עוף אפוי בסילאן וטריזי בצל מזוגגים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



   עוף נפלא שזכה לאין-סוף שבחים בארוחת השבת האחרונה
CHICKEN  BAKED  IN  SILAN  AND  GLAZED  ONIONS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-תמונות מ"ונציה של סין".  טיולים


.....................................................................................................................................................................................

יש בסין מקום קסום שנקרא סוג'ו - SUZHOU - מקום שכונה בצדק "ונציה של סין".  שתי וערב של סימטאות צרות, בתים ציוריים, מסעדות קטנות שכל-כך מזמינות, גשרונים, גנים והכל יושב על תעלות מים צרות.
הנה הצצה קטנה.




 ועכשיו מגיעה לנו גם טעימה שמזכירה מקומות רחוקים קסומים ....

.............................................................................................................................................
עוף אפוי בסילאן וטריזי בצל מזוגגים
.............................................................................................................................................

מצרכים :
 העוף :
     -   6 כרעי עוף 
 
לרוטב השרייה - לערבב :
     -    3 כף רוטב סויה
     -    3 כף קטשופ
     -    3 כף סילאן
     -    3 כף חומץ בלסמי
     -    1 כף שום כתוש קפוא של דורות
     -    1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר/2 קוביות קפואות של דורות
     -    פלפל שחור גרוס
     -    כנראה אין צורך במלח
     -    3/4 כוס מים
 
הבצל :
     -    2 בצלים גדולים פרוסים לטריזים דקים
 
להסמכה - לערבב :
     -   1 כף גדושה קורנפלור
     -   1 כוס מים
.....................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :

הכנה מראש - השרייה :
     -   לבחוש את רוטב השרייה ולהשרות את העוף למשך הלילה

האפייה :
     -    לחמם את התנור ל-200 מעלות
     -    להניח את נתחי העוף בתבנית
     -    לבחוש את טריזי הבצל ברוטב ולפזר על נתחי העוף
     -    לאפות בתבנית פתוחה משך כשעה, להפוך את הנתחים
          פעמיים במהלך האפייה ולהוסיף מים לרוטב מדי פעם

הסמכת הרוטב בתום האפייה :
     -   להניח את העוף בכלי הגשה, מכוסה ברדיד אלומיניום,
         ולשמור על חומו
     -   להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית
     -   להניח את תבנית האפייה עם הרוטב על הגז ולהביא
         לרתיחה
     -   להסמיך עם תערובת של כף גדושה קורנפלור בלולה בכוס
         מים
     -   לתקן טעמים


.....................................................................................................................................................................................

מנות נילוות :
     -   מרק נטיפי ביצים או מרק תירס
     -   סלט כרוב אוריינטלי
     -   סלסת מנגו בצ'ילי וכוסברה
     -   אטריות בירקות בנוסח סצ'ואן
     -   אורז
     -   ירקות מוקפצים
.............................................................................................................................................
............................................................................................................................................
.
CHICKEN  BAKED  IN  SILAN  AND  GLAZED  ONIONS
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :
    The chicken :
         - 6 chicken legs
   The marinade mix :
          3 tbsp soy sauce
          3 tbsp ketchup
          3 tbsp Silan
          3 tbsp balsamic vinegar
          1 tbsp of crushed garlic
         -   2 cm of grated ginger root
         -   Ground black pepper
          3/4 cup of water
         -   Salt is probably not necessary 
   The onions :
          2 large onions, sliced to thin wedges
   For thikening - mix :
          1 heaping tbsp of cornstarch 
          1 cup of water

.....................................................................................................................................................................................
PREPARATIONS :

     Advance preparation - soaking :
         Stir the marinade and soak the chicken overnight in the
            refrigerator
     Baking :

        -   Preheat the oven to 200 ° C
        -   Put the chicken in a baking dish
        -   Stir the marinade and onion wedges and scatter over the

            chicken
        -   Bake open for an hour, turn over the chicken twice during
            baking and add water to the sauce occasionally

   Thicken the sauce after baking :
        -   Place the The chicken in a serving dish, covered with an
           aluminum foil, and keep it warm
        -  Remove excess fat from sauce 
        -  Place the baking dish, with the sauce, on the gas and bring to
           boil
        -  Thicken with a mixture of cornstarch and water
        -  Fix flavors
 

.............................................................................................................................................

RELATED  DISHES :

        Egg-drops soup
       -   Corn soup
        Asian cabbage salad
       -   Chili mango salsa and cilantro
        Szechwan noodles and vegetables
       Rice
       Stir fried vegetables
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה