זוכרת את אמי נוגסת בתאווה בקולרבי כאילו היה לפחות איזה תפוח עץ עסיסי... אבל אותי, הקטנה, זה לא שכנע.....
KOHLRABI SALAD & ALL ABOUT KOHLRABI
SEE TRANSLATION BLOW
סיפור-סבתא מרים והקולרבי. מצולם. תמר + ציפי-ילדות + 70
.....................................................................................................................................................................................סיפור-סבתא מרים והקולרבי. מצולם. תמר + ציפי-ילדות + 70
זוכרת את אמי נוגסת בתאווה בקולרבי כאילו היה לפחות איזה תפוח עץ עסיסי....
אחרי טעימה אחת נגמר הרומן שלי עם הירק הדוחה הזה, עוד לפני שהחל ולא הועילו כל השכנועים והפיתויים של אמי...
היו צריכים לחלוף כמה וכמה עשרות שנים כדי לגלות את קסמו וטעמו של הקולרבי, כשהוגש לי ממש בימים אלה, על ידי בתי הקטנה, בסלט חמצמץ הכי פשוט שבעולם, כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש....
הקולרבי טעים, משביע ובעל אינדקס גליקמי נמוך ביותר, מה שהופך אותו לאופציה בריאה, דלת קלוריות ולא משמינה (36 קלוריות ביחידה בינונית).
רצוי לבחור בקולרבי קטן (בגודל כדור טניס), כי הגדולים פחות מתוקים ונוקשים.
הקולרבי דומה בטעמו לליבת הכרוב או לגבעול הברוקולי, אם כי הטעם מתוק ומתון יותר. הוא ניתן לאכילה נא או מבושל - בסלטים, במרק, בחמין ובעוד תבשילי קדרה.
הקולרבי, כרוב הקלח, שייך למשפחת המצליבים, שכוללת גם כרוב, כרובית, ברוקולי, רוקט, ארוגולה, לפת ועוד. ישנם כמה זנים - בחלקם צבע הקליפה סגול.
לקולרבי ערך תזונתי רב. הוא מכיל הרבה סיבים תזונתיים וויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C, ויטמינים B1, B2, B6, חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל, סידן ונחושת.
הוא מומלץ לדיאטת הרזיה, קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מן הגוף. העלים ניתנים אף הם לאכילה (כמרכיב בסלט למשל), הם מזינים אף יותר מן הירק עצמו ומכילים בנוסף גם קרוטינואידים, שתורמים לראייה ולמניעת תהליכי הזדקנות.
מבחינה רפואית נחשב כרוב הקלח למנקה דם וכליות ומכיל נוגדי-חמצון, הנחשבים כמסייעים במניעת סרטן, ובמיוחד סרטן השד והמעי הגס. הוא מאזן רמות סוכר בדם ומשפר את זרימת הדם בגוף. הוא יעיל בהורדת לחץ דם גבוה, מקל על כאבים כתוצאה מדלקות בדרכי השתן ובנוסף מסייע בסילוק רעלים מהגוף כגון אלכוהול וסמים. הוא מייבש לחות ועל כן מתאים במצבי ליחה וסינוסיטיס. ברפואה הסינית משתמשים בו להפסקת דימומים במעי הגס ולהקלת קשיים במתן שתן.
אחרי טעימה אחת נגמר הרומן שלי עם הירק הדוחה הזה, עוד לפני שהחל ולא הועילו כל השכנועים והפיתויים של אמי...
היו צריכים לחלוף כמה וכמה עשרות שנים כדי לגלות את קסמו וטעמו של הקולרבי, כשהוגש לי ממש בימים אלה, על ידי בתי הקטנה, בסלט חמצמץ הכי פשוט שבעולם, כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש....
הכל אודות הקולרבי
רצוי לבחור בקולרבי קטן (בגודל כדור טניס), כי הגדולים פחות מתוקים ונוקשים.
הקולרבי דומה בטעמו לליבת הכרוב או לגבעול הברוקולי, אם כי הטעם מתוק ומתון יותר. הוא ניתן לאכילה נא או מבושל - בסלטים, במרק, בחמין ובעוד תבשילי קדרה.
הקולרבי, כרוב הקלח, שייך למשפחת המצליבים, שכוללת גם כרוב, כרובית, ברוקולי, רוקט, ארוגולה, לפת ועוד. ישנם כמה זנים - בחלקם צבע הקליפה סגול.
לקולרבי ערך תזונתי רב. הוא מכיל הרבה סיבים תזונתיים וויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C, ויטמינים B1, B2, B6, חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל, סידן ונחושת.
הוא מומלץ לדיאטת הרזיה, קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מן הגוף. העלים ניתנים אף הם לאכילה (כמרכיב בסלט למשל), הם מזינים אף יותר מן הירק עצמו ומכילים בנוסף גם קרוטינואידים, שתורמים לראייה ולמניעת תהליכי הזדקנות.
מבחינה רפואית נחשב כרוב הקלח למנקה דם וכליות ומכיל נוגדי-חמצון, הנחשבים כמסייעים במניעת סרטן, ובמיוחד סרטן השד והמעי הגס. הוא מאזן רמות סוכר בדם ומשפר את זרימת הדם בגוף. הוא יעיל בהורדת לחץ דם גבוה, מקל על כאבים כתוצאה מדלקות בדרכי השתן ובנוסף מסייע בסילוק רעלים מהגוף כגון אלכוהול וסמים. הוא מייבש לחות ועל כן מתאים במצבי ליחה וסינוסיטיס. ברפואה הסינית משתמשים בו להפסקת דימומים במעי הגס ולהקלת קשיים במתן שתן.
.....................................................................................................................................................................................
סלט קולרבי
.....................................................................................................................................................................................
רכיבים ואופן הכנה :
לערבב ולהגיש
- 2 קולרבי קטנים קלופים ופרוסים דק-דק, או חתוכים ל"גפרורים"
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- שפע מיץ לימון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- שפע מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- מלח גס בנדיבות
- מלח גס בנדיבות
.....................................................................................................................................................................................
KOHLRABI SALAD & ALL ABOUT KOHLRABI
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS AND PREPARATION :
Mix and serve
- 2 small kohlrabi, peeled and finely sliced, or cut like like
"matches"
- 1/2 cup of finely chopped parsley
- Plenty of lemon juice
- 1 tbs of olive oil
- Sea salt, generously
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה