סלט כרוב, מבושם בניחוח עדין של זרעי כוסברה, שמחזיר אותי לריחות של הבית ולזיכרונות ילדות ראשוניים
ISRAELI CABBAGE SALAD SCENTED WITH CORIANDER SEEDS AND ALL ABOUT THE CABBAGE
ISRAELI CABBAGE SALAD SCENTED WITH CORIANDER SEEDS AND ALL ABOUT THE CABBAGE
.....................................................................................................................................................................................
זוכרת את האהבה המיוחדת ששרתה בינה ובין יוסי, בנה הג'ינג'י המתבודד בן החמש-עשרה של בעלת הבית שלנו.
זוכרת את קפיצות ההתאבדות שכמעט עשתה מבין זרועותי כשראתה אותו במרפסת ממול.
לא ידעה עוד לדבר, אבל ניסתה לסנן את שמו וכל מאמציה הנואשים התמצו ב"סי" מוזר שננשף מאפה במקום מבין שפתיה…….
והיום.... מוטרפת על סלטי כרוב.... אז בבקשה אסנתי.....
טיפ להכנה מראש :
- אני נוהגת לפרוס דק כמות גדולה של כרוב במעבד מזון ולאחסן
בשקית סגורה היטב ללא אויר. הכרוב נשמר לבן ופריך משך מספר
ימים
- ניתן להכין את הסלט כמה שעות מראש, ללא המלח, ולאחסן
במקרר. רק ממש לפני ההגשה מוסיפים מלח ומערבבים
- מופיע ברשימת המזונות הבריאים ביותר
- מכיל- ויטמינים - יותר מירקות ירוקים אחרים - בטא קרוטן, E, ויטמין
אסנתי, תינוקת מתוקה עם שיער מקורזל מרדני. כל כך טמפרמנטית והכי מצחיקה שבעולם, כמעט מרגע לידתה.
זוכרת את האהבה המיוחדת ששרתה בינה ובין יוסי, בנה הג'ינג'י המתבודד בן החמש-עשרה של בעלת הבית שלנו.
זוכרת את קפיצות ההתאבדות שכמעט עשתה מבין זרועותי כשראתה אותו במרפסת ממול.
לא ידעה עוד לדבר, אבל ניסתה לסנן את שמו וכל מאמציה הנואשים התמצו ב"סי" מוזר שננשף מאפה במקום מבין שפתיה…….
והיום.... מוטרפת על סלטי כרוב.... אז בבקשה אסנתי.....
.....................................................................................................................................................................................
סלט כרוב קיצי חמצמץ ורענן. כמה פשוט, ככה טעים
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
טיפ להכנה מראש :
- אני נוהגת לפרוס דק כמות גדולה של כרוב במעבד מזון ולאחסן
בשקית סגורה היטב ללא אויר. הכרוב נשמר לבן ופריך משך מספר
ימים
- ניתן להכין את הסלט כמה שעות מראש, ללא המלח, ולאחסן
במקרר. רק ממש לפני ההגשה מוסיפים מלח ומערבבים
לסלט - לערבב :
- כרוב לבן פרוס דק במעבד מזון
- בצל ירוק קצוץ דק
- מעט שמן זית
- מיץ לימון
- גרגרי כוסברה גרוסים גס ובשפע
- מלח גס
- כרוב לבן פרוס דק במעבד מזון
- בצל ירוק קצוץ דק
- מעט שמן זית
- מיץ לימון
- גרגרי כוסברה גרוסים גס ובשפע
- מלח גס
.....................................................................................................................................................................................
טיפים מהרשת
.....................................................................................................................................................................................
טיפים מהרשת
.....................................................................................................................................................................................
כרוב
- מופיע ברשימת המזונות הבריאים ביותר
- מכיל- ויטמינים - יותר מירקות ירוקים אחרים - בטא קרוטן, E, ויטמין
C כמו במיץ לימון / נוגדי החמצון (לוטאין) / חומצה פולית, סידן
ומגנזיום
- מסייע במניעת סרטן ובמיוחד סרטן המעי הגס
- עוזר במניעת מחלות לב
- לחיזוק עצמות
- מגן על הראייה בפני התנוונות מאקולאית בעיניים
- מסייע במניעת סרטן ובמיוחד סרטן המעי הגס
- עוזר במניעת מחלות לב
- לחיזוק עצמות
- מגן על הראייה בפני התנוונות מאקולאית בעיניים
.....................................................................................................................................................................................
התמונה מאתר
http://www.theoliveandthesea.com/in-the-kitchen/white-cabbage-salad-lakhanosalata
.....................................................................................................................................................................................
ISRAELI CABBAGE SALAD SCENTED WITH CORIANDER SEEDS AND ALL ABOUT THE CABBAGE
.....................................................................................................................................................................................
- I use to slice thinly a large amounts of cabbage in a food
processor and store it refrigerated in a tightly sealed plastic bag
without air. The cabbage remains crispy and white for
several days
- You can prepare the salad a few hours in advance, without salt,
and store it refrigerated. Only just before serving add salt and
mix
.....................................................................................................................................................................................
ISRAELI CABBAGE SALAD SCENTED WITH CORIANDER SEEDS AND ALL ABOUT THE CABBAGE
.....................................................................................................................................................................................
TIP FOR PREPARING IN ADVANCE :
- I use to slice thinly a large amounts of cabbage in a food
processor and store it refrigerated in a tightly sealed plastic bag
without air. The cabbage remains crispy and white for
several days
- You can prepare the salad a few hours in advance, without salt,
and store it refrigerated. Only just before serving add salt and
mix
FOR THE SALAD - MIX :
- Thinly sliced white cabbage in a food processor
- Finely chopped green onions
- Olive oil
- Lemon juice
- Plenty of coarsely ground coriander seeds
- Coarse salt
- Thinly sliced white cabbage in a food processor
- Finely chopped green onions
- Olive oil
- Lemon juice
- Plenty of coarsely ground coriander seeds
- Coarse salt
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה