GRANDMA MIRIAM'S POLISH MEATBALLS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-מזכרות מחתונת סבא צבי + סבתא מרים + ציפי-ילדות
אלה שרידי סרוויז שהורי קבלו כמתנת חתונה. קיטש של ממש אבל לך תמצא יצירות כאלה היום....
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
קציצות... אוכל מנחם מאין כמוהו.... טעמים וניחוחות שמחזירים אותי לימיו הראשונים של בית הספר היסודי... הריצה המהירה הביתה... הריחות המשכרים בחדר המדרגות והצלחת המנחמת שחיכתה לי בבית...
קציצות זה ריח של בית ובכלל, המפגשים עם ניחוחות וטעמי ילדות מציפים אותנו באין-סוף זיכרונות נוסטלגיים.
לעומת זאת, למגינת לבי, לא נותרו לי הרבה מזכרות עבר.
אלה שרידי סרוויז שהורי קבלו כמתנת חתונה. קיטש של ממש אבל לך תמצא יצירות כאלה היום....
..................................................................................................................................................................................
קציצות פולניות של סבתא מרים - 5 מנות
.....................................................................................................................................................................................קציצות פולניות של סבתא מרים - 5 מנות
מצרכים :
- לקציצות :
- 1 בצל גדול
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 לחמנייה מורטבת מעט וסחוטה / 3 פרוסות לחם
- 1/2 ק' בשר בקר טחון
- 1 כף שום כתוש
- 1 ביצה גדולה
- 2 כף שמן קנולה
- תבלינים - 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1/4 כוס פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה
- 1 בצל גדול
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 לחמנייה מורטבת מעט וסחוטה / 3 פרוסות לחם
- 1/2 ק' בשר בקר טחון
- 1 כף שום כתוש
- 1 ביצה גדולה
- 2 כף שמן קנולה
- תבלינים - 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1/4 כוס פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה
- לרוטב :
- 2 כף שמן קנולה
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כף גדושה דבש
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- 6 שיני שום גדולות פרוסות
- 1 כוס מים
- 1 חפיסה של רסק עגבניות גדול
- תבלינים :
- פלפל שחור גרוס
- 3 עלי דפנה
- כמה גרגרי פלפל אנגלי
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כף גדושה דבש
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- 6 שיני שום גדולות פרוסות
- 1 כוס מים
- 1 חפיסה של רסק עגבניות גדול
- תבלינים :
- פלפל שחור גרוס
- 3 עלי דפנה
- כמה גרגרי פלפל אנגלי
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח
אופן הכנה :
- הכנה יום מראש :
לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל, שמכיל
כבר את הבצלים והשומים המטוגנים
- התערובת לקציצות :
- לקצוץ במעבד מזון בצל, פטרוזיליה ולחמנייה (לקצוץ גס כל פריט בנפרד)
- להוסיף בשר טחון, שום, ביצה, שמן, תבלינים ופירורי לחם מעורבים באבקת
אפייה
- ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
- הרוטב :
- להזהיב בצל בשמן, להוסיף דבש ומלח לקירמול ושום לטיגון של כמה שניות
- הכנה יום מראש :
לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל, שמכיל
כבר את הבצלים והשומים המטוגנים
- התערובת לקציצות :
- לקצוץ במעבד מזון בצל, פטרוזיליה ולחמנייה (לקצוץ גס כל פריט בנפרד)
- להוסיף בשר טחון, שום, ביצה, שמן, תבלינים ופירורי לחם מעורבים באבקת
אפייה
- ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
- הרוטב :
- להזהיב בצל בשמן, להוסיף דבש ומלח לקירמול ושום לטיגון של כמה שניות
- להוסיף מים, רסק עגבניות ותבלינים ולערבב
- בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום :
- להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש
- להניח את הקציצות בתוך הרוטב המתבשל
- להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות
- להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש
- לבשל עם כיסוי משך 30-60 דקות על אש נמוכה
- בסוף להסמיך בתערובת :
- 1 כוס מים
- 1 כף מאד גדושה קורנפלור
- לתקן טעמים
- בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום :
- להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש
- להניח את הקציצות בתוך הרוטב המתבשל
- להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות
- להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש
- לבשל עם כיסוי משך 30-60 דקות על אש נמוכה
- בסוף להסמיך בתערובת :
- 1 כוס מים
- 1 כף מאד גדושה קורנפלור
- לתקן טעמים
.....................................................................................................................................................................................
התמונה מאתר
http://www.pingram.me/tag/swedishcooking
.....................................................................................................................................................................................
http://www.pingram.me/tag/swedishcooking
.....................................................................................................................................................................................
GRANDMA MIRIAM'S POLISH MEATBALLS
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS:
- For the meatballs :
- 1 large onion
- 1/2 a bunch of parsley
- 1 bun lightly-dampened and drained / 3 slices of bread
- 1/2 kg of ground beef
- 1 tbsp of crushed garlic
- 1 large egg
- 2 tbsp of canola oil
- Spices
- 1/4 teaspoon of ground black pepper
- 1 level teaspoon of salt
- 1/4 cup of bread crumbs + 1 tsp of baking powder
- For the sauce:
- 2 tbsp of canola oil
- 1 large onion, finely chopped
- 1 heaped tablespoon of of honey
- 1 level teaspoon fine salt
- 6 large garlic cloves sliced
- 1 cup of water
- 1 pack of large tomato paste
- Spices:
- Ground black pepper
- 3 bay leaves
- Some allspice
- 1 tbsp of sweet paprika
PREPARATION :
- Preparation a day in advance :
- Use a food processor to chop the onion, parsley and roll
(coarsely chop each item separately)
- Add ground beef, garlic, egg, oil, spices and breadcrumbs
mixed with baking powder
- Knead for 5 minutes and leave for two hours / night in the
fridge
- For the sauce :
- Brown onion in oil, add honey and salt to create caramel, and
garlic for few seconds of frying
- Add water, tomato paste and seasonings and mix
- Cooking meatballs in a wide pot 2 hours later or the next day :
- Bring the sauce to a boil and reduce heat
- Place the meatballs in in the brewing sauce
- Add boiling water almost to cover the meatballs in
- Bring to a gentle boil and decrease the fire
- Cook, covered for 30-60 minutes on low heat
- At the end thicken with a mixture:
- 1 cup of water
- 1 heaped tablespoon cornflour
- Fix flavors
SERVING :
- With rice or mashed potatoes
FREEZING :
- You can freeze it and microwave
- For the meatballs :
- 1 large onion
- 1/2 a bunch of parsley
- 1 bun lightly-dampened and drained / 3 slices of bread
- 1/2 kg of ground beef
- 1 tbsp of crushed garlic
- 1 large egg
- 2 tbsp of canola oil
- Spices
- 1/4 teaspoon of ground black pepper
- 1 level teaspoon of salt
- 1/4 cup of bread crumbs + 1 tsp of baking powder
- For the sauce:
- 2 tbsp of canola oil
- 1 large onion, finely chopped
- 1 heaped tablespoon of of honey
- 1 level teaspoon fine salt
- 6 large garlic cloves sliced
- 1 cup of water
- 1 pack of large tomato paste
- Spices:
- Ground black pepper
- 3 bay leaves
- Some allspice
- 1 tbsp of sweet paprika
PREPARATION :
- Preparation a day in advance :
- Store refrigerated, a box with spiced meat + a box with
uncooked sauce, containing already the fried onions and
garlic
- For the meatballs mixture: uncooked sauce, containing already the fried onions and
garlic
- Use a food processor to chop the onion, parsley and roll
(coarsely chop each item separately)
- Add ground beef, garlic, egg, oil, spices and breadcrumbs
mixed with baking powder
- Knead for 5 minutes and leave for two hours / night in the
fridge
- For the sauce :
- Brown onion in oil, add honey and salt to create caramel, and
garlic for few seconds of frying
- Add water, tomato paste and seasonings and mix
- Cooking meatballs in a wide pot 2 hours later or the next day :
- Bring the sauce to a boil and reduce heat
- Place the meatballs in in the brewing sauce
- Add boiling water almost to cover the meatballs in
- Bring to a gentle boil and decrease the fire
- Cook, covered for 30-60 minutes on low heat
- At the end thicken with a mixture:
- 1 cup of water
- 1 heaped tablespoon cornflour
- Fix flavors
SERVING :
- With rice or mashed potatoes
FREEZING :
- You can freeze it and microwave
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה