טעים-טעים ו... אפילו בריא
WHOLE RICE AND CARROTS SCENTED WITH CINNAMON AND CORIANDER
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-מצולם. על דיי-2
.....................................................................................................................................................................................
נשביתי בקיסמי DAY-2 , שיטה מדהימה שנותנת המלצות תזונה מותאמות אישית על בסיס בדיקה של חיידקי המעי.
לי זה עובד כמו קסם רק ... מקווה שאתמיד....
מעניין? יופי. הכל נמצא כאן
https://www.clalit.co.il/he/daytwo/Pages/default.aspx
https://site.daytwo.com/personalized-nutrition-based-on-your-mic-diabetes/?utm_source=flow-facebook&utm_medium=paid_media&utm_campaign=personalized_lp&fbclid=IwAR0MT67eLJRFf-tMmdlMUSORHYnvIdyzCy7zNwxmFEtrGQ1wyrLQ0HIX5vg
.....................................................................................................................................................................................
אורז מלא וגזר בניחוח קינמון וכוסברה
.....................................................................................................................................................................................
- הגזר :
- 4 גזרים גדולים לא קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- האורז :
- 1 כוס אורז מלא ארוך
- לטיגון :
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף שבבי בצל / 1 בצל ירוק קצוץ
- 1 כף שבבי שום / 3 שיני שום פרוס
- האורז
- הגזר
- לבישול :
- 2 כוסות מי ברז
- לתיבול - 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפיות גדושות מלח גס
- לעיטור ותיבול :
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
אופן הכנה :
- לקצוץ את הגזרים
- להזהיב בצל ושום בשמן זית
- להוסיף את האורז לטיגון קצר עד שקיפות
- להוסיף את הגזר לטיגון של דקה
- להוסיף מים ותבלינים ולהביא לרתיחה תוך בחישה מינימלית
- להנמיך את האש, לכסות ולבשל משך 40 דקות
- להמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר, להוסיף כוסברה, לפורר ולהגיש
.....................................................................................................................................................................................
WHOLE RICE AND CARROTS SCENTED WITH CINNAMON AND CORIANDER
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 8 COOKED CUPS :
- The carrot :
- 4 large unpeeled carrots, cut into small cubes
- Rice :
- 1 cup of full rice
- For frying :
- 4 tablespoon olive oil
- 1 tablespoon onion chips / 1 chopped green onion
- 1 tablespoon garlic chips / 3 sliced garlic cloves
- The rice
- The carrots
- For cooking :
- 2 cups of tap water
- Seasoning - 1/2 teaspoon turmeric
- 1/2 teaspoon cinnamon - 2 full teaspoons of coarse salt
- For decoration and seasoning :
- 1/2 chopped coriander bunch
- 4 large unpeeled carrots, cut into small cubes
- Rice :
- 1 cup of full rice
- For frying :
- 4 tablespoon olive oil
- 1 tablespoon onion chips / 1 chopped green onion
- 1 tablespoon garlic chips / 3 sliced garlic cloves
- The rice
- The carrots
- For cooking :
- 2 cups of tap water
- Seasoning - 1/2 teaspoon turmeric
- 1/2 teaspoon cinnamon - 2 full teaspoons of coarse salt
- For decoration and seasoning :
- 1/2 chopped coriander bunch
PREPARATIONS :
- Chop the carrots
- Lightly brown the onion and garlic in olive oil
- Add the rice for short frying until transparent
- Add the carrots and fry for a minute
- Add water and spices and bring to a boil with minimal stirring
- Lower the fire, cover and cook for 40 minutes
- Wait 10 minutes before opening the lid, add coriander, toss and serve
- Lightly brown the onion and garlic in olive oil
- Add the rice for short frying until transparent
- Add the carrots and fry for a minute
- Add water and spices and bring to a boil with minimal stirring
- Lower the fire, cover and cook for 40 minutes
- Wait 10 minutes before opening the lid, add coriander, toss and serve
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה