סלט כרוב ישראלי בניחוח זרעי כוסברה והכל אודות הכרוב - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 

סלט כרוב, מבושם בניחוח עדין של זרעי כוסברה, שמחזיר אותי לריחות של הבית ולזיכרונות ילדות ראשוניים
 ISRAELI CABBAGE SALAD SCENTED  WITH  CORIANDER  SEEDS  AND  ALL  ABOUT  THE  CABBAGE
SEE  TRANSLATION  BELOW
 סיפור - אסנת ויוסי "סי".  באר שבע

.....................................................................................................................................................................................
 
אסנתי, תינוקת מתוקה עם שיער מקורזל מרדני.  כל כך טמפרמנטית והכי  מצחיקה שבעולם, כמעט מרגע לידתה.




זוכרת את האהבה המיוחדת ששרתה בינה ובין יוסי, בנה הג'ינג'י המתבודד בן החמש-עשרה של בעלת הבית שלנו. 

זוכרת  את קפיצות ההתאבדות שכמעט עשתה מבין זרועותי כשראתה אותו במרפסת ממול. 

לא ידעה עוד לדבר, אבל ניסתה לסנן את שמו וכל מאמציה הנואשים התמצו ב"סי" מוזר שננשף מאפה במקום מבין שפתיה…….

והיום.... מוטרפת על סלטי כרוב.... אז בבקשה אסנתי.....
 
 .....................................................................................................................................................................................
  סלט כרוב קיצי חמצמץ ורענן.  כמה פשוט, ככה טעים
.....................................................................................................................................................................................

טיפ להכנה מראש :
-    אני נוהגת לפרוס דק כמות גדולה של כרוב במעבד מזון ולאחסן

     בשקית סגורה היטב ללא אויר.  הכרוב נשמר לבן  ופריך משך מספר
     ימים
-    ניתן להכין את הסלט כמה שעות מראש, ללא המלח, ולאחסן

     במקרר.  רק ממש לפני ההגשה מוסיפים מלח ומערבבים
 
לסלט - לערבב :
-   כרוב לבן פרוס דק במעבד מזון
-   בצל ירוק קצוץ דק
-   מעט  שמן זית
-   מיץ לימון
-   גרגרי כוסברה גרוסים גס ובשפע
-   מלח גס

 
 .....................................................................................................................................................................................
טיפים מהרשת
.....................................................................................................................................................................................
 
כרוב

-   מופיע ברשימת המזונות הבריאים ביותר
-   מכיל- ויטמינים - יותר מירקות ירוקים אחרים - בטא קרוטן, E, ויטמין
    C כמו במיץ לימון / נוגדי החמצון (לוטאין) / חומצה פולית, סידן
    ומגנזיום
-   מסייע במניעת סרטן ובמיוחד סרטן המעי הגס
-   עוזר במניעת מחלות לב
-   לחיזוק עצמות

-   מגן על הראייה בפני התנוונות מאקולאית בעיניים
 
.....................................................................................................................................................................................
     התמונה מאתר
 http://www.theoliveandthesea.com/in-the-kitchen/white-cabbage-salad-lakhanosalata
.....................................................................................................................................................................................
ISRAELI CABBAGE SALAD SCENTED  WITH  CORIANDER  SEEDS  AND  ALL  ABOUT  THE  CABBAGE
.....................................................................................................................................................................................

 
TIP  FOR  PREPARING  IN  ADVANCE :

     -   I use to slice thinly a large amounts of cabbage in a food

         processor and store it refrigerated in a tightly sealed plastic bag
         without air. The cabbage remains crispy and white for
         several days
     -   You can prepare the salad a few hours in advance, without salt,

         and store it refrigerated.  Only just before serving add salt and
         mix
 
FOR  THE  SALAD - MIX :    
     -   Thinly sliced white cabbage in a food processor
     -   Finely chopped green onions
     -   Olive oil    

     -   Lemon juice
     -   Plenty of coarsely ground coriander seeds
     -   Coarse salt


..................................................................................................................................................................................... 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה