עוף נפלא שזכה לאין-סוף שבחים בארוחת השבת האחרונה
CHICKEN BAKED IN SILAN AND GLAZED ONIONS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-תמונות מ"ונציה של סין". טיולים
.....................................................................................................................................................................................
יש בסין מקום קסום שנקרא סוג'ו - SUZHOU - מקום שכונה בצדק "ונציה של סין". שתי וערב של סימטאות צרות, בתים ציוריים, מסעדות קטנות שכל-כך מזמינות, גשרונים, גנים והכל יושב על תעלות מים צרות.
הנה הצצה קטנה.
ועכשיו מגיעה לנו גם טעימה שמזכירה מקומות רחוקים קסומים ....
עוף אפוי בסילאן וטריזי בצל מזוגגים
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
העוף :
- 6 כרעי עוף
- 6 כרעי עוף
לרוטב השרייה - לערבב :
- 3 כף רוטב סויה
- 3 כף קטשופ
- 3 כף סילאן
- 3 כף רוטב סויה
- 3 כף קטשופ
- 3 כף סילאן
- 3 כף חומץ בלסמי
- 1 כף שום כתוש קפוא של דורות
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר/2 קוביות קפואות של דורות
- פלפל שחור גרוס
- כנראה אין צורך במלח
- 3/4 כוס מים
- 1 כף שום כתוש קפוא של דורות
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר/2 קוביות קפואות של דורות
- פלפל שחור גרוס
- כנראה אין צורך במלח
- 3/4 כוס מים
הבצל :
- 2 בצלים גדולים פרוסים לטריזים דקים
- 2 בצלים גדולים פרוסים לטריזים דקים
להסמכה - לערבב :
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1 כוס מים
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1 כוס מים
.....................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :
הכנה מראש - השרייה :
- לבחוש את רוטב השרייה ולהשרות את העוף למשך הלילה
האפייה :
- לחמם את התנור ל-200 מעלות
- להניח את נתחי העוף בתבנית
- לבחוש את טריזי הבצל ברוטב ולפזר על נתחי העוף
- לאפות בתבנית פתוחה משך כשעה, להפוך את הנתחים
פעמיים במהלך האפייה ולהוסיף מים לרוטב מדי פעם
הסמכת הרוטב בתום האפייה :
- להניח את העוף בכלי הגשה, מכוסה ברדיד אלומיניום,
ולשמור על חומו
- להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית
- להניח את תבנית האפייה עם הרוטב על הגז ולהביא
לרתיחה
- להסמיך עם תערובת של כף גדושה קורנפלור בלולה בכוס
מים
- לתקן טעמים
.....................................................................................................................................................................................
מנות נילוות :
- מרק נטיפי ביצים או מרק תירס
- סלט כרוב אוריינטלי
- סלסת מנגו בצ'ילי וכוסברה
- אטריות בירקות בנוסח סצ'ואן
- אורז
- ירקות מוקפצים
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://www.yummly.com/recipes/honey-soy-drumsticks
http://www.chinavisitorcenter.com/Canal.html
http://blaineharrington.photoshelter.com/gallery/China-Jiangsu-Province-Suzhou-Changzhou-Water-towns/G0000Om3m9BTzB78/C0000IHlqNIXuggU
http://chinatoursandholidays.com/tours/slow-boat-to-china
http://www.thousandwonders.net/Suzhou
http://www.yummly.com/recipes/honey-soy-drumsticks
http://www.chinavisitorcenter.com/Canal.html
http://blaineharrington.photoshelter.com/gallery/China-Jiangsu-Province-Suzhou-Changzhou-Water-towns/G0000Om3m9BTzB78/C0000IHlqNIXuggU
http://chinatoursandholidays.com/tours/slow-boat-to-china
http://www.thousandwonders.net/Suzhou
............................................................................................................................................
.
CHICKEN BAKED IN SILAN AND GLAZED ONIONS
CHICKEN BAKED IN SILAN AND GLAZED ONIONS
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
The chicken :
- 6 chicken legs
The marinade mix :
The marinade mix :
- 3 tbsp soy sauce
- 3 tbsp ketchup
- 3 tbsp Silan
- 3 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp of crushed garlic
- 2 cm of grated ginger root
- Ground black pepper
- 3 tbsp ketchup
- 3 tbsp Silan
- 3 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp of crushed garlic
- 2 cm of grated ginger root
- Ground black pepper
- 3/4 cup of water
- Salt is probably not necessary
The onions :
- 2 large onions, sliced to thin wedges
For thikening - mix :
For thikening - mix :
- 1 heaping tbsp of cornstarch
- 1 cup of water
.....................................................................................................................................................................................
PREPARATIONS :
Advance preparation - soaking :
- Stir the marinade and soak the chicken overnight in the
refrigerator
Baking :
- Preheat the oven to 200 ° C
- Put the chicken in a baking dish
- Stir the marinade and onion wedges and scatter over the
chicken
- Bake open for an hour, turn over the chicken twice during
baking and add water to the sauce occasionally
Thicken the sauce after baking :
- Place the The chicken in a serving dish, covered with an
aluminum foil, and keep it warm
- Remove excess fat from sauce
- Place the baking dish, with the sauce, on the gas and bring to
boil
- Thicken with a mixture of cornstarch and water
- Fix flavors
.............................................................................................................................................
RELATED DISHES :
- Egg-drops soup
- Corn soup
- Asian cabbage salad
- Chili mango salsa and cilantro
- Szechwan noodles and vegetables
- Rice
- Stir fried vegetables
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה