תבשיל קדרה אירי מסורתי בבירה ודאמפלינגס תפוחים ונימוחים, שגונבים את ההצגה ... טעים-טעים....
IRISH BEEF STEW WITH BEER AND DUMPLINGS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי. מצולם
.....................................................................................................................................................................................
תבשיל קדרה אירי מסורתי בבירה ודאמפלינגס תפוחים ונימוחים, שגונבים את ההצגה ... טעים-טעים....
.....................................................................................................................................................................................
לחתוך גזרים, סלרי ותפוחי אדמה ולהשרות במים עד לשימוש
לחתוך את הבשר לפיסות בגודל 5 ס"מ ולהניח במסננת להגרת נוזלים
להכין את הרוטב ולבחוש את כל המצרכים
לקמח את הבשר, "לנעול" ולהניח בצד
"לקרמל" את הבצלים בשמן וסוכר חום ולהוסיף שום לעוד חצי דקה
להוסיף את הירקות לטיגון קצר ולהוסיף את הבשר, הרוטב ומים רותחים עד לכיסוי תכולת הקדרה
לאפות בקדרה מכוסה, בתנור שחומם ל-150 מעלות צלסיוס, משך 3-4 שעות, עד לריכוך הבשר ולהמליח רק בשעה האחרונה
בינתיים להכין בצק וכדורי דאמפלינגס ולאחסן במקרר עד כחצי שעה לפני הארוחה
להוסיף את הדאמפלינגס לקדרה במרווחים, לתחוב מעט לתוך הרוטב, לכסות ולאפות עוד חצי שעה לפחות
בתיאבון
.....................................................................................................................................................................................
לחתוך גזרים, סלרי ותפוחי אדמה ולהשרות במים עד לשימוש
לחתוך את הבשר לפיסות בגודל 5 ס"מ ולהניח במסננת להגרת נוזלים
להכין את הרוטב ולבחוש את כל המצרכים
לקמח את הבשר, "לנעול" ולהניח בצד
"לקרמל" את הבצלים בשמן וסוכר חום ולהוסיף שום לעוד חצי דקה
להוסיף את הירקות לטיגון קצר ולהוסיף את הבשר, הרוטב ומים רותחים עד לכיסוי תכולת הקדרה
לאפות בקדרה מכוסה, בתנור שחומם ל-150 מעלות צלסיוס, משך 3-4 שעות, עד לריכוך הבשר ולהמליח רק בשעה האחרונה
בינתיים להכין בצק וכדורי דאמפלינגס ולאחסן במקרר עד כחצי שעה לפני הארוחה
להוסיף את הדאמפלינגס לקדרה במרווחים, לתחוב מעט לתוך הרוטב, לכסות ולאפות עוד חצי שעה לפחות
בתיאבון
.....................................................................................................................................................................................
קדרת בקר אירית בבירה ובתוספת דאמפלינגס .....................................................................................................................................................................................
טיפים לקדרות בשר :
- הקדרה המומלצת והטיפול בה :
א. קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק, עם מכסה שמותאם להכנסה לתנור
ב. קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי, יש להשרות
במים כשעה לפני השימוש)
- הכנה התבשיל יום מראש - כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים
מתמזגים, וחימום חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות
לארוחה
- המלחה - מומלץ להמליח רק לקראת סוף הבישול - זה מזרז את ריכוך הבשר
א. קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק, עם מכסה שמותאם להכנסה לתנור
ב. קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי, יש להשרות
במים כשעה לפני השימוש)
- הכנה התבשיל יום מראש - כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים
מתמזגים, וחימום חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות
לארוחה
- המלחה - מומלץ להמליח רק לקראת סוף הבישול - זה מזרז את ריכוך הבשר
מצרכים לקדרת הבשר - 6 מנות :
הבשר :
- 1.25 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ (נתחי בשר זולים יספיקו)
- 3 כפות קמח
הבצל והשום :
- 2-4 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כף סוכר חום
- 4 שיני שום גדולות קצוצות
הירקות :
- 4 מקלות סלרי פרוסים למקטעים של 2 ס"מ
- 3 גזרים פרוסים גס
- לבחירה - 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות (הם לא
מופיעים במתכון הקלאסי אבל מאד טעימים)
הרוטב לקדרה :
- 4 עלי דפנה
- 3 ענפי תימין / 1 כפית תימין מיובש
- פלפל שחור גרוס
- 1 בירה גינס (הנשק הסודי להבטחת טעמו של המתכון)
- 1 חפיסה קטנה של רסק עגבניות
- 2 כפות רוטב ווּסטרשייר
נוזלים לכיסוי התבשיל :
- מים רותחים עד לכיסוי מלא של התבשיל (נוזלים רותחים ימנעו התקשות
הבשר)
בשעת האפייה האחרונה :
- מלח דק
- 1.25 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ (נתחי בשר זולים יספיקו)
- 3 כפות קמח
הבצל והשום :
- 2-4 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כף סוכר חום
- 4 שיני שום גדולות קצוצות
הירקות :
- 4 מקלות סלרי פרוסים למקטעים של 2 ס"מ
- 3 גזרים פרוסים גס
- לבחירה - 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות (הם לא
מופיעים במתכון הקלאסי אבל מאד טעימים)
הרוטב לקדרה :
- 4 עלי דפנה
- 3 ענפי תימין / 1 כפית תימין מיובש
- פלפל שחור גרוס
- 1 בירה גינס (הנשק הסודי להבטחת טעמו של המתכון)
- 1 חפיסה קטנה של רסק עגבניות
- 2 כפות רוטב ווּסטרשייר
נוזלים לכיסוי התבשיל :
- מים רותחים עד לכיסוי מלא של התבשיל (נוזלים רותחים ימנעו התקשות
הבשר)
בשעת האפייה האחרונה :
- מלח דק
מצרכים ל-8 דאמפלינגס :
- חומרים יבשים :
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (3 כפיות)
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית אבקת שום
- פלפל שחור גרוס
- מלח דק
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת (70 גרם)
- 1/2 כוס חלב
- 1 ביצה
- חומרים יבשים :
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (3 כפיות)
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית אבקת שום
- פלפל שחור גרוס
- מלח דק
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת (70 גרם)
- 1/2 כוס חלב
- 1 ביצה
לעיטור המנה :
- פטרוזיליה קצוצה
- פטרוזיליה קצוצה
.....................................................................................................................................................................................
אופן הכנת קדרת הבשר :
- לחתוך מראש את הגזרים, הסלרי ותפוחי האדמה (את האחרונים להשרות
במים)
- להכין את הרוטב מראש
- לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 5 ס"מ, לסנן היטב ולקמח (הקמח מסמיך את
הרוטב ותורם לצבעו)
- להלהיט בקדרה 2 כפות שמן, "לנעול" את הבשר היטב בכמה נגלות ולהניח
בצד
- להוסיף עוד 2 כפות שמן לקדרה, במידת הצורך, להזהיב את הבצל, לקרמל
אותו עם סוכר ולהוסיף את השום והירקות לטיגון קצר מבלי לחרוך
- להוסיף את שאר המצרכים לקדרה, למעט המלח. אותו מוסיפים בהמשך כי
הוא מעכב את ריכוך הבשר
- להוסיף מים רותחים עד לכיסוי התבשיל, כי הדאמפלינגס אוהבים הרבה רוטב
- לאפות 3-4 שעות, עם כיסוי, בתנור שחומם ל-150-160 מעלות, על סף רתיחה
וללא בעבוע (הבשר מתרכך יותר באפייה מאשר בבישול ממושך על
הגז)
- לא לבחוש, רק לנענע מדי פעם בתנועה מעגלית ולהוסיף מים רותחים במידת
הצורך. לחילופין, אם הרוטב מימי ניתן להסמיך עם תוספת של כף קמח
בחושה בחצי כוס מים
- בשעת האפייה האחרונה יש להוסיף מלח
- בחצי שעת האפייה האחרונה יש להוסיף את הדאמפלינגס ולאפות אותם
בקדרה עם כיסוי
אופן הכנת הדאמפלינגס :
- לערבב בקערת המיקסר את החומרים היבשים
- להוסיף חמאה וגבינה ולערבל לפירורים
- להוסיף חלב וביצה ולערבב עד להשגת בצק לח
- לגלגל בידיים כדורי בצק בגודל כדור פינג-פונג, להניח על מגש עם נייר אפייה
- לערבב בקערת המיקסר את החומרים היבשים
- להוסיף חמאה וגבינה ולערבל לפירורים
- להוסיף חלב וביצה ולערבב עד להשגת בצק לח
- לגלגל בידיים כדורי בצק בגודל כדור פינג-פונג, להניח על מגש עם נייר אפייה
ולאחסן במקרר
- לקראת מחצית השעה האחרונה לבישול קדרת הבשר, להניח את הדאמפלינגס
- לקראת מחצית השעה האחרונה לבישול קדרת הבשר, להניח את הדאמפלינגס
אחד-אחד בפיסגת הקדרה, במרחק מה זה מזה כדי לאפשר תפיחה, לדחוף
אותם בעדינות לתוך הרוטב, לכסות לאפות עוד 30 דקות .
הדאמפלינגס מוכנים כשקיסם יוצא יבש
הגשה :
- אם לא הוספתם תפוחי אדמה לקדרה, הגישו עם פירה תפוחי אדמה
- לעטר בפטרוזיליה קצוצה דק
- אם לא הוספתם תפוחי אדמה לקדרה, הגישו עם פירה תפוחי אדמה
- לעטר בפטרוזיליה קצוצה דק
לחימום חוזר למחרת היום :
- שומרים במקרר בתוך הרוטב וכך גם מחממים למחרת היום
- עדיף לחמם בתנור, או על להבה קטנה מבלי להגיע לרתיחה
- שומרים במקרר בתוך הרוטב וכך גם מחממים למחרת היום
- עדיף לחמם בתנור, או על להבה קטנה מבלי להגיע לרתיחה
הקפאה :
- ניתן להקפיא במידה ולא הוספנו תפוחי-אדמה לבישול הקדרה
- ניתן להקפיא במידה ולא הוספנו תפוחי-אדמה לבישול הקדרה
.....................................................................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
.....................................................................................................................................................................................
IRISH BEEF STEW IN BEER WITH THE ADDITION OF DUMPLINGS
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR THE BEEF STEW :
- The beef :
- 1.25 kg beef cut into cubes the size of 5 cm
[cheap meats will be enough]
- 3 tbsp of flour
- Onion and garlic :
- 2-4 tablespoons canola oil
- 2 onions, chopped
- 1 tablespoon brown sugar
- 4 large garlic cloves, chopped
- Vegetables :
- 4 celery sticks sliced into 2 cm sections
- 3 carrots coarsely sliced
- Optional - 6 large potatoes peeled and cut into large cubes (they
do not appear in the traditional recipe but very tasty)
- Casserole Sauce :
- 4 bay leaves
- 3 thyme branches / 1 tsp dried thyme
- Ground black pepper
- 1 Guinness beer (the secret weapon to ensure the taste of the
dish)
- 1 small pack of tomato paste
- 2 tablespoons Worcestershire sauce
- Liquids to cover the dish :
- Boiling water until full cover of the dish (boiling liquids will prevent
the hardening of the meat)
- At the last hour of baking :
- Fine salt
INGREDIENTS FOR 8 DUMPLINGS :
- Dry Ingredients :
- 2 cups flour
- 1 bag of baking powder (3 teaspoons)
- 1/4 teaspoon nutmeg
- 1/2 teaspoon garlic powder
- Ground black pepper
- Fine salt
- 120 grams of cold butter cut into cubes
- 1/2 cup grated cheddar cheese (70 g)
- 1/2 cup milk
- 1 egg
DISH DECORATION :
- Chopped parsley
MEAT CASSEROLE PREPARATION :
- Pre-cut carrots, celery and potatoes and soak in water
- Prepare the sauce in advance
- Cut the meat into 5 cm cubes, filter well and flour (the flour
thickens the sauce and contributes to its color)
- Heat 2 tablespoons of oil in the pot, "lock" the meat well and set
aside
- Add another 2 tablespoons of oil to the casserole, if necessary,
golden the onion, caramelize it with sugar and add the garlic and
vegetables for a short frying without burning
- Add the rest of the ingredients to the casserole, except for the salt.
It is added later as it delays the softening of the meat
- Add boiling water to cover the dish, because the dumplings need
a lot of sauce
- Bake covered, for 3-4 hours, in an oven heated to 150-160 C
degrees (the meat softens more in baking than in cooking on the
gas)
- Do not stir, just shake occasionally in a circular motion and add
boiling water if necessary. Alternatively, if the sauce is watery, it
can be thickened with the addition of a tablespoon of flour stirred
in half a glass of water
- At the last baking hour add salt
- At the last half hour of baking, add the dumplings and bake them
covered
DUMPLINGS PREPARATIONS :
- Mix the dry ingredients in a mixer bowl
- Add butter and cheese and mix to crumbs
- Add milk and egg and mix until you get a moist dough
- Roll in your hands 8 dumflings, ping-pong balls size, place on a
tray with a baking paper and store in the refrigerator
- For the last half hour of the meat pot cooking, place the
dumplings, one by one, at the top of the pot, at a distance from
each other, to allow swelling. Push them a little into the sauce,
cover and bake for another 30 minutes
....................................................................................................................................................................................
- 1.25 kg beef cut into cubes the size of 5 cm
[cheap meats will be enough]
- 3 tbsp of flour
- Onion and garlic :
- 2-4 tablespoons canola oil
- 2 onions, chopped
- 1 tablespoon brown sugar
- 4 large garlic cloves, chopped
- Vegetables :
- 4 celery sticks sliced into 2 cm sections
- 3 carrots coarsely sliced
- Optional - 6 large potatoes peeled and cut into large cubes (they
do not appear in the traditional recipe but very tasty)
- Casserole Sauce :
- 4 bay leaves
- 3 thyme branches / 1 tsp dried thyme
- Ground black pepper
- 1 Guinness beer (the secret weapon to ensure the taste of the
dish)
- 1 small pack of tomato paste
- 2 tablespoons Worcestershire sauce
- Liquids to cover the dish :
- Boiling water until full cover of the dish (boiling liquids will prevent
the hardening of the meat)
- At the last hour of baking :
- Fine salt
INGREDIENTS FOR 8 DUMPLINGS :
- Dry Ingredients :
- 2 cups flour
- 1 bag of baking powder (3 teaspoons)
- 1/4 teaspoon nutmeg
- 1/2 teaspoon garlic powder
- Ground black pepper
- Fine salt
- 120 grams of cold butter cut into cubes
- 1/2 cup grated cheddar cheese (70 g)
- 1/2 cup milk
- 1 egg
DISH DECORATION :
- Chopped parsley
.....................................................................................................................................................................................
MEAT CASSEROLE PREPARATION :
- Pre-cut carrots, celery and potatoes and soak in water
- Prepare the sauce in advance
- Cut the meat into 5 cm cubes, filter well and flour (the flour
thickens the sauce and contributes to its color)
- Heat 2 tablespoons of oil in the pot, "lock" the meat well and set
aside
- Add another 2 tablespoons of oil to the casserole, if necessary,
golden the onion, caramelize it with sugar and add the garlic and
vegetables for a short frying without burning
- Add the rest of the ingredients to the casserole, except for the salt.
It is added later as it delays the softening of the meat
- Add boiling water to cover the dish, because the dumplings need
a lot of sauce
- Bake covered, for 3-4 hours, in an oven heated to 150-160 C
degrees (the meat softens more in baking than in cooking on the
gas)
- Do not stir, just shake occasionally in a circular motion and add
boiling water if necessary. Alternatively, if the sauce is watery, it
can be thickened with the addition of a tablespoon of flour stirred
in half a glass of water
- At the last baking hour add salt
- At the last half hour of baking, add the dumplings and bake them
covered
DUMPLINGS PREPARATIONS :
- Mix the dry ingredients in a mixer bowl
- Add butter and cheese and mix to crumbs
- Add milk and egg and mix until you get a moist dough
- Roll in your hands 8 dumflings, ping-pong balls size, place on a
tray with a baking paper and store in the refrigerator
- For the last half hour of the meat pot cooking, place the
dumplings, one by one, at the top of the pot, at a distance from
each other, to allow swelling. Push them a little into the sauce,
cover and bake for another 30 minutes
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה