עוף בגריל מחדר האוכל הקיבוצי שלי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




כמה פשוט ככה טעים...
GRILLED  CHICKEN  FROM  MY  KIBBUTZ  DINING  ROOM ... YUMMY
SEE TRANSLATION  BELOW
   סיפור-המתכון מחדר האוכל
.....................................................................................................................................................................................
רבים מלינים על האוכל שמוגש בחדר האוכל הקיבוצי.  אני דווקא נהניתי ממנו ברוב הפעמים ו-ששששש.... על דבר הכפירה הזה ...

לא, לא, זה לא היה בגלל שזה איפשר להשתחרר מטרחה במטבח הביתי, במקרים שזה נבצר ממני.  ממש לא.

כך או כך, ללא ספק העוף בגריל, שמוגש אצלנו בחדר האוכל הקיבוצי, אהוב עלי במיוחד.  כל כך אהוב שהעזתי לבקש את המתכון....

עמי המקסים, שמככב במטבח, העביר לי את המתכון באהבה, עם החיוך שובה הלב שלו....

עשיתי במתכון שינויים זניחים והרי הוא לפניכם. כמה פשוט ככה טעים.

.....................................................................................................................................................................................
עוף בגריל מחדר האוכל הקיבוצי שלי
.....................................................................................................................................................................................


מצרכים :

   העוף :
   -   4 כרעיים של עוף

   לתערובת תיבול :
    -   3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק-דק
    -   עלים מגבעול גדול של רוזמרין קצוצים דק
    -   עלי תימין קצוצים / 1 כפית מחוקה תימין יבש
    -   עלי אורגנו קצוצים/ 1 כפית מחוקה אורגנו יבש

    -   1 כף גדושה שום כתוש דורות
    -   1/4 כוס חומץ בלסמי
    -   3 כף רוטב סויה
    -   2 כף שמן זית
    -   תבלינים :

         -   1 כף פפריקה מתוקה
         -   לבחירה   -   1 כפית מחוקה פפריקה חריפה
      
                     -   1 כפית גדושה פפריקה מעושנת
   -   מעט מים ליצירת משחה נוחה לתיבול העוף

   לבחירה :
   -   תפוחי אדמה בקליפה חתוכים לקוביות בגודל ביס
   -   מלח דק

   להסמכת הרוטב :
   -   כף גדושה קורנפלור בחושה בכוס מים
    

.....................................................................................................................................................................................

אופן ההכנה :

   -   שריית העוף במרינאדה :

       -   לערבב את רכיבי תערובת התיבול, לעסות בה את נתחי העוף ולאחסן
           ללילה בקירור
   -   האפייה :
       -   לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות
       -   להניח את נתחי העוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה
       -   לבחירה - תפוחי אדמה - לעסות בתערובת התיבול + מלח דק
           בנדיבות ולהניח במרכז התבנית (העוף מוכשר ולכן איני ממליחה אותו)
       -   לאפות כשעה, להפוך את התכולה פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב  ברוטב
           שנוצר
       -   אם אפינו עם תפוחי אדמה, שדורשים השחמה, ניתן להניח את נתחי
           העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור חומם.  להשחים את תפוחי האדמה בתנור
           משך כמה דקות נוספות בחום של 250 מעלות
   -   הסמכת הרוטב במידה ואפינו ללא תפוחי האדמה :
       -   להוציא את העוף לכלי הגשה מכוסה
       -   לקפות שומן עודף מהרוטב, להניח את התבנית/קלחת על הגז
           ולהביא את הרוטב לרתיחה
       -   לעבות עם תוספת של כף גדושה קורנפלור בחושה בכוס מים
       -   לתקן טעמים

ההגשה :
   א.   עם תפוחי האדמה שניצלו עם העוף
   ב.   לצד קוסקוסבורגול / קינואה וירקות לקוסקוס - מסורתיים / אפויים
   ג.   לצד פירה או אורז + רוטב שהוסמך

.....................................................................................................................................................................................
GRILLED  CHICKEN  FROM  MY  KIBBUTZ  DINING  ROOM
.....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS :

   The chicken :

     -   4 chicken thighs

   Seasoning mix :

            3 sprigs of parsley
finely chopped
            Leaves of a large sprig of rosemary
, finely chopped
            Chopped thyme leaves / 1 level tsp of dried
thyme
            Chopped oregano leaves / 1 level tsp
of dried oregano
            1 heaped tbsp of crushed garlic 

            1/4 cup
of balsamic vinegar
            3 tbsp
of soy sauce
            2 tbsp of olive oil
            Spices   -   1 tbsp of sweet paprika
                             -   For choice    -   1 level tsp of hot paprika
                                                      -  1  heaping tsp of smoked paprika
           -   A bit of water to form a  good seasoning paste


   Optional : 

     -   Unpeeled potatoes cubed bite size
     -   Fine salt


   To thicken the sauce :
     -   Stir a tablespoonful of cornflour in a glass of water


.....................................................................................................................................................................................


PREPARATION :

   -   Soaking the Chicken in Marinade :
       
-   Mix the seasoning mix ingredients, massage the chicken and

           store refrigerated per night
   -   Baking :
        Pre-heat the oven to 200 ° C
       -   Place the chicken pieces in a baking pan lined with baking paper
        Optional addition - Potatoes rub with the seasoning  mixture +
           fine salt and put in the center of the baking pan (The chicken is
           kosher and  already salted)
       -   Bake for about an hour, turn the chicken twice during baking and
           moisten with the gravy
       -   If you bake with potatoes, that require browning, you can place
           the chicken pieces in a covered serving dish and keep them
           warmLeave the potatoesn the oven for a few minutes in
       250 ° C
   -   Thickening the sauce if we baked without potatoes :
       -   Remove the chicken into a covered serving dish
       -   Remove excess fat from the sauce, lay the pan / cauldron on the

           gas and bring the sauce to a boil
       -   Thicken with cornflour mixed with a glass of water

          -   Fix flavors

SERVING :

     A.   With potatoes that were roasted with chicken
     B.   Next to couscous / bulgur / quinoa and couscous vegetable  -

           Traditional / baked
     C.   Next to mashed potatoes or rice + the thickened sauce


.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה