קציצות נימוחות, אווריריות, פיקנטיות ומבושמות, שמחזירות בזמן לחוויה ההודית שלי
INDIAN COCONUT-MILK MEATBALLS - INSPIRED BY BUTTER-CHICKEN
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-צילום בתי בוץ בהודו מצולם
.............................................................................................................................................
הודו כל כך רב גונית וססגונית וכיוון שעיצוב הוא אחת מחולשותי, אנצל הזדמנות זו להצצה לבתי הבוץ המעוטרים. חגיגיה לעיניים
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
קציצות הודיות בחלב קוקוס - בהשראת באטר-צ'יקן
.....................................................................................................................................................................................
קציצות נימוחות, אווריריות, פיקנטיות ומבושמות, שמחזירות בזמן לחוויה ההודית שלי
מצרכים :
תערובת הבשר :
- במעבד מזון :
- 2 בצל גדול
- 2 כף שום כתוש דורות
- 2 ביצים גדולות
- 4 כפות שמן קנולה
- במעבד מזון :
- 2 בצל גדול
- 1 צרור כוסברה (להשאיר מעט לעיטור המנה)
- 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר / 4 קוביות ג'ינג'ר קפואות
- 2 לחמניות גדולות מורטבת ממש מעט וסחוטות- 2 כף שום כתוש דורות
- 2 ביצים גדולות
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- תערובת יבשה :
- 1/2 כוס פירורי לחם + 2 כפיות אבקת אפייה
- תערובת יבשה :
- 1/2 כוס פירורי לחם + 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית גאראם-מסאלה
- 2 כפיות מחוקות מלח דק
לרוטב :
- לטיגון :
- 1 כף שמן קנולה
- 25 גרם חמאה
- 7 שיני שום גדולות קצוצות
- תערובת תיבול - 2 כפיות גאראם-מסאלה
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות כוסברה יבשה
- 1 כפית מחוקה קינמון
- 1 כף סוכר חום
- כוס מים
- רסק עגבניות גדול
- מלח דק
בסוף הבישול :
- 2 כפות מיץ לימון
- להסמכה - 1 פחית מי קוקוס 5-7% שומן + 1 כף קמח
- כוסברה לעיטור בהגשה
אופן ההכנה :
המלצה להכנה יום מראש :
- לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב
הכנת תערובת הבשר :
- במעבד מזון - לקצוץ דק, כל פריט בנפרד, ולהניח בקערה -
בצל, כוסברה, ג'ינג'ר ולחמניות
- להוסיף לקערה שום כתוש, ביצים, שמן ובשר טחון
- לערבב ולהוסיף את התערובת היבשה
- ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
הכנת הרוטב :
- לטגן שום בזריזות בשמן וחמאה, רק עד להפצת הריח ולהיזהר מחריכה!
- להוסיף את תערובת התיבול, לבחישה זריזה לפתיחת התבלינים
- לטגן שום בזריזות בשמן וחמאה, רק עד להפצת הריח ולהיזהר מחריכה!
- להוסיף את תערובת התיבול, לבחישה זריזה לפתיחת התבלינים
- להוסיף את שאר רכיבי הרוטב
בישול הקציצות כעבור שעתיים או למחרת היום :
- בסיר רחב להרתיח את הרוטב ולהנמיך את האש
- להוסיף קציצות קטנות לרוטב המתבשל
- להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות, להביא לרתיחה עדינה ולהנמיך
- להוסיף קציצות קטנות לרוטב המתבשל
- להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות, להביא לרתיחה עדינה ולהנמיך
את האש
- לכסות, לבשל עוד 30-60 דקות ולנענע בסיבוב מדי פעם כדי לעטוף את הקציצות ברוטב
- לכסות, לבשל עוד 30-60 דקות ולנענע בסיבוב מדי פעם כדי לעטוף את הקציצות ברוטב
לקראת סוף הבישול :
- להוסיף מיץ לימון
- להוסיף מיץ לימון
- לערבב קמח ומי קוקוקוס ולהוסיף לקדרה לעוד 10 דקות בישול
- לערבב ע"י תנועת סיבוב של הסיר
- לערבב ע"י תנועת סיבוב של הסיר
- לתקן טעמים
עיטור והגשה :
- להגיש עם אורז לבן, בעיטור כוסברה קצוצה
- להגיש עם אורז לבן, בעיטור כוסברה קצוצה
הקפאה :
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
עוד מגוון מתכונים הודיים מהמטבח שלי תמצאו כאן :
https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/הודי
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
עוד מגוון מתכונים הודיים מהמטבח שלי תמצאו כאן :
https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/הודי
.....................................................................................................................................................................................
INDIAN COCONUT-MILK MEATBALLS - INSPIRED BY BUTTER-CHICKEN
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
Meat mixture for meatballs :
- In a food processor :
- 2 large onions
- 1 coriander bunch (leave a little to garnish the dish)
- 4 cm ginger root / 4 frozen ginger cubes
- 4 cm ginger root / 4 frozen ginger cubes
- 2 large buns, slightly wet and squeezed
- 2 tbsp of crushed garlic
- 2 large eggs
- 4 tbsp of canola oil
- 1 kg of ground beef
- A dry mixture :
- 1/2 cup of bread crumbs + 2 tsp of baking powder
- 1 teaspoon of garam-masala
- A dry mixture :
- 1/2 cup of bread crumbs + 2 tsp of baking powder
- 1 teaspoon of garam-masala
- 2 tsp of fine salt
For the suce :
For the suce :
- For frying:
- 2 teaspoons garam-masala - 2 teaspoons sweet paprika
- 2 teaspoons dried coriander
- 1 level teaspoon cinnamon
- 1 tablespoon brown sugar - 1 cup of water
- 1 large packet of tomato paste
- Fine salt
Towards the end of cooking :
- 2 tablespoons of lemon juice
- For thickening - 1 can of coconut liquid 5-7% fat + 1 tablespoon flour
- Freshly chopped coriander for decoration
- 1 tbsp of canola oil
- 25 grams of butter
- 7 large garlic cloves, chopped
- Seasoning Blend :
- 2 teaspoons garam-masala - 2 teaspoons sweet paprika
- 2 teaspoons dried coriander
- 1 level teaspoon cinnamon
- 1 tablespoon brown sugar - 1 cup of water
- 1 large packet of tomato paste
- Fine salt
Towards the end of cooking :
- 2 tablespoons of lemon juice
- For thickening - 1 can of coconut liquid 5-7% fat + 1 tablespoon flour
- Freshly chopped coriander for decoration
PREPARATIONS :
- It is recommended to prepare a day in advance :
- Store refrigerated in 2 separate boxes - the meat mixture and the
prepared sauce
- Preparation of the meat mixture :
- In a food processor - chop finely, each item separately and place in a bowl - onions, coriander, ginger and bunss
- Knead for 5 minutes and allow to cool for 2 hours / night
- Preparation of the meat mixture :
- In a food processor - chop finely, each item separately and place in a bowl - onions, coriander, ginger and bunss
- Add to the bowl crushed garlic, eggs, oil and minced meat
- Mix the dry seasoning mixture and add to the bowl
- Sauce :
- Fry the garlic, just a little, in oil and butter, only until the scent is spread, and be careful
of scorching!
- Add the seasoning mixture and stir slightly to open the spices - Add the remaining sauce ingredients
- Add the seasoning mixture and stir slightly to open the spices - Add the remaining sauce ingredients
- Cooking meatballs two hours later or the next day :
- In a wide pot boil the sauce and lower the heat
- Add small meatballs into the cooking sauce
- Add boiling water almost to cover the meatballs, bring to a
- Add boiling water almost to cover the meatballs, bring to a
gentle boil and lower the fire
- Cover, cook for another 30-60 minutes and shake the pot occasionally, in a
circular motion to cover the meatballs with sauce
- Cover, cook for another 30-60 minutes and shake the pot occasionally, in a
circular motion to cover the meatballs with sauce
- Towards the end of cooking :
- Add lemon juice
- Mix flour and coconut liquid and add to the poy for another 10 minutes of cooking
- Mix by rotating the pot
- Fix flavors
- Add lemon juice
- Mix flour and coconut liquid and add to the poy for another 10 minutes of cooking
- Mix by rotating the pot
- Fix flavors
SERVING AND GARNISHING :
- Serve with white rice,
- Garnishe with chopped coriander
FREEZING :
- You can freeze and put in the microwave
ANOTHER VARIETY OF INDIAN RECIPES FROM MY KITCHEN : https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/הודי
ANOTHER VARIETY OF INDIAN RECIPES FROM MY KITCHEN : https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/הודי
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה