אחרי החומוס של שבת שמכין "הבן יקיר לי" כבר לא מתרפקים בגעגועים על זה של אבו-חסן ביפו...
QUICK HOMEMADE HUMMUS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-מועדון החומוס הגברי אצל אבו חסן והחומוס בקבוץ
סיפור-מועדון החומוס הגברי אצל אבו חסן והחומוס בקבוץ
.....................................................................................................................................................................................
כשגרו בהרצליה נוצרה מסורת של שבת בבוקר. בני, חתני וארבעת נכדי יצאו ל"בילוי של בנים" בחומוסיה של אבו-חסן ביפו. בביקורי במרכז נפרץ המועדון הגברי הסגור כשזיכו אותי בכבוד להצטרף אליהם מדי פעם.
צפיתי בהם מהצד והתרשמתי שלהתחרות באבו-חסן עם חומוס ביתי כמוה ככניסה לקודש הקודשים.... ובכל זאת, היום, אחת לכמה שבתות מכין בני ארוחת חומוס מדהימה, על כל מרכיביה ובא גואל לציון....
החומוס של הבנ'שלי
.....................................................................................................................................................................................
חומוס ביתי מהיר הכנה
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
סבלנותי לא עומדת לי במבחן תהליך ההכנה הממושך של החומוס. אין לי יומרות להתחרות בחומוס של בני ואביא כאן גירסה לעצלנים, שמספקת אותי
מצרכים ל-4 מנות - 1 ליטר :
- לבישול החומוס :
- חצי שקית גרגרי חומוס קפואים - 2 כוסות
- 1 בצל לבן מוצלב מעט בסכין בתחתית
- גזר שלם
- מים לכיסוי המצרכים
- מצרכים להכנת הטחינה :
- 1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא (6 כפות מלאות)
- 1 שן שום גדולה
- 2 כף מיץ לימון
- 1 כפית מחוקה כמון
- 0.5 כפית מחוקה מלח דק
- 1/2 כוס מים קרים / נוזלי החומוס ומים קרים
- לעיטור המנה :
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה בקופיץ או בבלנדר מוט
- צנוברים קלויים במחבת טפלון
- קצת כמון ופפריקה
- שמן זית
- לרוטב חריף :
- 2 פלפל ירוק חריף גדול
- 2 שיני שום גדולות
- מיץ מלימון שלם
- 3/4 כוס מים
- מלח דק
אופן הכנה :
- בישול גרגרי החומוס :
- להניח בסיר את המצרכים לבישול החומוס, להביא לרתיחה ולבשל משך
חצי שעה
- לקרר במקרר
- הכנת הטחינה :
- לעבד הכל במעבד מזון (שומרים חצי כוס טחינה מוכנה לקישוט)
- הכנת החומוס במעבד מזון :
- מוציאים את הגזר והבצל
- מסננים את גרגרי החומוס. שומרים את מי הבישול הקרים
וכוס גרגרים ואת השאר מוסיפים לטחינה במעבד המזון
- מעבדים עד לקבלת מרקם חלק
- מוסיפים בהדרגה כחצי כוס נוזלים קרים (מים ו/או מי הבישול
של החומוס), עד לקבלת הסמיכות הרצויה. כדאי לזכור שהתערובת
מסמיכה די מהר ולכן כדאי שבסיום העיבוד ממרח החומוס יהיה דליל
מהמצופה, כי החומוס מסמיך בקירור
- הכנת הרוטב החריף :
- לטחון בבלנדר מוט את כל המצרכים
- ההגשה :
- למרוח 3 כפות חומוס על צלחת קמורה ועם גב הכף למרוח כלפי הדפנות
- להוסיף במרכז (הכל או חלק מהפריטים) :
- טחינה
- גרגרי חומוס שלמים
- צנוברים קלויים
- פטרוזיליה קצוצה
- קצת כמון ופפריקה
- שמן זית בנדיבות במרכז המנה
- מגישים בצד - פיתות חמות, חתיכות בצל, חמוצים, רוטב חריף ופלחי
צנון שהושרו במי לימון ומלח למשך רבע שעה
.....................................................................................................................................................................................
התמונה מאתר
.....................................................................................................................................................................................
QUICK HOMEMADE HUMMUS
.....................................................................................................................................................................................
- For cooking the chickpeas;
- Half a bag of frozen chickpeas - 2 cups
- 1 white onion
- 1 carrot
- Water to cover the ingredients
- Ingredients for making tahini :
- 1 cup of sesame raw tahini
- 1 large garlic clove
- 2 tbsp of lemon juice
- 1 level teaspoon of cumin
- 0.5 level teaspoon of fine salt
- 1/2 cup of cold water / chickpeas liquids and of cold water
INGREDIENTS FOR 4 SERVINGS - 1 LITER
- For cooking the chickpeas;
- Half a bag of frozen chickpeas - 2 cups
- 1 white onion
- 1 carrot
- Water to cover the ingredients
- Ingredients for making tahini :
- 1 cup of sesame raw tahini
- 1 large garlic clove
- 2 tbsp of lemon juice
- 1 level teaspoon of cumin
- 0.5 level teaspoon of fine salt
- 1/2 cup of cold water / chickpeas liquids and of cold water
- For decorating the the dish :
- 1/2 a bunch of parsley chopped with a cleaver or a stick
blender
- Teflon pan roasted pine nuts
- A pinch of cumin and paprika
- Olive oil
- 1/2 a bunch of parsley chopped with a cleaver or a stick
blender
- Teflon pan roasted pine nuts
- A pinch of cumin and paprika
- Olive oil
- For the spicy sauce:
- 2 large hot green peppers
- 2 large garlic cloves
- Whole lemon juice
- 3/4 cup of water
- Fine salt
- 2 large hot green peppers
- 2 large garlic cloves
- Whole lemon juice
- 3/4 cup of water
- Fine salt
PREPARATION :
- Cooking the chickpeas :
- Put in the pot all the ingredients for cooking the chickpeas,
bring to a boil and cook for half an hour
- The tahini Preparation :
- Grind everything in a food processor (reserve half a cup of
tahini for garnishing the dish)
- Cooking the chickpeas :
- Put in the pot all the ingredients for cooking the chickpeas,
bring to a boil and cook for half an hour
- The tahini Preparation :
- Grind everything in a food processor (reserve half a cup of
tahini for garnishing the dish)
- Grinding the chickpeas in a food processor :
- Remove the carrot and a onion and refrigerate to cool
- Drain the chickpeas. Reserve the cooking liquids and a cup
of grains and the rest of the the chickpeas add to the tahini in
the food processor
- Grind until you get a smooth texture
- Gradually add the cold liquids until you get the desired
thickness. Remember that the mixture thickens in the fridge
so it is better to make a thinner paste than expected
- Remove the carrot and a onion and refrigerate to cool
- Drain the chickpeas. Reserve the cooking liquids and a cup
of grains and the rest of the the chickpeas add to the tahini in
the food processor
- Grind until you get a smooth texture
- Gradually add the cold liquids until you get the desired
thickness. Remember that the mixture thickens in the fridge
so it is better to make a thinner paste than expected
- Preparation of the hot sauce :
- Grind all the ingredients with a stick blender
- Serving :
- Smear 3 tablespoons of hummus on a plate
- Add to the center (all or some of the items);
- Tahini
- Whole chickpeas
- Toasted pine nuts
- Parsley
- A pinch of cumin and paprika
- Olive oil, generously the center of the dish
- Serve on the side :
- Grind all the ingredients with a stick blender
- Serving :
- Smear 3 tablespoons of hummus on a plate
- Add to the center (all or some of the items);
- Tahini
- Whole chickpeas
- Toasted pine nuts
- Parsley
- A pinch of cumin and paprika
- Olive oil, generously the center of the dish
- Serve on the side :
- Warm pitas
- Pieces of onion
- Pickles
- Hot sauce
- Slices of radish soaked in lemon and salt water for
fifteen minutes
fifteen minutes
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה