קניידלך של פסח למרק עוף - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



קיץ, חורף, פסח, לא פסח, ארוחה הודית או סינית... מה הקשר...
מרק עוף וקניידלך חייבים להופיע בארוחת השבת אצלנו
KNEIDLACH - JEWISH  PASSOVER 
 MATZO  BALLS  FOR  CHICKEN  SOUP
SEE  TRANSLATION  BELOW 
סיפור-איתן, נכד זללן וקניידלך שצריכים להיות קשים.... תמר + 70
 .............................................................................................................................................
בני אמר לי פעם שאקח בחשבון שלאיתן, נכדי בן השנתיים יש "פסיק" מקום בבטן לאוכל. 
 
  אז איזה גודל "פסיק" זה כשהקטנצ'יק  "שאב", בנשימה אחת, שתי קערות מרק עוף עם ירקות וארבעה קניידלך ענקיים והשאיר את תמר, בתי מלכת הקניידלך המשפחתית, ללא אספקה?...

ובעניין הקניידלך, הם ממורשת יהדות מזרח
אירופה - ט-ע-י-מ-י-ם, ממלאים את הבית בחמימות וניחוחות של שבת וחג, אווריריים, תפוחים ונימוחים.
 
פשוט הא?   אמממממ….מסתבר שלא כל כך.

 בנה בן הארבע של חברתי הטריפוליטאית, הלך בעקבות הריח, הקיש על דלתי וביקש בביישנות צלחת מרק עם קניידלך.  כשסיים  היתה הבעת מה של אי שביעות רצון נסוכה על פניו.  מה קרה חמודי? 

 " אמממ ….זה לא כמו הקניידלך של אמא שלי.
קניידלך צריכים להיות קשים כאלה …..."

נו טוב, אולי בטריפולי עשו קניידלך קשים…….

 .............................................................................................................................................
קניידלך - 18 יחידות
 .............................................................................................................................................
  
הכנת העיסה מראש :            
      -   לערבב היטב : 
                  -   3 ביצים בגודל L
                  -   6 כפות (1/3 כוס) מים חמים לא רותחים
                  -   3 כפות שמן קנולה
                  -   1 כפית מלח דק
      -   לערבב בנפרד ולהוסיף לביצים : 
                  -   1 כוס מדידה בינ"ל של קמח מצה
                  -   1 כפית מלאה מעט אבקת אפייה
      -   לערבב היטב ולהניח לשעה לפחות במקרר בכלי מכוסה -  העיסה צריכה
          להיות נוחה לעיבוד - לא קשה מדי ולא רכה
הבישול :              
             להרתיח מרק לבישול הקניידלך :
                  -    שפע של מים
                  -    1 כף אבקת מרק עוף
                  -    1 כפית מחוקה שום כתוש
                  -    1 כף שמן קנולה
                  -    מלח במידת הצורך
       -    לאסוף כפית גדושה מהעיסה ובידיים רטובות ליצור 18כדורים.  חשוב לגלגל
            היטב (כדי שלא יתפרקו בבישול)
       -    להנמיך את אש המרק (למניעת התפרקות הקניידלך)
       -    להכניס את הקניידלך אחד-אחד לסיר  המרק 
       -    לבשל על אש נמוכה חצי שעה לפחות
ההגשה :
       -  עם מרק עוף

 .............................................................................................................................................
 .............................................................................................................................................

KNEIDLACH - JEWISH  PASSOVER 

 MATZO  BALLS  FOR  CHICKEN  SOUP

 .............................................................................................................................................

Chicken Soup and kneidlach must appear at all our Saturday meals, no matter if it's Summer, WinterIndian or Chinese meal...
  
.............................................................................................................................................
KNEIDLACH - 18 UNITS
.............................................................................................................................................

ADVANCE  PREPARATION :


  -   Mix well :
                   - 3 eggs size Large
                   - 6 tablespoons of warm water
                   - 3 tablespoons of canola oil
                   - 1 teaspoon salt
       -   Mix separately and add to the eggs :
                   - 1 cup matzo meal (250 ml)
                   - 1 tsp of baking powder
       -   Mix well and place in a covered container in the refrigerator for
           an hour at leastMixture should be easy to work with - not too
           hard and not soft

   
COOKING :
        -   Bring to a boil before cooking the kneidlach:
                   Plenty of
water
                   1 tablespoon chicken soup powder
                   1 teaspoon crushed garlic
                   1 tablespoon
canola oil
                   Salt if necessary
      -   Collect a heaped teaspoon of mixture and  make 18 balls with
          wet hands.  Roll carefully (so they do not fall apart while cooking)
      -   Lower the fire (to prevent the kneidlach from falling apart
)
       Put the kneidlach in the
pot one by one
       Cook on low heat for at least half an hour

SERVING :
      -   With chicken soup

 ............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה