מוסקה יוונית - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 אין יותר יווני מזה..  לא כשר אבל  נפלא...
GREEK  MOUSSAKA
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי



....................................................................................................................................................................................

אין יווני יותר מזה.  לא כשר אבל מנחם ונפלא ....
מאפה יווני קלאסי שמשלב בין חצילים, בשר ותפוחי אדמה, עם רוטב בשאמל שעוטף הכל.   החצילים מהווים מרכיב מסורתי, אבל אפשר בהחלט להמיר אותם בתפוחי אדמה.

למוסקה קלילה יותר מוותרים על שכבת תפוח האדמה או מחליפים בפרוסות עגבנייה או זוקיני
 .....................................................................................................................................................................................
מוסקה יוונית
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים ל-6 מנות : 
   
   תבנית אפייה :
      -  סיר רחב שניתן לשימוש על גז ובתנור / כלי חרס בגודל 26X26 ס"מ
   הירקות :
      -   החצילים   -   3 חצילים (מומלץ מזן בלאדי) 
                         -   1 כפית מלח דק
                         -   2 כפות שמן זית
      -   תפוה"א    -   1 תפוח אדמה גדול
   למלית הבשר :
     -   1 כף שמן זית
     -   1 בצל גדול קצוץ
     -   3 שיני שום כתושות
     -   1/2 ק"ג בשר בקר טחון
     -   1/2 כוס יין אדום יבש
     -   2 עגבניות קצוצות דק
      -   3 כפות מחית עגבניות (חפיסה קטנה)      
     -   תבלינים   -   1/4 כפית קינמון טחון
                       -   2 עלי דפנה
                       -   2 כפיות אורגנו יבש
                       -   פלפל שחור גרוס
                       -   1.5 כפית סוכר חום
                       -   1 כפית מחוקה מלח דק
   -   1/2 כוס חציל קלוי על האש (אני נעזרת בצנצנת קנויה)
   לבשאמל :
     -   60 גרם חמאה
     -   5 כפות קמח
     -   2.5 כוסות חלב
     -   מלח דק
     -   1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
     -   1/4 כפית פלפל שחור גרוס
     -   50 גרם (1/2 כוס) גבינת קשקבל / פרמזן מגוררת / כל גבינה קשה חריפה אחרת
     -   1 ביצה + 1 חלמון
   לציפוי פריך :
     -   1/3 כוס פירורי לחם פנקו


.....................................................................................................................................................................................

אופן ההכנה :

   הירקות :
   -   החצילים :
           -   לפרוס לאורך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
          -   להניח בשכבות במסננות רחבה, לזרות מלח בין שכבה לשכבה ולהניח להזיע לחצי שעה 
              (תהליך שינקז נוזלים ויסיר מרירות) 
          -   לחמם תנור ל-240 מעלות צלסיוס ולהכין 1-3 תבניות מצופות בנייר אפייה
          -   לנגב את החצילים היטב במפיות נייר, כדי להסיר את עודפי המלח
          -   להבריש בשמן ולאפות כ-15-20 דקות עד הזהבה וריכוך.  להניח בצד לקירור קל
   -   תפוח האדמה :
          -   מבשלים את תפוח האדמה בקליפתו, מקררים מעט, קולפים, פורסים לרוחב לפרוסות 
              בעובי 1 ס"מ ומניחים בצד
   מלית הבשר :
   -   לחמם סיר רחב עם שמן ולטגן בצל  עד הזהבה עדינה. להוסיף שום לטיגון של דקה

   -   להוסיף בשר ולבשל עד לשינוי הצבע ולפורר ולערבב

   -   להוסיף יין ולבשל משך 1.5 דקות עד שיתאדה ויתנדף ריח האלכוהול

   -   להוסיף את שאר רכיבי המלית, פרט לחציל הקלוי, לערבב, לבשל על אש נמוכה משך 15 

       דקות או עד לצמצום לרוטב סמיך

   -   להוסיף את החציל הקלוי ולשפר טעמים 
  רוטב בשאמל :
   -   להמיס חמאה בסיר, על אש נמוכה.  
   -   להוסיף קמח ולבשל כדקה ליצירת רביכה, תוך כדי עירבוב
   -   להוסיף חלב ולבשל, תוך כדי ערבוב, משך 5-4 דקות, עד הסמכה. (עד שהרוטב יוצר ציפוי 
       עבה על גב כף עץ)
   -   להסיר מהאש, לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט. להוסיף גבינה ולערבב
   -   לצנן לטמפ' החדר ולערבב פנימה ביצים
   -   לכסות עד לשימוש
   הרכבת המנה :    
   -   לרפד את התבנית בפרוסות החצילים האפויות, ולהניח אותן כך שחלק מהן יוכלו לכסות את 
       השוליים ולסגור על המלית
   -   להניח מעל שכבה של פרוסות תפוח אדמה ולתבל במלח
   -   לכסות בשכבה של מלית הבשר
   -   לכסות בשאר פרוסות החצילים 
   -   לצקת רוטב בשאמל מעל לחצילים
   -   לפזר פירורי לחם פנקו
   האפייה : 
   -   לחמם תנור ל-180 מעלות צלסיום
   -   לאפות את המוסקה כ-30-45 דקות עד שהיא מתייצבת ומקבלת גוון זהוב-חום
   -   לחכות 10 דקות לפני החיתוך, אחרת המאפה יקרוס, ולהגיש
הקפאה :
   -   לקרר, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא
   -   להפשיר, לחמם תנור ל-180 מעלות צלסיוס
   -   לאפות ללא כיסוי משך 25 דקות, עד שסכין שמוחדרת במרכז יוצאת חמה


.....................................................................................................................................................................................
  הצילום מהאתר
https://www.recipetineats.com/moussaka-greek-eggplant-beef-bake/
.....................................................................................................................................................................................
GREEK  MOUSSAKA
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :

   
 
PREPARATIONS 

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה