עוף אפוי פשוט ונפלא מבית סבתא צפורה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


  איך אפשר לשכוח את נתחי העוף הנדיבים של סבתא צפורה - עטיפה חיצונית פריכה ופנים עסיסי שהתמוסס בפה.  כמה פשוט, ככה טעים.
GRANDMA  FRANCA'S  DELICIOUS  ROASTED  CHICKEN
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-סבתא צפורה + סבא יורק בשואה.  תמונת טל והסבים.  70
.....................................................................................................................................................................................

המתכון הזה מחזיר אותי לבית סבא יורק וסבתא צפורה.  זוג ניצולי שואה, שבחרו "לשתוק" את הנושא ולהיוולד מחדש לחיים נהנתניים.  המקרר היה תמיד מלא בכל טוב וכשבישראל מכונית פרטית היתה חזיון נדיר, להם היתה כבר אחת, ש"חרשה" את הארץ בטיולים, פיקניקים, מסעדות וחיי חברה עשירים.
למרות נדר השתיקה זכורות לי שתי שיחות, האחת עם סבא יורק והשנייה עם סבתא צפורה.
סבתא, עם מספר חרוט על ידה,  סיפרה לי שהיתה באושוויץ ועבדה כאחות בסביבתו של דר' מנגלה.  באותה תקופה דומני שעלו על עקבותיו וחיפשו עדים.  סבתא שיתפה אותי בבחירתה שלא להיענות לקריאה, כדי לא לחוות שנית את הזוועה מעל דוכן העדים.
סבא, גוי אוקראיני, פעיל במחתרת הפולנית, נתפס על-ידי הנאצים והושם במחנה ריכוז.  שם פגש בסבתא צפורה.
כנוצרי, זכר את ההתגרויות האנטישמיות בילדי היהודים וידע שיעשה הכל כדי למנוע זאת מילדיו.  מכאן הבחירה הברורה היתה לעלות ארצה ולהיות חלק מההוויה הישראלית - השתתפות במלחמת השחרור, פציעת גב, ששינתה את חייו ומעורבות חברתית.  פטריוט וציוני יותר מיהודים רבים שהכרתי, למרות שמעולם לא המיר את דתו.
טל, כמה עצוב היה לשמוע אותך אומרת בטלפון מפולין, שמצעד החיים הותיר אותך עם כל-כך הרבה שאלות ואין כבר מי לשאול.

.............................................................................................................................................
עוף אפוי פשוט ונפלא מבית סבתא צפורה - 4 מנות
.............................................................................................................................................

מצרכים :
    -   העוף :
         -   4 כרעיים

    -   לרוטב השרייה :
         -   2 כף שמן קנולה
         -   1/3 כוס חומץ פשוט - לשמירת עסיסיות העוף
         -   1 כפית גדושה שום כתוש / 1 כף אבקת שום
         -   2 כף פפריקה מתוקה
         -   מעט פפריקה חריפה / שבבי צ'ילי
         -   1/4 כוס מים

אופן ההכנה :
-   לערבב את רכיבי תערובת התיבול
-   לעסות את נתחי העוף בתערובת התיבול ולאחסן ללילה בקירור
-   לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות
-   להניח את נתחי העוף בתבנית

-   לבחירה - תפוחי אדמה - לעסות בתערובת התיבול + מלח דק בנדיבות ולהניח
    במרכז התבנית (העוף מוכשר ולכן איני ממליחה אותו)
-   לאפות כשעה, להפוך את התכולה פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב  ברוטב

    שנוצר
-   אם אפינו עם תפוחי אדמה, שדורשים השחמה, ניתן להניח את נתחי העוף בכלי

    הגשה מכוסה ברדיד אלומיניום ולשמור על חומם.  להשאיר את תפוחי האדמה
    בתנור לכמה דקות נוספות בחום של 250 מעלות
-   הסמכת הרוטב במידה ואפינו ללא תפוחי האדמה - להוציא את העוף לכלי הגשה

    מכוסה עם טיפול כנ"ל, לקפות שומן עודף ולהניח את התבנית על הגז, להביא
    את הרוטב לרתיחה ולעבות עם תוספת של כף גדושה קמח/קורנפלור בחושה
    בכוס מים
-   לתקן טעמים

ההגשה :
א.   עם תפוחי האדמה שניצלו עם העוף
ב.   על גבעת קוסקוס / בורגול / קינואה וירקות לקוסקוס - מסורתיים / אפויים
ג.    לצד פירה או אורז + רוטב שהוסמך
.............................................................................................................................................
.
GRANDMA  FRANCA'S  DELICIOUS  ROASTED  CHICKEN
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :
     -   4 chicken thighs
     -   Seasoning mix :

           -   2 tbsp of canola oil
           -   1/3 cup of vinegar - keeps the chicken juicy
           -   1 heaped teaspoon of crushed garlic / 1 tbsp garlic powder
           -   2 tbsp of sweet paprika
           -   some hot paprika / chili chips
           -   1/4 cup of water
PREPARATIONS :
     -   Mix the seasoning ingredients
      Massage the chicken pieces with the seasoning mix and store
         refrigerated per night
      Pre-heat the oven to 200 ° C
      Place the chicken pieces in a baking pan
      Optional addition - Potatoes rub with the seasoning  mixture +
         fine salt and put in the center of the baking pan (The chicken is
         kosher and  already salted)
     -   Bake for about an hour, turn the chicken twice during baking and
         moisten with the gravy
     -   If you bake with potatoes, that require browning, you can place

         the chicken pieces in a serving dish, covered with aluminum foil,
         and keep them warmLeave the potatoesn the oven for a few
         minutes in 250 ° C
     -   If you bake without potatoes, the gravy can be thickened -
         remove the chicken to a serving dish, covered with the same
         care, skim excess fat, and place the pan on the gas, bring the
         sauce to a boil and thicken with an extra heaping tablespoon
         of flour/cornstarch stirred in a glass of water
     -   Fix flavors


Serving :
     A.   With potatoes that were roasted with chicken
     B.   Next to couscous / bulgur / quinoa and couscous vegetable  -

           Traditional / baked
     C.   Next to mashed potatoes or rice + the thickened sauce
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה