כרוב כבוש רומני פיקנטי ומהיר הכנה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


טעים-טעים ופיקנטי וכמה מהר שמכינים ככה מהר זה נגמר....
QUICK  SPICY  PICKLED  CABBAGE - ROMANIAN  STYLE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - טל "סתם אשכנזיה אחת"
  .............................................................................................................................................

טל בת העשר פרצה הביתה נסערת ומשתנקת מבכי ממושך, ללא יכולת לעצור ולהסביר מה קרה.  נבהלתי,  כי מעולם לא ראיתי את הילדה השלווה שלי במצב נסער כל-כך.
 
חיבקתי אותה עד שנרגעה ואז בנשימה חנוקה סיפרה שהכל קרה בגלל שאמרו לה שהיא "סתם אשכנזייה אחת".
 
הבלעתי חיוך של רווחה ועשיתי "חושבים" איך להגיב.
שתבינו.  מעולם לא נכח בבית השד העדתי או כל מה שעלולה לעלות ממנו רמיזה לגזענות. 
 
התלבטתי מה להגיד.  הזכרתי לטל שבמשפחות מסוימות אוכלים גפילטע פיש ובאחרות קוסקוס והבהרתי שהן הביאו את המאכלים מארצות מוצא שונות ברחבי העולם - מזרחי ואשכנזי. 
 
הצטערתי שנכנסו לבית, בדלת האחורית, דברים שבחרנו לא להכניס בדלת הקדמית.  ואתם יודעים בכלל מי אמר לה מה שאמר?  ילדה רומניה שדיברה בבית אידיש עם ההורים...........
 
אז אם ברומנים עסקינן אזי .....
 
  .............................................................................................................................................
כרוב כבוש רומני פיקנטי ומהיר הכנה 
  .............................................................................................................................................

טעים-טעים ופיקנטי וכמה מהר שמכינים ככה מהר זה נגמר....
 
עיקור הצנצנת :
למניעת התבקעות הצנצנת יש להניח מגבת מתחת לצנצנת, להניח כף מתכת בצנצנת, לצקת דרכה לאט-לאט חצי כוס מים רותחים.  לסובב כך שיהיה מגע של מים עם כל דפנות הצנצנת, לרוקן ולסגור במכסה
 
מצרכים :
     -   1 כרוב לבן בינוני פרוס גס
     -   3 גזרים פרוסים דק
     -   3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפרקים של 5 ס"מ
     -   2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים דק
     -   תיבול   -   1 כפית מחוקה סוכר חום
                    -   1 כפית מלאה קימל טחון
     -   3 כף חומץ

     -   מים רותחים עד לכיסוי הירקות
     -   מלח גס (1 כפית מלאה לכוס מים)
 
אופן ההכנה :
     -   לפרוס את הירקות
     -   לעסות אותם היטב עד לריכוך
     -   לערבב ולדחוס לצנצנת מעוקרת
     -   לחתום בתיבול, מלח וחומץ
     -   לצקת מים רותחים עד לכיסוי הירקות ולהמליח

     -   לאחר הצינון יש לנער בעדינות ולאחסן במקרר

טיפים :
     -   לא להכין כבושים בזמן מחזור חודשי
     -   להוציא מהצנצנת רק עם כלי מתכת נקי.  לא כלי עץ לעולם לא בידיים – כל זה
         למניעת היווצרות עובש
     -   אם המלפפונים יצאו חריפים מדי, אפשר להציל את המצב ע"י  תמיסת מים

         וסודה לשתייה, שבהם יוטבלו המלפפונים החמוצים לכמה שעות ולאחר מכן
         ישטפו במים ואז יהיו מוכנים לאכילה

  .............................................................................................................................................
  .............................................................................................................................................
 QUICK  SPICY  PICKLED  CABBAGE - ROMANIAN  STYLE
  .............................................................................................................................................
 So tasty and spicy and how quickly it is being prepared so quickly it is finished ....

STERILIZING  THE  JARS :  
    A.  To prevent glass shattering, put a towel under the jar and put a
          metal spoon in the the jar. Pour some boiling water into the jar,
          roll and pour
   B.   Fill jars half-height with water and microwave every jar for 2

         minutes

INGREDIENTS :
      -   1 medium white cabbage, coarsely sliced
      -   3 carrots, thinly sliced
      -   3 sprigs of celery cut to 5 cm length
      -   2 hot green peppers, sliced thinly
      -   Herbs   -   1 level teaspoon of brown sugar
                       -   1 teaspoonful of ground caraway
      -   3 tbsp of vinegar
      -   Boiling water to cover the vegetables
      -   Coarse salt (1 full teaspoon for each glass of water)


PREPARATION :
      -   Cut
the vegetables
      -   Massage them well to
soften
      -   Mix and compress
into sterilized jars
      -   Add above herbs, salt and
of vinegar
      -   Pour boiling water to cover the vegetables and
salt
      -   After cooling shake gently and store in the refrigerator


TIPS :
   -   Do not prepare pickles during menstruation
   -   Take out of the jar only with clean metal tools . do not take out with
       your hands or a wooden tool - all of of this prevent the mold
       creation  

  .............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה