קדרת בשר בקר אסייתית ברוטב נפלא של ספריבס - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 המתכון  הוא אילתור טעים-טעים שמבוסס על רוטב ספריבס ישן וטוב שלי
ASIAN  BEEF  STEW  IN  A  WONDERFUL  SPARERIBS  SAUCE     
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - טל מאוכזבת מספריבס במסעדה הסינית + זוגיות
  .............................................................................................................................................

חמישה ילדים, די צמודי גיל שאולי לא זוכרים, אבל ההדוניזם הונחל  להם דרך חבל הטבור, עוד לפני שהגיחו לאוויר העולם, ונמשך מרגע לידתם.   זוכרת את המעבר ממחלקת היולדות הישר למסעדה הבולגרית בבאר-שבע, כשכולנו סועדים סביב הסלקל, שהונח במרכז השולחן. 


ההמשך היה באין סוף פיקניקים, טיולים, ביקורים במסעדות וישיבה בצמוד אלי, על השיש, להגשת עזרה בהכנת תקרובות  כיד המלך לאירוח חברים.

מסעדה סינית.  כל אחד בוחר לעצמו את המנות וטל הקטנה, מאושרת מחופש הבחירה, לוחשת בערגה - "ספיריבס"....

המתנה מתוחה, שבסופה מגיעה המנה המיוחלת.....
זוכרת את מבט האכזבה של טל.... "הספריבס של אמא הרבה יותר טובים".....

טל, המחמאה גרמה לי אושר בל יתואר.  מאמינה שהניסיון הקולינארי שרכשת יגרום למתכון המקורי להחוויר, אבל לפחות למען מטעמים נוסטלגיים צירפתי כאן את המתכון, שלמיטב זכרוני זכה לאותה מחמאה.

המתכון המקורי לספריבס "הוכשר" כאן וזכה לשבחים בארוחת שישי משפחתית

  .............................................................................................................................................
קדרת בשר בקר אסייתית ברוטב נפלא של ספריבס
  .............................................................................................................................................
המתכון  הוא אילתור טעים-טעים שמבוסס על רוטב ספריבס ישן וטוב שלי

טיפים לקדרות בשר :

-   הקדרה המומלצת והטיפול בה :
    א.   קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק, עם מכסה שמותאם להכנסה לתנור
    ב.   קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי, יש להשרות

          במים כשעה לפני השימוש)
-   הכנה התבשיל יום מראש - כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים

    מתמזגים, וחימום חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות
    לארוחה
-   המלחה - מומלץ להמליח רק לקראת סוף הבישול - זה מזרז את ריכוך הבשר


מצרכים ל-6-8 מנות :
-   לבשר :
       -   1.5 ק"ג בשר בקר בפיסות של 2.5 ס"מ לפחות
           [נתחי בשר זולים יספיקו - כתף (4+5) / שריר הזרוע (8)]
       -   4 כפות קמח      

       -   2 כף שמן זית
-   לציר (גם רוטב לספריבס) - להרתיח :
       -    1/3 כוס יין אדום יבש
       -    2 כפות ריבת פובידל או דבש         
       -    4 כפות קטשופ / 1 רסק עגבניות קטן      
       -    2 כפות חומץ     
       -    2 ס"מ שורש זנגוויל קצוץ
       -    1 כף גדושה שום כתוש
       -    1 כף שמן
       -    1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
       -    פלפל שחור גרוס
       -    4 כפות רוטב סויה
       -    מים רותחים עד כיסוי הבשר
-   המלחה

       -   מלח דק
 -  להסמכת הרוטב, רק במידת הצורך, לבחוש :
        -   1 כוס מים
        -   1 כף גדושה קורנפלור

-   להגשה
        -   שמן שומשום
        -   בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה :
-   לסנן את הבשר, לייבש היטב ולקמח (הקמח מסמיך את הרוטב ותורם לצבעו).
    בפסח ולדיאבטיים נוותר על הקמח ובמקומו נסמיך בסוף עם קורנפלור ומים
-   להלהיט קדרה עם שמן ו"לנעול" / להשחים את הבשר, בכמה  "נאגלות", משך

    כמה דקות.  חשוב להשחים בלי להזיז בהתחלה, כדי שהבשר לא יגיר נוזלים
     ויתבשל במקום להיצלות
-   להרתיח את הציר בקלחת ולהוסיף לקדרה עם הבשר
-   להוסיף מים רותחים  עד לכיסוי התבשיל ולהביא לרתיחה עדינה (נוזלים רותחים

    ימנעו התקשות הבשר)
-   לבשל 3-4 שעות, עם כיסוי, בתנור ב-150-160 מעלות, על סף רתיחה וללא
    בעבוע (הבשר מתרכך יותר באפייה מאשר בבישול ממושך על
    הגז)                         
-   לא לבחוש, רק לנענע מדי פעם בתנועה מעגלית
-   המלחה - בשעת הבישול האחרונה (מלח מעכב את ריכוך הבשר)
-   סמיכות הרוטב :
        -   אם סמיך מדי - להוסיף מים רותחים
        -   אם דליל - להוסיף תערובת של מים+קורנפלור

 
לחימום חוזר למחרת היום :
-   שומרים במקרר בתוך הרוטב וכך גם מחממים למחרת היום :
        -   בתנור ב-150-160 מעלות
        -   או על אש גז נמוכה על סף רתיחה ללא בעבוע
תוספות  לצלי הקדרה :
-   אורז, נודלס וירקות מוקפצים, נודלס וירקות בנוסח סצ'ואן
-   טפטוף שמן שומשום על הכל
-   עיטור התבשיל בבצל ירוק
הקפאה :
-   ניתן להקפיא

  .............................................................................................................................................
 הצילומים מהאתרים
 http://imgarcade.com/1/chinese-braised-beef

http://stlcooks.com/2013/07/spicy-korean-pork-spare-ribs/
  .............................................................................................................................................
ASIAN  BEEF  STEW  IN  A  WONDERFUL  SPARERIBS  SAUCE     
 ............................................................................................................................................

 INGREDIENTS :
 The beef :
     -   1.5 kg beef cut into pieces of at least 2.5 cm [cheap meats will be
         enough]
      4 tbsp of flour
     -   2 tbsp of olive oil
-   For the sauce (Also a sauce for spareribs) - boil :
     -   1/3 cup dry red
wine
     -   2 tbsp honey or 
powidl jam
     -   4 tbsp ketchup / 1 small
tomato paste
     -   2 tbsp
vinegar
     -   2 cm
ginger root, chopped
     -   1 heaped tablespoon of
minced garlic
     -   1
tablespoon oil
     -   1 spoonful
of sweet paprika
    
-    Ground black pepper
     -   4 tbsp
soy sauce
     -   Boiling water to cover the meat

-   Salting during the last hour of cooking :
        -   Fine salt
-   For thickening the sauce (not necessarily needed) :    
        -   1 cup of water
        -   1 heaped tbsp of cornstarch/flour

-   For serving :
        -   Sesame oil
        -   Finely chopped green onions
PREPARATIONS :

     -   Filter the beef, dry thoroughly and wrap with flour (Flour thickens
         the sauce and add color to the dish). For diabetics and during
         Passover,  skip the flour and instead add at the end  cornstarch +
         water
     -   "Lock" / brown the meat for few minutes, in a hot pot with oil
          and set aside/  It is important to brown without
          moving the meat at first, so the meat will not lose fluids and will
         cook instead of being roasted 
     -   Boil the sauce in a pot and add to the cauldron with the meat
     -   Add boiling water to cover the dish and bring to a gentle boil

         (boiling liquids will prevent hardening the meat)
     -   Cook covered for 3-4 hours in the oven at 150-160 ° C (baked
         meat softens more than simmered on the gas stove)
     -   Do not stir, just shake every now and then 
in a circular motion 
     -   Salting - Add salt during the last cooking hour (Adding it earlier
         will harden the meat)
     -   Sauce thickness (I found it's not needed) :
          -   If too thick - add boiling water
          -   If diluted - add a mixture of water + cornstarch

      
 HEATING  THE  NEXT  DAY :
     -   Refrigerate and heat the next day :
          -   In the oven at 150-160 degrees
          -   Or on low gas fire - simmer without bubbling 

ADDITIONS :
     -   Rice,  noodles and stir-fried vegetables,
         noodles and vegetables Szechwan    
     -   Drizzle sesame oil over everything
     -   Decorate with chopped green onion



FREEZING :

     -  It can be frozen
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה