איך מכינים קומזיץ ל"ג בעומר במטבח - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


How to make Lag B'Omer potatoes in the kitchen
סיר חרס לאפייה ביתית של תפוחי אדמה מעושנים ומפוייחים כמו במדורת ל"ג בעומר
  את ה"קרטוסקש" של מדורת ל"ג בעומר אפשר להכין גם בבית ללא מאמץ
סיפור-לא סיפרתי



זוכרים את ה"קרטוסקש" של מדורת ל"ג בעומר?  אפשר להכין גם בבית ללא מאמץ.
 במיוחד לקראת ל"ג בעומר קיים סיר חרס
לאפיית תפוחי אדמה מפוחמים ומעושנים בטעמים של מדורה אמיתית, ללא כל מאמץ .

אין צורך להוסיף מים או שמן. שמים בסיר תפוחי אדמה בגודל בינוני , נקיים ויבשים. ממלאים רק חצי מהסיר ומבשלים בחום בינוני במשך 60 דקות על להבת גז,  אך לא על כיריים מקרמיקה. הופכים אותם בסיר מספר פעמים כדי לצרוב מכל הצדדים. הם יוצאים מפויחים ורכים. תענוג.


אין צורך לשטוף את הסיר לפני או לאחר השימוש, כי ככל שמשתמשים בו יותר תפוחי האדמה מקבלים את הטעם החרוך וטעמם משתבח.

.....................................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה