bring to a boil
- Reduce the heat and cook for about 10 minutes until the carrots
are soft
- Turn off the fire and grind the soup with a blender rod
- Add coconut liquid and salt
- A short cooking for thickening with mixed flour and water
- Fix flavors
- Add garlic mash and chopped coriander (Leave some for
decoration) and and serve
- In the casserole fry for 7 minutes the onion in oil and add garlic,
ginger and salt
- Add carrots, turmeric and curry and stir for a few seconds
- Add boiling water and lentils and bring to a boil
- Reduce the heat and cook for about 10 minutes until the carrots
are soft
- Turn off the fire and grind the soup with a blender rod
- Add coconut liquid and salt
- A short cooking for thickening with mixed flour and water
- Fix flavors
- Add garlic mash and chopped coriander (Leave some for
decoration) and and serve
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה