העוף של סבתא צפורה, צלוי עם פרחי כרובית ודלורית - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




  כמה פשוט ככה טעים .... ואפילו בריא....
GRANDMA  FRANCA'S  CHICKEN,  ROASTED  WITH  CAULIFLOWER  AND  BUTTERNUT  SQUASH
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................

כמה פשוט ככה טעים  ואפילו .... בריא....
 .....................................................................................................................................................................................

העוף של סבתא צפורה, צלוי עם פרחי כרובית ודלורית
.....................................................................................................................................................................................





מצרכים : 


  העוף :
     -   8 כרעיים
   לרוטב השרייה (חצי לעוף וחצי לירקות) :

     -   2 כפות שמן זית
     -   1/2 כוס חומץ פשוט - לשמירת עסיסיות העוף
     -   2 כפיות גדושות שום כתוש / 2 כפיות גדושות אבקת שום
     -   2 כפות פפריקה מתוקה

     -   לבחירה - פפריקה חריפה / שבבי צ'ילי
     -   2 כפיות מלאות מלח דק
     -   1/2 כוס מים
   הירקות :
     -   1 דלורית בגודל בינוני, חתוכה לקוביות בגודל ביס גדול

     -   2 ראשי כרובית בגודל בינוני, מפורקים לפרחים גדולים

אופן ההכנה :


   -   להשרות את נתחי העוף, למשך לילה, במחצית מרוטב השרייה
    -   לחתוך את הירקות ולאחסן בקירור
   -   לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות
   -   להוסיף לרוטב השרייה שנותר 2 כפות שמן זית וכפית מלח דק ולערבב עם הירקות
   -  להניח את הירקות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהניח את נתחי העוף מעל 
       לירקות
   -   לאפות כשעה וכעבור חצי שעה להזיז את העוף לשוליים ולרכז את הירקות במרכז התבנית.  
       להרטיב הכל ברוטב.שנוצר ולהוסיף מעט מים במידת הצורך
   -   לאפות עוד רבע שעה, להפוך את הירקות, להרטיב ברוטב ולאפות עוד רבע שעה
   -   לתקן טעמים

.....................................................................................................................................................................................
GRANDMA  FRANCA'S  CHICKEN,  ROASTED  WITH  CAULIFLOWER  AND  BUTTERNUT  SQUASH
.....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS :

    The chicken :
      - 8 whole chicken legs
    For marinade (half for chicken and half for vegetables) :
      - 2 tablespoons of olive oil
      - 1/2 cup vinegar - to keep the chicken juicy
      - 2 Full teaspoons of crushed garlic / 2 teaspoons full of garlic powder
      - 2 tablespoons sweet paprika
      - Optional - Spicy paprika / chili Chips
      - 2 full teaspoons of fine salt
      - 1/2 cup water
    The vegetables :
      - 1 medium sized butternut squash, cut into large bite sized cubes
      - 2 medium sized cauliflowers, divided into large flowers


PREPARATIONS :

- Soak the chicken, overnight, in half of the marinade
    - Cut the vegetables and refrigerate
    - Preheat the oven to 200 C
    - Add to remaining marinade 2 tablespoons olive oil and a teaspoon of salt and mix with the vegetables
    - Lay the vegetables in one layer in a baking dish lined with baking paper
    - Place the chicken chunks over the vegetables
    - Bake for about half an hour. Expose the vegetables, moving them to the center with the chicken pieces around them. Wet everything with the sauce and add a little water if needed
    - Bake another quarter of an hour, turn the vegetables, wet with the sauce and bake another quarter of an hour
    - Fix flavors
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה