תפוחי אדמה אפויים עם שעועית ירוקה ובצל, בניחוח שום ותימין - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 קדרה נפלאה של תפוחי אדמה זהובים ושפע של שעועית ירוקה.  ניחוחות שמעלים בי זיכרונות מטוסקנה....
OVEN  ROASTED  POTATOES,  GREEN  BEANS  AND  ONIONS,  SEASONED  WITH  THYME  AND  GARLIC
  SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם
.....................................................................................................................................................................................

 קדרה נפלאה של תפוחי אדמה זהובים ושפע של שעועית ירוקה.  ניחוחות שמעלים בי זיכרונות מטוסקנה....
 .....................................................................................................................................................................................

תפוחי אדמה אפויים עם שעועית ירוקה ובצל, בניחוח שום ותימין
.....................................................................................................................................................................................

זה כל מה שתצטרכו ואני ויתרתי על הפטריות שהלכו לאיבוד בקדרה











בתיאבון

מצרכים ל-6-8 סועדים : 
   
   הירקות :
      -   1 שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה (800 גרם)
      -   8 תפוחי אדמה בינוניים בקליפה, חתוכים לקוביות בגודל ביס
      -   2 בצלים גדולים חתוכים לאורך לטריזים רחבים
   התיבול :
      -   3+3 כפות שמן זית (3 לירקות + 3 לשעועית)
      -   1 כף שום כתוש
      -   פלפל שחור גרוס
      -   מלח דק
      -   צרור קטן של תימין / 1 כפית גדושה תימין יבש

אופן ההכנה :

     -   להפשיר את השעועית במסננת ולחתוך את הירקות
     -   לחמם תנור ל-180-200 מעלות צלסיוס ולהכין תבנית מרופדת בנייר אפייה מרוסס בשמן
     -   לערבב את כל המצרכים, פרט לשעועית, לפזר בתבנית האפייה בשכבה אחת ולאפות ללא 
         כיסוי משך 30 דקות
     -   לתבל את השעועית במעט שמן זית ומלח, להוסיף לתפוחי האדמה, לערבב ולפזר בשכבה 
         אחת.  להוציא את גבעולי התימין ללא העלים
     -   לאפות עוד 30 דקות עד להשחמה יפה

.....................................................................................................................................................................................
OVEN  ROASTED  POTATOES,  GREEN  BEANS  AND  ONIONS,  SEASONED  WITH  THYME  AND  GARLIC
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  6-8  DINERS :

    Vegetables :
       - 1 bag of cut green bean, frozen (800 g)
       - 8 medium unpeeled potatoes, cut into bite-sized cubes
       - 2 large onions cut into wide wedges
    Seasoning : - 3 +3 tblsp olive oil (3 for vegeyables + 3 for beans)
       - 1 tablespoon of crushed garlic
       Ground black pepper
       - Fine salt - A small bunch of thyme / 1 heaped tsp dried thyme

PREPARATIONS :

      - Thaw the beans in a colander and cut the vegetables - Preheat oven to 180-200 C degrees and prepare a baking dish, lined with baking paper sprayed with oil 
      - Mix all ingredients, except beans, sprinkle in one layer on the baking dish and bake uncovered for 30 minutes
      - Season the beans with olive oil and salt, add to the potatoes, mix and sprinkle in one layer.  Take out the thyme stems without the leaves
      - Bake for another 30 minutes until nicely browned:

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה