קארי ירקות הודי פיקנטי בחלב קוקוס - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


     
פיצוץ של טעמים פיקנטיים.  ארוחה צמחונית מושלמת טעימה-טעימה
 INDIAN  CREAMY  COCONUT  VEGETARIAN  CURRY
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם

....................................................................................................................................................................................

פיצוץ של טעמים פיקנטיים.  ארוחה צמחונית מושלמת טעימה-טעימה

.............................................................................................................................................
קארי ירקות הודי פיקנטי בחלב קוקוס  
.............................................................................................................................................


     לקצוץ את כל הירקות
     לטגן את הבצל בשמן ומלח ולהוסיף ג'ינג'ר ושום 
  להכין את תערובת התיבול עם רסק העגבניות 

 תוספות בגמר הבישול


 מצרכים ל-4 מנות :
   הירקות :
      -   2 תפוחי אדמה  / בטטות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל ביס גדול
      -   4 כוסות ירקות מעורבים חתוכים לגודל ביס גדול(כרוביתברוקולי, גזר)
      -   2 עגבניות חתוכות לקוביות, ללא הגרעינים
      -   1 כוס גרגרי חומוס קפואים / משומרים
   לרוטב הקארי :
      -   לטיגון :
           -   1 כף שמן קנולה
           -   1 בצל קצוץ
           -   1 כפית מלח דק (לקירמול הבצל)
           -   2.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר / 3 קוביות ג'ינג'ר קפואות
           -   4 שיני שום גדולות פרוסות
      -   לתערובת התיבול :     
           -   2 רסק עגבניות קטן
           -   גרידת לימון
           -   תבלינים :
                -   1 כף אבקת קארי
                -   1 כפית (כורכום, הל)
                -   1.5 כפית גרגרי כוסברה טחונים
                -   1/2 כפית (כמון, גארם-מסאלה )
                -   1 כף מחוקה סוכר חום
   לבישול :
      -   2 כוסות מים רותחים
      -   2 כף מיץ לימון
      -   מלח
   לסיום ההכנה :
      -   1 קופסת שימורי חלב קוקוס מופחת שומן
      -   1/2 כוס יוגורט
      -   1/2 צרור כוסברה קצוצה (חלק להשאיר לעיטור המנה)
   לעיטור המנה :
      -   כוסברה קצוצה
 ....................................................................................................................................................................................

אופן ההכנה :
  
הכנה מראש ואיחסון בקירור בכלים נפרדים :
      -   לקצוץ את כל הירקות
      -   לטגן את הבצל בשמן ומלח ולהוסיף ג'ינג'ר ושום
      -   להכין את תערובת התיבול עם רסק העגבניות
   הבישול בקדרה :
      -   לחמם בקדרה את הבצל המטוגן על תוספותיו
      -   להוסיף את תערובת התיבול ולבחוש עוד 1/4 דקה עד שהרוטב ריחני
          ומתקרמל
      -   להוסיף את הגזר, תפוחי האדמה והעגבניות
      -   להוסיף מים רותחים + מיץ לימון, להביא לרתיחה, לכסות, להנמיך את האש

          ולבשל כחצי שעה, או עד תחילת ריכוך הירקות
      -   להוסיף את הכרובית וגרגרי החומוס לבישול קצר, רק עד

          למצב אל-דנטה ולכבות את האש
      -   להוסיף חלב קוקוס יוגורט וכוסברה ולבחוש
      -   לתקן טעמים ולהגיש
      -   ההגשה - עם אורז / אורז מלא ובעיטור כוסברה קצוצה

.............................................................................................................................................
הצילום מאתר
http://www.layersofhappiness.com/the-best-vegetable-curry-ever/

.............................................................................................................................................
 INDIAN  CREAMY  COCONUT  VEGETARIAN  CURRY
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS  FOR  4  SERVINGS :

The vegetables :
       -   2 potatoes / sweet potatoes diced big bite-sized
       -   4 cups of mixed vegetables cut into big bite size (cauliflower /

           broccoli, carrots)
       -   2 diced tomatoes, seedless
       -   1 cup chickpeas, frozen / canned
For the curry sauce :
      
-   For frying:
           
-   1 tablespoon canola oil
           
-   1 onion, chopped
           
-   1 teaspoon fine salt
           
-   2.5 cm grated ginger root / 3 frozen ginger cubes
           
-   4 large cloves garlic, sliced
      
-   For the seasoning mixture:
           
-   2 small packets of tomato paste
           
-    Lemon zest
           
-   Spices:
                
-   1 tablespoon curry powder
                
-   1 teaspoon (turmeric, cardamom)
                
-   1.5 teaspoon coriander seeds ground
                
-   1/2 teaspoon (cumin, garm-masala)
                 -   1 level tablespoon brown sugar
For cooking :
      
-  2 cups of boiling water
      
-  2 tablespoons lemon juice
      
Salt
 To complete the preparation :
      
-   1 canned reduced-fat coconut milk
      
-   1/2 cup yogurt
      
-   1/2 bunch of chopped cilantro (leave part for the dish
           decoration)
For decoration :
      -   Chopped coriander
....................................................................................................................................................................................
PREPARATIONS :
Pre-preparation and refrigerated storage in separate tools :
       -   Chop all vegetables
       -   Fry the onion in oil and salt and add ginger and garlic
       -   Prepare the seasoning mixture with tomato paste

Cooking in a casserole :
      
-   Heat the fried onion in the casserole
      
-   Add the seasoning mixture and stir for another 1/4 minute, until

           the sauce is fragrant and caramelized
      
-   Add carrots, potatoes and tomatoes
      
-   Add boiling water + lemon juice, bring to a boil, cover, lower the

           flame and cook for about half an hour, or until the vegetables
           begin to soften
      
-   Add cauliflower / broccoli and chickpeas for short cooking, only

           until the al-dente state and turn off  the fire
      
-   Add coconut milk, cilantro  and yogurt and stir
      
-   Fix flavors and serve
       -   Serving - with rice / whole rice and chopped coriander
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה