הסוד השמור של המסעדנים לקבלת חזה עוף עסיסי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



תהיתם לא מעט מה הסוד לקבלת חזה עוף עסיסי והנה הוא כאן
THE  SECRET  OF  THE  RESTAURANTS  FOR  A  JUICY CHICKEN  BREAST
SEE  TRANSLATION  BELOW 
  סיפור-מיגוון הצעות של מיסעדנים
.....................................................................................................................................................................................

תהיתם לא מעט מה הסוד השמור של המסעדנים לקבלת חזה עוף עסיסי והנה הוא כאן לפניכם עם מיגוון הצעות שאספתי ורובן, ברוב חטאי, לא נוסו.... 

 .....................................................................................................................................................................................
הסוד השמור של המסעדנים לקבלת חזה עוף עסיסי
.....................................................................................................................................................................................

הסוד השמור למוקפץ של המסעדות הסיניות : 
-   על כל חזה עוף חתוך לרצועות דקות (2 פרפרים במשקל 500 גרם לער) לפזר 1.5 כפיות סודה 
    לשתייה.  לעסות, להשאיר ל-20-30 דקות ולא יותר מכך!!! כדי שהחזה לא יתרכך יותר מדי.  
    לשטוף היטב ולייבש במגבת נייר
https://www.recipetineats.com/chicken-stir-fry-chop-suey/

שיטה שלמדתי ממקור לא זכור ותמיד מצליחה לי :


     -   לחתוך חזה עוף שלם לרצועות(כ-500 גרם) ולהניח במסננת לחצי שעה בטמפרטורת החדר 

         כדי להבטיח שיקבל מכת חום בהקפצה בווק עם אפקט צריבה
     -   להכניס את חזה העוף לשקית ניילון, לערבב אותו עם כף גדושה קורנפלור  ולעסות היטב 

         משך דקה או שתיים כדי לקבל ציפוי אחיד
     -   ההקפצה שתבטיח עוף רך ועסיסי :
             -   מלהיטים ווק בלי שמן משך 3-5 דקות (תלוי בעוצמת האש), כדי
שהשמן לא יישרף
             -   מוסיפים את השמן - כף אחת לכל נגלה של חצי חזה ומלהיטים
             -   מוסיפים את העוף, מפזרים בזריזות
במחבת באחידות ולא נוגעים בו ב-30-40 השניות 
                 הראשונות. רק אז אפשר לערבב ולהקפיץ עוד דקה להשחמה קלה ולהניח בצד


ממקו ממליצים על שיטת אתר kitchn :
הסוד הוא לתת לעוף להתבשל במיצים של עצמו.  צולים את העוף במחבת, ואז מכסים ומשאירים על אש נמוכה בלי להתערב. לא להציץ ולא לגעת  השיטה עובדת גם אם משרים את העוף במרינדה, מי מלח ואפילו קמח.


   -   חוצים את חזה העוף, דופקים בעזרת תחתית של כוס / קנקן / צנצנת לעובי זהה ומתבלים 
       במעט מלח ופלפל
   -   מחממים מחבת על אש גבוהה-בינונית.  כשהיא חמה, מוסיפים שמן זית ומטגנים את חזה 
       העוף עד להזהבה, כדקה מכל צד
   -   מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומניחים לחזה להתאדות 10 דקות.  חשוב מאד לא 
       להרים את המכסה לאורך התהליך !
   -   מכבים את האש ומשאירים את חזה העוף במחבת 10 דקות נוספות מבלי להרים את המכסה !
   -   רק בתום 10 הדקות מרימים את המכסה והעוף מוכן.  מוודאים שלא נותרו חלקים ורודים וזהו

טיפים נוספים משפים עפ"י גיל גוטקין מאוכל טוב : 

   -   השפית אביבית פריאל מאוזריה מקמחת את חזה העוף לפני הטיגון, מה שגם שומר על 
       העסיסיות שלו וגם מוסיף לו ציפוי פריך
   -   השף עידו פיינר מגרג מכין בריין שמורכב מליטר מים, 50 גרם מלח ו-50 גרם סוכר, מוסיף 
       תבלינים ומשרה את חזה העוף ליום שלם לפחות, ועד ליומיים, לפני הצלייה על גריל או 
       במחבת ברזל
   -   השף ישראל יצחק מא-פאו מציע שיטה לא כשרה.  הוא משרה את חזה העוף ביוגורט עם 
       תבלינים כמו מסאלה, זרעי כוסברה, כמון, מלח ופלפל, ומניח במקרר ללילה שלם.  חצי שעה 
       לפני הצלייה הוא מוציא אותו מהמקרר והתוצאה היא חזה עוף עסיסי ביותר

.....................................................................................................................................................................................
  הצילומים מהאתר
https://www.evolvingtable.com/honey-balsamic-chicken/
.....................................................................................................................................................................................
THE  SECRET  OF  THE  RESTAURANTS  FOR  A  JUICY CHICKEN  BREAST
.....................................................................................................................................................................................




You have wondered quite a bit what the restaurants' secret to getting a juicy chicken breast and here it is with a variety of suggestions I have collected.

  The secret of Chinese restaurants:
- Cut into thin strips and on each chicken breast (2 butterflies weighing 500 grams) pour 1.5 teaspoons of baking soda. Ppowder,. massage, leave for 20-30 minutes and no more !!! So the chest doesn't soften too much.
     Rinse well and dry with a paper towel
https://www.recipetineats.com/chicken-stir-fry-chop-suey/ A method I learned from an unfamiliar source and always succeeds:

     - Cut a whole chicken breast into strips (approx. 500 grams) and place in a colander for half an hour at room temperature to ensure that it receives a heatstroke in a wok with a burning effect
     - Put the chicken breast into a plastic bag, mix it with a spoonful of cornstarch and massage well for a minute or two to get a uniform coating
     - To ensure soft and juicy chicken :
             - Heat wok without oil for 3-5 minutes (depending on the intensity of the fire), so that the oil does not burn
             - Add the oil - one tablespoon per half of a breast and heat
             - Add the chicken, sprinkle quickly in the pan evenly and do not touch it for the first 30-40 seconds. Only then can you mix and fry for another minute until lightly browned and set aside Other tips according to Gil Gutkin :

   - Avivit Priel sprinkles flour over the chicken breast before frying, which also retains its juiciness and adds a crispy coating to it
   - Chef Ido Feiner prepares a brine made up of a liter of water, 50 grams of salt and 50 grams of sugar, adds spices and soaks the chicken breast for at least a full day, up to two days, before grilling on a grill or in an iron skillet
   - Chef Israel Yitzhak offers a non-kosher method. He soaks the chicken breast in yogurt with spices like masala, coriander seeds, cumin, salt and pepper, and puts in the fridge for a whole night. Half an hour before roasting he takes it out of the fridge and the result is a very juicy chicken breast


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה