SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - ילדת דור שני לשואה שפחדה לשאול את סבא צבי. ציפי-ילדות
.....................................................................................................................................................................................
להיות ילדי הדור השני לשואה זה לגדול בתחושה של סוד אפל, שאופף את העבר, מה שעצר אותנו, הילדים מלשאול שאלות. כך נותרנו ללא שורשים וסיפורים על העבר המשפחתי, גם לא על זה שקדם לשואה.
אבי גדל בסביבת חצרו של הרבי מקוצק, מהחרדים והמחמירים שבפלגים. בגיל חמש -עשרה התפקר, עזב את הבית ועבר לבית דודו בוורשה, אצלו למד נגרות. לימים התגייס לצבא הפולני.
יש לי פירורי מידע מעורפלים על בית אבי. סיפורים על משפחה בעלת אחוזה, שהכילה תחנת קמח על גדת הנהר, שדות וכפרים של הפועלים שעבדו בהם. סיפורים על משפחה חרדית עם תשעה ילדים, שאבי היה הקטן שבהם, משפחה שדאגה לחינוך הילדים על-ידי מלמד פרטי. סיפורים על סבי שהיה שומר יערות, מורשה ממשלתי על מכסת הגדיעות, אשר לימים נרצח בפוגרום. סיפורים, שדמיוני הילדי אולי המציא, האדיר והעצים כדי שיתחברו לצורך שלי להרגיש שורשים ונצר למשפחה עשירה ו"טובה"....... והיום כבר אין את מי לשאול.
יש סיפורים בלי מילים שילד "שומע". כמו ללכת עם אבא לטייל, לראותו מרים פיסת לחם זרוקה ברחוב ומניח אותה על גדר אבן גבוהה, בהפליטו משהו על רעב כפרק מלמד על חשיבות מתן הכבוד ללחם. או החובה לגמור הכל מהצלחת ואם נותר משהו, הוא מוכנס למקרר, כי אוכל לא זורקים.
ילד רואה, קולט וחש שאסור לשאול למה ומה קרה שם בעבר ודמיונו היצירתי הילדי בונה עולם מלא של תשובות, שהקשר בינן ובין מציאות העבר יכול להיות מקרי לחלוטין. ואם בסוד אפל מדובר אז גם הס מלהזכירו לילדים בסביבה. במרוצת הזמן גילינו שכולנו גדלנו בשכונה של פליטי שואה, בצל "הסוד האפל".
מחקרים סוציולוגיים גילו שזו אולי הסיבה לכך שיש כל-כך הרבה אמנים בין בני הדור השני לשואה.
נו... אז סלט צנון ליווה כמעט בקביעות ארוחות צהריים בבית הורי והוא תובל בשמן פשוט. אני מעדיפה את הגירסה המעודנת יותר, הישראלית, עם צנוניות ושמן זית.
נו... אז סלט צנון ליווה כמעט בקביעות ארוחות צהריים בבית הורי והוא תובל בשמן פשוט. אני מעדיפה את הגירסה המעודנת יותר, הישראלית, עם צנוניות ושמן זית.
סלט צנוניות
.....................................................................................................................................................................................
זה מה שתצטרכו
לפרוס את הצנוניות דק-דק. הכי מהיר ודק במעבד מזון
לקצות דק את הבצלים הירוקים
.....................................................................................................................................................................................לפרוס את הצנוניות דק-דק. הכי מהיר ודק במעבד מזון
לקצות דק את הבצלים הירוקים
לערבב את כל המצרכים
ובתיאבון....
מצרכים :
- 1 שקית צנוניות פרוסות דק
- 2 בצלים ירוקים
- 2 כפות שמן זית
- מיץ לימון בשפע
- מלח דק
אופן ההכנה :
- 1 שקית צנוניות פרוסות דק
- 2 בצלים ירוקים
- 2 כפות שמן זית
- מיץ לימון בשפע
- מלח דק
אופן ההכנה :
- לפרוס צנוניות דק-דק. הכי מהיר ודק במעבד מזון
- , לקצוץ דק את הבצל הירוק
- לערבב את כל הרכיבים
- את הסלט הזה אפשר לאכול מיד ואפשר גם להכינו מראש ולאפשר ספיגת
טעמים. הוא טעים גם יום למחרת ואף יותר מזה
.....................................................................................................................................................................................
RADISHES SALAD
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- 1 packet of radishes, finely sliced
- 2 green onions
- 2 tablespoons olive oil
- Plenty of lemon juice
- Fine salt
- 2 green onions
- 2 tablespoons olive oil
- Plenty of lemon juice
- Fine salt
PREPARATIONS :
- Slice the radishes thinly. The quickest will be in a food processor
- Cut the green onions finely
- Mix all ingredients
- This salad can be eaten immediately and can be prepared in
advance to allow absorption of flavors. It tastes good the next day
and even more
- Slice the radishes thinly. The quickest will be in a food processor
- Cut the green onions finely
- Mix all ingredients
- This salad can be eaten immediately and can be prepared in
advance to allow absorption of flavors. It tastes good the next day
and even more
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה