טאג'ין בשר מרוקאי בתיבול צ'רמולה ודבש והכל אודות צ'רמולה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


אם אתם אוהבים קדרות בשר ממש עשירות וטעימות, את חייבים להכין זאת מיד .....
MOROCCAN  BEEF  TAGINE  
WITH  CHERMOULA  AND  HONEY
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-הכל אודות הצ'רמולה
.....................................................................................................................................................................................


מקורו של רוטב הצ'רמולה במטבח הצפון אפריקאי (מרוקו, תוניסיה ואלג'יריה), שם הוא משודך לסרדינים מחותנים ("מג'אווזים", בסגנון מוגאדור), אבל זו רק נקודת המוצא. הוא יכול לשמש כמרינדה לשרייה או כמטבל קר שמוסף קר למגוון מנות.

הכי חשוב - שומרים בצנצנת במקרר עד 3 שבועות

מה עושים איתו?

מתבלים או משרים בשר, עוף, פירות ים, טופו וירקות בגריל
משמש כרוטב טבילה קר לצד דג מטוגן, צלוי או אפוי ושלל מטוגנים 
מוסיפים לטוסט אבוקדו
משמש כרוטב לסלט רענן

מוסיפים כף או שתיים למרק הירקות של הקוסקוס או כל מרק אחר
מוסיפים כף למחבת של השקשוקה
 .....................................................................................................................................................................................

טאג'ין בשר מרוקאי בתיבול צ'רמולה ודבש 
והכל אודות צ'רמולה 
.....................................................................................................................................................................................

אם אתם אוהבים קדרות בשר ממש עשירות וטעימות,
אתם חייבים להכין זאת מיד ....

טיפים לקדרות בשר :
    -   הקדרה המומלצת והטיפול בה :
             א.   קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק, עם מכסה שמותאם להכנסה לתנור
             ב.   קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי, יש להשרות
                   במים כשעה לפני השימוש)
    -   הכנה התבשיל יום מראש :
            כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש.  הטעמים מתמזגים וחימום חוזר אפילו משביח 
            את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות לארוחה
    -   המלחה :
            מומלץ להמליח רק לקראת סוף הבישול - זה עוזר לריכוך הבשר

מצרכים :
   לצ'רמולה :    
   -   תבלינים לחימום ופתיחת טעמים :
          -   3 כפות זרעי כוסברה טחונים
          -   2 כפיות כמון טחון
   -   במעבד מזון :
          -   1 כוס כוסברה טריים
          -   1 כוס פטרוזיליה טרייה
          -   4 שיני שום
          -   1 כף שורש ג'ינג'ר
          -   1 כף גרידת לימון
          -   1 כף מיץ לימון
          -   3 כפות שמן זית
          -   תבלינים   -   1 כפית פפריקה מעושנת
                            -   1/4 כפית פפריקה חריפה
                            -   1/2 כפית כורכום
                            -   1 כפית פלפל שחור גרוס, או יותר לפי הטעם
          -   מלח דק
   
לטאג'ין :
   -   הבשר :
          -   1.5 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות  
          -   3 כפות שמן קנולה 
   -   לבישול הקדרה :
          -   6 שיני שום קלופות ופרוסות
          -   3 כפות דבש
          -   3 כפות גדושות ממרח צ'רמולה
          -   2 כפיות פפריקה מתוקה
          -   1/2 כפית זעפרן שרוי במים / כורכום
          -   4 כוסות ציר או מים רותחים
   
מנות נילוות לבחירה :
          -   פיתה חמה
          -   פירה תפוחי אדמה
          -   קוסקוס / גרישה
          -   אורז לבן    

.....................................................................................................................................................................................

אופן ההכנה - מומלץ יום מראש :

   -
  הצ'רמולה
       -   בקדרה רחבה לקלות כמון וכוסברה, על אש בינונית משך 30-60 שניות והניחו במעבד 
           המזון
       -   במעבד המזון - להוסיף את יתר רכיבי הצ'רמולה ולטחון למחית חלקה, אך לא לפירה
   -   בישול הקדרה :
       -   לחמם תנור ל-150-160 מעלות צלסיוס
       -   באותה קדרה, על הגז, לצרוב את הבשר בשמן משך 3-4 דקות מכל צד 
        -   להוסיף את שאר המצרכים לבישול הקדרה + מים רותחים עד לכיסוי הבשר ולהביא לרתיחה
           עדינה (נוזלים רותחים ימנעו התקשות הבשר)
         -   לאפות בתנור משך 3-4 שעות, עם כיסוי - אפייה על סף רתיחה וללא בעבוע (הבשר מתרכך יותר 
           באפייה מאשר בבישול ממושך על הגז)                        
       -   לא לבחוש, רק לנענע מדי פעם בתנועה מעגלית
       -   המלחה - רק בשעת הבישול האחרונה (מלח מעכב את ריכוך הבשר)
       -   סמיכות הרוטב :
             -   אם סמיך מדי - להוסיף מים רותחים
             -   אם דליל - להוסיף תערובת של מים+קורנפלור/קמח

חימום חוזר למחרת היום :
 
  -   בתנור ב-150-160 מעלות

    -   או על אש גז נמוכה על סף רתיחה ללא בעבוע


הקפאה :
    -   ניתן להקפיא
.....................................................................................................................................................................................
  הצילום מהאתר
https://spiceamecooks.wordpress.com/2013/08/11/moroccan-beef-tagine-w-chermoula-and-
honey/
.....................................................................................................................................................................................
MOROCCAN  BEEF  TAGINE  WITH  CHERMOULA  AND  HONEY
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :

    For Chermoula :
    - Spices for heating and opening flavors :
           - 3 tablespoons ground coriander seeds
           - 2 teaspoons of ground cumin
    - For food processor :
           - 1 cup fresh coriander
           - 1 cup fresh parsley
           - 4 cloves of garlic
           - 1 tablespoon ginger root
           - 1 tablespoon lemon zest
           - 1 tablespoon lemon juice
           - 3 tablespoons of olive oil
           - Spices - 1 teaspoon of smoked paprika
                            - 1/4 teaspoon of hot paprika
                             - 1/2 teaspoon turmeric
                             - 1 teaspoon of ground black pepper, or more
           - Fine salt For the Tagine :
    -   The meat :
           - 1.5 kg of beef, cut into large cubes
           - 3 tablespoons canola oil
    - For cooking the casserole :
           - 6 peeled and sliced garlic cloves
           - 3 tablespoons of honey
           - 3 tablespoons of Chermoula spread
           - 2 teaspoons sweet paprika
           - 1/2 teaspoon saffron soaked in water / turmeric
           - 4 cups or boiling water Accompanying dishes :
           - Hot pita
           -   Mashed Potatoes
           - Couscous / Grisha
           -   White Rice
PREPARATIONS - RECOMMENDED  A  DAY  IN  ADVANCE :

    - The Charmula :
        - Heat cumin and coriander in the casserole, over medium heat for 30-60 seconds, and put in food processor
       
- Add the rest of cheroula ingredients to the food processor and grind to a smooth mash, but not puree - Cooking the casserole :
         - Preheat oven to 150-160 C degrees
        - In the same casserole, "close" the meat with oil, for 3-4 minutes on each side
         - Add the rest of the cooking ingredients + boiling water to cover the meat, and bring to a gentle boil
         - Bake covered, in the oven, for 3-4 hours
       - Don't stir, just shake occasionally in circular motion
         - The salt - Add only at the last hour
         - Thickness of the sauce:
              - If too thick - add boiling water
             
- If thin - add a mixture of water + cornstarch / flour HEATING THE FOLLOWING DAY :
    - In the oven at 150-160 C degrees
    - Or on a low gas fire
FREEZING :
- You can freeze
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה