עוף ישראלי חגיגי אפוי בתפוזים ויין - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


עוף חגיגי הכי ישראלי שיש....
   ISRAELI   CHICKEN  BAKED  WITH  ORANGES  AND  WINE
סיפור-נוף כלניות.  תמונות - תום + נועה + חגי + ציפי

.....................................................................................................................................................................................

כששואלים מה ישראלי בעיני, מיד עולים, מנבכי זיכרונות הילדות,  תמונות של הרי הכרמל בעונת הפריחה, מכוסים במרבדי  כלניות אדומות וצופנים מחבואים עם מצבורי רקפות ביישניות.




 

זוכרת, עוד לפני שהוכרז על צמחים מוגנים, איך נבלענו כילדים בתוך הגבעות הפורחות וחזרנו הביתה  כשזרוע אחת חובקת זר ענק של כלניות ובשנייה רקפות.
 




מה עוד ישראלי?  כמובן.... איך אפשר לשכוח את התפוז ושאר ההדרים, אז וואלה... 


.....................................................................................................................................................................................
עוף ישראלי חגיגי מזוגג בתפוזים ויין

.....................................................................................................................................................................................
מצרכים :

   -   העוף :
           -   4-6 כרעיים של עוף
   -   רוטב לשריית העוף :
           -   מיץ מתפוז
           -   גרידת תפוז (רצוי בעל קליפה צהובה וללא קליפה הלבנה, למניעת

               מרירות)
           -   1 כפית גדושה שום כתוש דורות / 4 שיני שום כתושות
           -   4 עלי דפנה
           -   פלפל שחור גרוס
           -   1/3 כוס רוטב סויה
           -   1 כוס יין אדום יבש
           -   1 כף גדושה סוכר חום / דבש
           -   1 כף שמן קנולה

   -   להסמכת הרוטב :  
           -   1 כף גדושה קמח / קורנפלור
           -   1 כוס מים




.....................................................................................................................................................................................

אופן ההכנה :
   -   שריית העוף
           -   לערבב את מצרכי הרוטב ולהשרות בו את העוף למשך לילה בקירור
   -   האפייה :
           -   לחמם את התנור ל-200 מעלות
           -   לאפות בתבנית פתוחה משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים במהלך

               האפייה
   -   הסמכת הרוטב בתום האפייה :
           -   להניח את נתחי העוף בכלי הגשה מכוסה ברדיד אלומיניום ולשמור בתנור

               חם
           -   להסיר את השומן שהצטבר על הרוטב
           -   לשים את תבנית האפייה, עם הרוטב, ישירות על אש הגז ולהביא

               לרתיחה עדינה
           -   להוסיף להסמכה תערובת של מים וקמח/קורנפלור
   -   לתקן טעמים
   -   הגשה :
           -   עם אורז, בורגול או קוסקוס, לצד כלי עם הרוטב

   -   הקפאה :
           -   ניתן להקפיא



.....................................................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה