עוף יווני קלאסי אפוי בלימון שום ואורגנו - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 אוכל יווני - כמה פשוט ככה טעים ...
GREEK  STYLE  BAKRD  CHICKEN  MARINATSD  IN  LEMON  GARLIC  AND  OREGANO
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-המלון של טינה ביואנינה-יוון והמסעדה עם הג'ימבורי
.....................................................................................................................................................................................

Perama - כפר יווני קטן ליד יואנינה, עם תצפית מרהיבה להרי הפינדוס.

  Cave Apartments - מלון משפחתי נפלא.   3 דקות הליכה ממערת הנטיפים, כמה דקות נסיעה מיואנינה ומהאגם היפה.  לא ממש קרוב אבל יכול לשמש בסיס לטיולים לכפרים בהרי הפינדוס. 



איך אפשר לשכוח את טינה, בעלת  המלון המקסימה.  חייכנית, לבבית, מייעצת, עוזרת ובעיקר נותנת תחושה של בית. 



טיולים יומיים לכפרים בהרי הפינדוס בדרכים צרות, תלולות, פתלתלות ומאתגרות ובחמש בערב אתנחתא מהמסלול המפרך.
   תופסים שלווה במסעדתAllou Gi Allou  שממוקמת בשולי הכפר.  אוכל טוב, אוירה נפלאה ויחס מחויך.


גולת הכותרת במסעדה, למשפחות עם ילדים קטנים - ג'ימבורי מטופח ועשיר עם שמרטפיות חביבות ואחראיות ששומרות על הילדים.  הילדים נהנים וההורים נחים וזוכים לזמן איכות רגוע.





התאומים צצו לפתע כשאביתר עם מריצה על הראש.  "אני שבלול רעב.... רוצה נקניקיות ...."



נו טוב ... ארוחת ערב טעימה במקום, מקלחות ולמיטות.  מה צריך יותר?....   

















כיף חיים ...
 .....................................................................................................................................................................................
עוף יווני קלאסי אפוי בלימון שום ואורגנו
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים ל-6-9 מנות :
העוף :
   -   6 כרעיים עוף
למרינאדה :
   -   1 כוס יוגורט
   -   3 כפות שמן זית
   -   4 כפות מיץ לימון
   -   גרידת לימון
   -   6 שיני שום מעוכות / 1 כפית אבקת שום
   -   1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
   -   1/2 כף אורגנו יבש
   -   2 כפיות מלאות סוכר חום
   -   1/2 כפית מלח דק, רק במידת הצורך אם העוף מוכשר
   -   פלפל שחור גרוס
   -   1 כף גדושה קורנפלור/קמח להסמכת הרוטב
אופן ההכנה :

   -   לערבב את כל רכיבי רוטב השרייה ולהשרות את נתחי העוף למשך 30 דקות

       ועדיף ללילה
   -   לאפות משך כשעה, עד השחמה, בתנור שחומם ל-200 מעלות

   -    לאפות בתבנית פתוחה משך כשעה, עד השחמה ולהפוך את הנתחים
       פעמיים במהלך האפייה
   -   הסמכת הרוטב בתום האפייה :
         -   להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו
         -   להעביר את הרוטב לקלחת, להסיר שומן עודף, להוסיף מים אם רוצים
             להגדיל את כמות הרוטב ולהביא לרתיחה על הגז
         -   להסמיך עם תערובת בלולה של כף גדושה קורנפלור/קמח  וכוס מים
   -   לתקן טעמים



 בתיאבון
.....................................................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................................................GREEK  STYLE  BAKRD  CHICKEN  MARINATSD  IN  LEMON  CARLIC  AND  OREGANO
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  6-9  SERVINGS :
 
Chicken :
    -   6 whole chicken legs
Marinade :
    -   1 cup yogurt
    -   3 tablespoons olive oil
    -   4 tablespoons lemon juice
    -   Lemon zest
    -   6 crushed garlic cloves / 1 teaspoon garlic powder
    -   1/4 bunch of chopped parsley
    -   1/2 tablespoon dried oregano
    -   2 full teaspoons brown sugar
    -   1/2 teaspoon fine salt
    -    Ground black pepper
    -   1 tablespoon of cornstarch / flour

PREPARATIONS :
   -   Mix all marinating ingredients and soak the chicken pieces for 30
       minutes and preferably overnight
   -   Heat the oven to 200 degrees C
   -   Bake in an open baking pan for about an hour, until browned and

        turn the pieces twice during baking
   -   Thickening the sauce after baking :
           -   Place the chicken in a covered serving dish and keep it warm
           -   Pour the sauce into a small pot, remove excess fat, add water

               if you want to increase the amount of sauce and bring to a boil
              on the gas
          -   Thicken with a mixture of cornstarch / flour and water
   -   Fix flavors
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה