קציצות ברוטב רנדנג-אינדונזי-מלזי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 קציצות... האוכל הכי מנחם....  והפעם, אילתור שמתבסס על אחת ממנות הדגל במטבח האינדונזי-מלזי - רנדנג ברוטב קוקוס עשיר
    INDONESIAN-MALAYSIAN  MEATBALLS  IN  RENDANG  SAUCE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - אסנת והרפתקאות הנחש והצפרדע במזרח  מצולם
.....................................................................................................................................................................................

אסנתי, עם תרמיל על הגב, יוצאת לבד לכמה חודשים למזרח הרחוק.  כולי קנאה באומץ ואני מסירה את הכובע.

אסנתי ואין-ספור שיחות ארוכות ב-ICQ  ובטלפון.  כל-כך רחוק שיכול להרגיש כל כך קרוב.
 
אסנת עם ההומור והמוחצנות, שהולידו אי-מיילים מצחיקים, אילולא היו מפחידים כל כך…….  אי-מיילים שנשלחו בתפוצת נאטו לכל המשפחה, קוראים לעזרה בסגנון של ...

DEAR FAMILY. I NEED YOU.  I GOT A PROBLEM….

זוכרת שלא ידעתי אם לצחוק או לבכות.  כל-כך דאגתי ולמחרת היא כבר שכחה שהיתה לה בעיה…….

 אי-מיילים על השותף עם הנטיות האובדניות, שנדבק אליה בתחילת הטיול.

אי-מיילים על הנחש, עליו דרכה בטרק ועל החבר שלו שזחל מתוך התרמיל שלה בחדר במלון. …. על הצפרדע שקפצה במקלחת על ראשה של השותפה לטיול ועל הדילמה שלה לגבי מה שהיא מעדיפה - צפרדע על הראש או נחש בתרמיל……..

אי-מיילים על הבדידות בווייטנאם, בעיר רפאים, שנראתה כמחנה פליטים ועל החולי וההקאות……על פלאי המדיה שעזרו לי לחבר אותה ישירות, באישון לילה, לידיד שהיה רופא תרמילאים בהודו והנחה אותה מה לעשות...




אסנתי חמודה, לזכר אותם ימים אביא כאן מתכון  שמחזיר למקומות אקזוטיים....
.....................................................................................................................................................................................
קציצות ברוטב רנדנג-אינדונזי-מלזי
.....................................................................................................................................................................................
 קציצות... האוכל הכי מנחם....  והפעם, אילתור שמתבסס על אחת ממנות הדגל במטבח האינדונזי-מלזי - רנדנג ברוטב קוקוס עשיר
לבשר המתובל - לטחון בבלנדר כל פריט בנפרד

   הבשר הטחון ושאר חומרי התיבול

    ללוש היטב משך חמש דקות ולאחסן לשעתיים בקירור
  רכיבי הקארי לרנדנג

  רכיבי הרוטב לדילול הקארי

 בישול הקציצות ברוטב
 הסמכת הרוטב

   עיטור הקציצות בכוסברה קצוצה דק

  מצרכים ל-1 ק"ג בשר
 ............................................................................................................................................

לקציצות :
   -   במעבד מזון 

          -   1 צרור כוסברה (להשאיר מעט לעיטור המנה)
          -   2 בצל גדול
          -   2 לחמניות גדולות / 1 מיני בגט - מורטבים ממש מעט וסחוטים
   -   1 ק' בשר טחון
   -   2 כף שום כתוש
   -   2 ביצה גדולה
   -   4 כף שמן קנולה
   -   תבלינים     -  1/2 כפית כורכום (במקור 3/4 עלה כורכום)
                       -   1 כפית זרעי כוסברה טחונים
                       -   1/2 כפית כמון
                       -   1 כפיות גדושות אבקת קארי
                       -   1 כפית מלאה מלח דק
   -   2 כף גדושה פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה 

 
למשחת הקארי האדום (מתאים לקילו בשר) :
   -   1 בצל (רצוי סגול)
   -   5 שיני שום גדולות
   -   6 ס"מ שורש ג'ינג'ר / 6 קוביות ג'ינג'ר קפוא
   -   גרידת לימון

   -   מיץ מחצי לימון
   -   3 כף רוטב סויה
   -   תבלינים :
          -  1 כפית [כורכום (במקור 3/4 עלה כורכום) + כמון + מלח דק]
          -   2 כפיות גדושות [זרעי כוסברה טחונים + אבקת קארי / פפריקה מתוקה]
          -   1/2 כפית שאטה גרוס - או לפי הטעם האישי


לטיגון מאוחר של משחת הקארי :
   -   3 כפות שמן קנולה


לרוטב :
   -   1 חלב קוקוס מופחת שומן / מי קוקוס
   -   2 כוס מים
   -   1 רסק עגבניות קטן


תערובת להסמכה, במידת הצורך :    
   -   כף קמח / קורנפלור
   -   1 כוס מים

 ............................................................................................................................................

אופן ההכנה :
         
הכנה יום מראש :
   -   לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם משחת הרנדנג
   -   הכנת התערובת לקציצות :
          -   לקצוץ במעבד מזון בצלים, כוסברה ולחמניות (לקצוץ גס כל פריט בנפרד)
          -   להוסיף בשר טחון, שום, ביצים, שמן, תבלינים ופירורי לחם מעורבים

              באבקת אפייה
          -   ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור     

   -   למשחת קארי לרדנג :
          -   לטחון את כל הרכיבים בבלנדר למחית (אפשר להכין  יותר ולהקפיא ל-6

              חודשים)

בישול הקציצות כעבור שעתיים או למחרת היום :
   -   להלהיט בקדרה רחבה שמן ולטגן / "לפתוח" את משחת הרנדנג משך 3-4

       דקות לערך, עד לשינוי הצבע
   -   להוסיף לקדרה את רכיבי הרוטב ולהביא לרתיחה
   -   להנמיך את האש ולהוסיף קציצות קטנות לרוטב המתבשל
   -   להוסיף בזהירות מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות
   -   להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות ולבשל משך

       30-60 דקות
   -   לנענע את הקדרה מידי פעם בתנועה סיבובית ולהרטיב את הקציצות ברוטב
   -   בסוף הבישול להסמיך במידת הצורך בתערובת של מים וקמח / קורנפלור
   -   לדאוג שמפלס הרוטב יכסה כמעט את הקציצות  

   -   לשפר טעמים ולהגיש

הגשה :
   -   על גבי תלולית אורז מלא או אורז בסמטי
   -   עיטור   -   עלי כוסברה קצוצים


הקפאה :
   -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
    INDONESIAN-MALAYSIAN  MEATBALLS  IN  RENDANG  SAUCE
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :

   For the meatballs :
   -   In a food processor :
           -   1 bunch cilantro (leave some to decorate the dish)
           -   2 large onions
           -   2 large rolls / 1 mini baguette - just slightly moistened and

        drained
   -   1 kg ground beef
   -   2 tablespoons crushed garlic
   -   2 large eggs
   -   4 tablespoons of canola oil
   -   Spices

           -   1/2 teaspoon turmeric (originally 3/4 turmeric leaf)
           -   1 teaspoon ground coriander seeds
           -   1/2 teaspoon cumin
           -   1 heaping teaspoons curry powder
           -   1 full teaspoon fine salt
   -   2 heaping tablespoon bread crumbs + 1 teaspoon baking powder


   The red curry paste (suitable for a kilo of meat) :
   
-   1 onion (preferably purple)
   
-   5 large garlic cloves
   
-   6 cm ginger root / 6 frozen ginger cubes
   
-   Lemon zest
  
-   Juice of half a lemon
  
-   3 tablespoons soy sauce
  
-   Spices :
          
-   1 teaspoon [turmeric (originally 3/4 turmeric leaf) + cumin + 

               fine salt]
          
-   2 full teaspoons [ground coriander seeds + curry powder +

               sweet paprika]
           -   1/2 teaspoon ground Shata - or according to personal taste


   For frying the curry paste :
  
-   3 tablespoons of canola oil

   For the sauce :
  
-   1 reduced-fat coconut milk / coconut liquid
  
-   2 cups water
  
-   1 small packet of tomato paste

   Mixture for thickening, if necessary :
   -   1 s
poon of flour / cornflour
   -   1 cup of water


............................................................................................................................................
PREPARATIONS :
    Preparation a day in advance :
      -   Store refrigerated - a box with spicy meat + a box with rendang

          paste
      -   Preparation of the mixture for meatballs :
             -   Chop in a food processor onions, coriander and rolls

                 (coarsely chop each item separately)
             -   Add minced meat, garlic, eggs, oil, spices and breadcrumbs

                 mixed with baking powder
             -   Knead for 5 minutes and leave for two hours / per night

                 refrigerated
   -   Curry paste for Radeng :
             -   Grind into a puree all ingredients in a blender (you can

                 prepare more and freeze for 6 months)

   Cooking the meatballs two hours later or the next day :
       -   Heat oil in a wide pot and fry the rendang paste for about 3-4 minutes, until
           the color changes
     
-   Add the sauce ingredients to the pot  and bring to a boil
     
-   Lower the flame and add small meatballs to the sauce
      
-   Add carefully boiling water almost to cover the meatballs
     
-   Bring to a boil, lower the fire, cover and cook for 30-60 minutes
     
-   Shake the pot occasionally with a circular motion and moisten

          the meatballs with the sauce
     
-   At the end of cooking, thicken the sauce with a mixture of water

          and flour / cornstarch
      -   See that the sauce level will almost cover the meatballs and

      -   Improve flavors and serve

   Serving :
      -   On top of whole rice or basmati rice
      
   Decoration :
      -   With chopped coriander leaves

   Freezing :
      -   You can freeze and microwave
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה