הסלט הזה הוא פצצת חלבון טעימה להפליא וניתן לשלבו בארוחה הודית או צמחונית
SPICY LENTILS SALAD WITH PRESERVED LEMONS AND CORIANDER
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-הזונה במדרחוב
סיפור-הזונה במדרחוב
....................................................................................................................................................................................
מעבר באמצע החיים מהעיר לקיבוץ דומה לנחיתה על כוכב אחר. "צירי" הקליטה לא קלים, בלשון המעטה ויוצרים געגועים לנוף ולאווירה בעיר שעזבתי.
המדרחוב בבאר-שבע. בתי הבכורה ואני קונות לעצמנו סנדוויץ' טונה תוניסאי בלחם בית. עשיר וחריף כמו שצריך. כמו שאנחנו אוהבות.
רגלינו הוליכו אותנו במורד המדרחוב כשלפתע ראיתי אותה במרחק מה לפני. לרגע לא זיהיתי. לקבלת-הקהל בביטוח-לאומי דאגה להופיע אצלי בלבוש מהוגן, שלא הסגיר את סודה. סוד שהיה שמור עמי ומעולם לא דברנו בו.
במורד המדרחוב, בממלכה שלה, אין סודות. אחוריים עסיסיים במכנסונים צמודים, שמכסים טפח ומגלים טפחיים. גופיה צמודה, שבקושי הכילה את השפע בו חנן אותה הטבע. סנדלים מוזהבים בעלי עקב דק, גבוה ומרעיש. איפור מודגש מרוח על שפתיים מלאות, עד שכמעט לא ניתן לראות כמה יפה היא באמת. תיק על הכתף והילוך מעכס מתגרה.
שמחתי לראותה והיא לא הבחינה בי. נגעתי קלות בכתפה. הסתובבה ונבוכה לרגע כמי שנתגלה סודה.
חייכתי בחום ושאלתי לשלומה. המבוכה נמוגה באחת והתחלפה במבט נוגע ללב של תודה. תודה על הקבלה הבלתי מותנית של האדם באשר הוא. תודה על מפגש בגובה העיניים. תודה על חוסר המבוכה שלי ליד בתי בת השתים-עשרה.
שאלה איך בקבוץ. שאלה אם זו הבת שלי. ליטפה את לחייה ואמרה שהיא דומה לי ונפרדנו בחיבה.
היא הלכה ובתי תלתה בי מבט ושאלה אם היא זונה. "כן" פשוט הספיק. הכל היה ברור ללא מילים והמשכנו בטיולנו.
מקווה שאבי כבר הפסיק מזמן להתהפך בקברו בהבינו את הערך המוסף של חוויות ומפגשים "לא חינוכיים" אליהם נחשפות בתו ונכדתו....
הסלט הזה הוא פצצת חלבון טעימה להפליא והעלה בי זיכרונות, כי לימים בבגרותה קיבלה ממני אותה בת כלי גדוש ממנו והוא הציל אותה ביום נהיגה ארוך.
....................................................................................................................................................................................
סלט עדשים פיקנטי בלימון כבוש וכוסברה
....................................................................................................................................................................................
זה מה שתצטרכו אז קדימה ... לבשל את העדשים במים לדרגת אל-דנטה
לקצוץ גס בבלנדר את כל העשבים ולהוסיף לקערה עם העדשים המבושלים
לקצוץ גס את הפלפלים ולהוסיף לקערה
לתבל הכל ולערבב
ככה זה נראה עם עדשים שחורות וקיצוץ דק בסכין
וכך זה יצא לי היום עם עדשים ירוקות וקיצוץ בבלנדר
אז בתיאבון....
....................................................................................................................................................................................
טיפ להכנה מראש והקפאה של עדשים ירוקות ושחורות :
- מניסיוני 1 כוס עדשים ירוקות יבשות מניבה 3 כוסות מבושלות
- לשטוף את העדשים, לברור ולסנן. אין צורך להשרות
- לכסות במים ולבשל כ-20 דקות, לדרגת אל-דנטה, ללא מלח (המלח מעכב ריכוך)
- להקפיא במנות קטנות
- לכסות במים ולבשל כ-20 דקות, לדרגת אל-דנטה, ללא מלח (המלח מעכב ריכוך)
- להקפיא במנות קטנות
מצרכים :
לבישול :
- 1 כוס עדשים שחורות / ירוקות
עשבים לטחינה גסה בבלנדר :
לבישול :
- 1 כוס עדשים שחורות / ירוקות
עשבים לטחינה גסה בבלנדר :
- 1 צרור כוסברה
- חופן עלי נענע
- 2 בצלים ירוקים
- 3 שיני שום
פלפלים לקיצוץ גס בבלנדר :
- 1 גמבה
- 1 פלפל אדום חריף
תיבול :
- 3 כפיות מחוקות מחית לימונים כבושים
- 3 כפות שמן זית
- מיץ לימון בנדיבות
- מלח דק רק במידת הצורך
להגשה :
- לבחירה - 3 עגבניות, סחוטת גרעינים, חתוכות לקוביות זעירות
- חופן עלי נענע
- 2 בצלים ירוקים
- 3 שיני שום
פלפלים לקיצוץ גס בבלנדר :
- 1 גמבה
- 1 פלפל אדום חריף
תיבול :
- 3 כפיות מחוקות מחית לימונים כבושים
- 3 כפות שמן זית
- מיץ לימון בנדיבות
- מלח דק רק במידת הצורך
להגשה :
- לבחירה - 3 עגבניות, סחוטת גרעינים, חתוכות לקוביות זעירות
אופן ההכנה :
- לבשל את העדשים, ללא מלח, לדרגת אל-דנטה. לסנן, לשטוף במים קרים,
לסנן שוב ולהניח בקערה
- לקצוץ גס את העשבים בבלנדר ולהוסיף לעדשים
- לקצוץ גס את הפלפלים ולהוסיף לקערה
- להוסיף את חומרי התיבול ולערבב
- הסלט, ללא העגבנייה, נשמר כמה ימים במקרר
- לבשל את העדשים, ללא מלח, לדרגת אל-דנטה. לסנן, לשטוף במים קרים,
לסנן שוב ולהניח בקערה
- לקצוץ גס את העשבים בבלנדר ולהוסיף לעדשים
- לקצוץ גס את הפלפלים ולהוסיף לקערה
- להוסיף את חומרי התיבול ולערבב
- הסלט, ללא העגבנייה, נשמר כמה ימים במקרר
- את העגבנייה מוסיפים לסלט רק לפני ההגשה
הגשה כחלק מארוחה צמחונית או הודית :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99
הגשה כחלק מארוחה צמחונית או הודית :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99
....................................................................................................................................................................................
SPICY LENTILS SALAD WITH PRESERVED LEMONS AND CORIANDER
....................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................
TIP FOR PREPARING IN ADVANCE AND FREEZING GREEN AND BLACK LENTILS :
- I have found that 1 cup of dry green lentils produces 3 cups of of
cooked lentils
- Wash the lentils, cull and filter. There is no need to soak
- Cover with water and cook about 20 minutes, to al-dente state,
without salt (salt inhibits softening)
- Freeze in small portions
cooked lentils
- Wash the lentils, cull and filter. There is no need to soak
- Cover with water and cook about 20 minutes, to al-dente state,
without salt (salt inhibits softening)
- Freeze in small portions
INGREDIENTS :
PREPARATION :
- The salad, without the tomato, is kept for several days in the
refrigerator
- Add the tomato to the salad only before serving
- Cook the lentils, without salt, to the rank of al-dente.
- Filter, wash in cold water, filter again and place in a bowl
- Coarsely chop the herbs in a blender and add to the lentils
- Coarsely chop the peppers in a blender and add to the bowl
- Add the seasoning ingredients and mix
- The salad, without the tomato, is kept for several days in the
refrigerator
- Add the tomato to the salad only before serving
SERVING AS PART OF A VEGETARIAN OR INDIAN MEAL :
....................................................................................................................................................................................
For cooking :
- 1 cup of lentils, black / green
Herbs for coarse grinding in a blender :
- 1 bunch of cilantro
- A handful of mint leaves
- 2 green onions
- 3 garlic clove
Peppers for coarse grinding in a blender :
- 1 red pepper
- 1 red hot pepper
Seasoning :
- 3 level teaspoon of preserved lemons paste
- 3 tbsp of olive oil
- 1 cup of lentils, black / green
Herbs for coarse grinding in a blender :
- 1 bunch of cilantro
- A handful of mint leaves
- 2 green onions
- 3 garlic clove
Peppers for coarse grinding in a blender :
- 1 red pepper
- 1 red hot pepper
Seasoning :
- 3 level teaspoon of preserved lemons paste
- 3 tbsp of olive oil
- Plenty of lemon juice
- Fine salt only if necessary
To serve :
- 3 tomatoes, drained seeds, cut into tiny cubes
- Fine salt only if necessary
To serve :
- 3 tomatoes, drained seeds, cut into tiny cubes
PREPARATION :
- The salad, without the tomato, is kept for several days in the
refrigerator
- Add the tomato to the salad only before serving
- Cook the lentils, without salt, to the rank of al-dente.
- Filter, wash in cold water, filter again and place in a bowl
- Coarsely chop the herbs in a blender and add to the lentils
- Coarsely chop the peppers in a blender and add to the bowl
- Add the seasoning ingredients and mix
- The salad, without the tomato, is kept for several days in the
refrigerator
- Add the tomato to the salad only before serving
SERVING AS PART OF A VEGETARIAN OR INDIAN MEAL :
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה